Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P93e67t60r 29T85o21m32e79k

28. 11. 2018 19:38

Dlouho jsem si pane Kroupo myslel, že jste rozumný člověk. Až si okupant Putin uloupne dalšího území Ukrajiny tak aby Ukrajině znemožnil přístup k Černému moři, taky ho budete obhajovat. Až si loupne prvního území některé pobaltské země s odůvodněním, že si tam ruská menšina uspořádala referendum, bude to jak? Až.................. Styďte se pane Kroupo.

8 11
možnosti
Foto

Za co? Za to, že popisuju stav tak, jak ho vidím? Za to, že nevelebím Porošenka, protože mu nevěřím ani nos mezi očima (konec konců nevěřím ani Putinovi, jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet...)? Za to, že píšu, že Ukrajina je v podstatě vydána Putinovi na milost, protože na rozdíl od pobaltských států nemá žádnou uzavřenou smlouvu se Západem ohledně vojenské obrany a ochrany? Za taková konstatování bych se měl stydět? Nevoní Vám pravda a skutečný stav věcí a já bych se za to měl stydět? Proč bych to dělal?

5 0
možnosti
PT

P61e29t60r 11T64o95m35e69k

28. 11. 2018 19:33

Neobhajuji Porošenka ale KGBák Putin mu nabíjí. Smrt jakýmkoliv okupantům. Minulým, současným i budoucím. V tomhle případě těm ruským v čele s KGBákem Putinem.

2 3
možnosti
Foto

Pane Tomek, říkáte smrt všem okupantům ale myslíte jen některé, jestli tomu dobře rozumím. Copak asi US armáda dělá ve 120 zemích světa, proč zbrojí za 700 miliard ročně? Co s těmi krámy chce dělat? Vše je na zabíjení lidí.

1 0
možnosti
MS

Vy jste rozený politolog.,,,;-D,,,

0 0
možnosti
Foto

Já myslím Ládíku, že si Porošenko dělá srandu z tebe, nic jiného totiž nemá na práci, omg. ;-D Neuvěřitelný, na co tady lidi slyší ... jak mohl ten Porošenko vědět, jak ti rusáci zareagují, když tam jinak ty lodě proplouvají bez problémů ... to nám asi nikdo z těch chytrých komentátorů nevysvětlí že, taková maličkost ... že by se s Putinem domluvili? :-/RvRv

5 6
možnosti
Foto

A napadlo tě, ty hlavo moudrá, že mohli mít Rusáci nějaké buď podezření, nebo informace, čert vem, jestli pravdivé, o tom, že ty tři lodě nereagují protože se podle jejich mínění chystaly na poškození toho mostu? Umíš si představit, že kdyby na straně Rusů byli Američané a měli by podobné zpravodajské informace, nebo byť jen podezření, že by se zachovali jinak? Já si to tedy nemyslím. Rusáci museli mít nějaký důvod, proč do toho tak vlítli, ale nikdo z nás ten důvod nezná. Každopádně mít jasno hned po několika doslova hodinách, mi přijde nejen ukvapené a zbrklé, ale i naprosto pitomé.

5 0
možnosti
JR

J97a51n 67R37á93ž

28. 11. 2018 18:31

Proč nebereme s bohorovným klidem, že Rusko má svá zájmová území ( začleněná území) o jejímž nároku na ně nechce s nikým diskutovat stejně, jako nechce USA diskutovat o svých nárocích na stejná území, která před časem vojensky anektovala - např. Guam, Severní Mariany,Portoriko, Polynésie,které sice de jure nejsou součástí USA, ale o nějaké suverenitě rozhodování nemůže být ani řeč.

No a nezapomeňme se také zmínit o tak zv. "nezačleněných ostrovech" ( Midway, Nawasa, Wake, Johnstonův či Howlandův ostrov a další) , které bez jakéhokoliv mezinárodně uznatelného práva USA okupují a všichni to považují za "normál".

Měřme všem stejným metrem a nebudeme se zbytečně hádat.

23 4
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, kdyby došlo na lámání chleba, tak budu radši okupován USA, než chráněncem Ruska.

6 6
možnosti
AL

Je mi líto obyčejných obyvatel Ukrajiny.

Porošenko má jen desetiprocentní podporu voličů a vede antirating: přes polovinu dotázaných by pro něj ve volbách nikdy nehlasovalo. Navíc, 78 % Ukrajinců si myslí, že země se ubírá špatným směrem.

V ukrajinském tisku se už v souvislosti s Porošenkovým jednáním skloňovalo rčení „vrtěti psem“.

Porošenko během jednoho dne 4x změnil svoje stanovisko ohledně válečného stavu.Porošenko evidentně ztrácí glanc a je ochoten ve snaze udržet se u moci (tj. zvrátit pro něj negativní trend) jít do většího rizika a ohrozit i občany Ukrajiny.

11 0
možnosti
Foto

na Janukovyče vzpomínají se slzou v oku asi jako v Libyi na Kaddáffiho.

7 0
možnosti
Foto

Teda mímal jste kdysi rozum ... né názory. Teď už trousíte jen názory a to ještě bůhví čí.

5 16
možnosti
Foto

... sorry jako, nemíval - fakt ne, je to furt stejný;-)

0 4
možnosti
Foto

Pane Kroupo o Vašem proruském článku jsem se už zmínil. Když jsem teď prošel Vaše diskuse i pod jinými slovy, tak vy tvrdíte, že jsme (my, naštěstí ještě západ) měli dát Ukrajině jasné bezpečnostní záruky, podobně jako Pobaltí. Tedy v podstatě vstup do NATO (nebo nějaká soft verze typu vzájemné dohody spolupráce apod.).

A vyvozujete z toho, že pak by si Rusko na Ukrajinu netrouflo.

Ale to je možná situace dnes. Kdo mohl předpokládat ruskou agresi na Krymu v roce 2014? Při tom porušilo takových mezinárodních dohod, že je snad ani nelze vyjmenovat. Vyplývá z toho ale jediné, Rusku nevěř ani nos mezi očima.

Jakýkoliv náznak, že by třeba Gruzie, Finsko ... mohli vstoupit do NATO vede k okamžité atomové slovní přehlídce v Rusku.

Pokud se domníváte, že jen kolektivní obrana je zárukou bezpečnosti před Ruskem, a s Ukrajinou je na to už pozdě, myslíte si, že by tedy pro jistotu měli vstoupit do NATO Finsko, Švédsko, Gruzie a mnozí další sousedi Ruska? Samozřejmě pokud by o to projevili zájem. Do NATO se totiž vstupuje dobrovolně, NATO se samo nerozšiřuje, jak tu tvrdí mnozí ruští zastánci.

Tak co byste, když tak dlouze píšete a sáhodlouze diskutujete navrhoval, aby ruské expanze a provokace přestaly?

15 5
možnosti
MD

Ruskou agresi na Krymu, jak jste to nazval, jsme naplanovali MY. Rusko udelalo jen to, co MY naplanovali. Abychom na nej mohli plivat.

2 2
možnosti
FP

Pane Kroupo, Rusko je (nejen zde) do očí bijící agresor, ale vy budete ruského mužika obhajovat i když bude mlátit na kyjevském náměstí Ukrajince. Ještě ho budete obhajovat, že si neměl začínat. Promiňte, ale vy jste buď neuvěřitelný naivka nebo hlupák. Jestli se dostaví Nordstream II, tak to už Putin nebude mít vůči Ukrajině vůbec žádné zábrany. To ještě uvidíme...

12 12
možnosti
DR

Teď jste mu to nandal. R^

10 0
možnosti
JH

J48a41n 66H11o33r91a

28. 11. 2018 16:32

... i profesor Hrbolek si raději nechal podat pero od Marečka než od Kroupy, tak věřme tomu, že Kroupa a jeho rozumy jsou jen výplody stvořené pod tlakem dílenského výboru, ale jinak to Kroupa myslí dobře ...

5 8
možnosti
Foto

Vy jste ten film asi vůbec neviděl, jak to vypadá;-D

11 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám