Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H30a87n96a 64V55l75k33o30v90á

12. 10. 2018 9:49

Níže v diskusi provolává pan Banga slávu pod příspěvkem který nám objasňuje že cikáni a světští různé obřady (za sebe dodám že nejen pohřby ale i svatby) organizují s velkou pompézností.

Nic proti, sama jsem byla na cikánské svatbě své kamarádky z dětství Alenky a něco podobného už jsem teda fakt jindy nezažila, nicméně tento pohřeb má i jiný aspekt (o kterém je v podstatě článek Vladimíra Kroupy) a to ten že Jan Kočka svým nerespektováním pravidel (pravda "byl ve stresu", ale "normální" člověk neujíždí od nehody, "normální" člověk nejezdí nalitej nebo zdrogovanej...) zabil nevinného člověka.

A v tom případě tedy skutečně nechápu proč se na této pompě má podílet stát uzavřením jedné z nejfrekventovanějších ulic v republice.

Ovšem chápu proč se tohoto zastává pan Banga - souvisí to tak nějak s tou pozitivní diskriminací ve které žije.

Pro pana Bangu jsou práva menšin nad zákon a nad práva většiny.

A to je, pan Bango, to o čem spolu občas diskutujeme a kvůli čemu vy mne označujete jako rasistku....

9 1
možnosti
Foto

R^ - jsme z toho v šoku u nás doma právě tak.

1 0
možnosti

P27e81t64r 92T11o89m98e43k

11. 10. 2018 23:32

Tak ještě jednou a pokusím se aby tam nebylo nic, kvůli čemu by mě musel pan Banga zase mazat.............

To je neuvěřitelné co si úředníci pražského magistrátu dovolí. Slova mluvčího magistrátu Víta Hofmana.......

„Pochod projednala Policie ČR i dopravní podnik a bylo jimi k němu uděleno kladné stanovisko. Organizátoři tak mají zákonem dané podklady a magistrát nemá důvod jim průvod zakázat. Zhruba před deseti lety se v Praze konal podobný smuteční průvod.“..............

.......A koho že to tehdy pohřbívali? Taky Kočku. Tahle kolotočářská rodinka si zjevně myslí, že Praha je jejich. A vím o čem mluvím. Vedle souseda jménem Kočka jsem před deseti roky bydlel. Arogantní, a samolibý byl než ho Ďuričko zastřelil. A patří mezi práva této rodinky taky to, jak přezíravě se chovali ke svému okolí? Např. když se sjížděli na svoje mejdánky těmi černými meďáky, aby se postavili před vjezd k sousedům a po slušné žádosti aby vjezd uvolnili vás beze slova zastrašovali svými mafiánskými pohledy poté co k vám přišli na 10 cm, nekomunikovali a vaši žádost ignorovali? To taky patří ke ctění rodových tradic o kterých píše pan Banga? A tak je to s celou jejich namyšlenou rodinkou, která vždy dávala světu na odiv, že oni jsou šlechta. A nakonec. Opravdu si pane Bango myslíte, že je slušné aby se takové veřejné ceremonie pořádaly jako vzpomínka na toho, kdo před pár dny zabil člověka? To taky patří ke ctění tradic? Je mně z toho hodně zle.

7 0
možnosti

Pane Bango, odpovězte mi na mou otázku tak, jak ji formuluji. Nikoli že napíšte něco o tradicíh, ale prostě tak, jak formuluji svou otázku:

Jak se díváte na to, co jsem tady psal už asi pětkrát:

každý den umírají desítky Pražáků a není možné kvůli každému z nich zastavit dopravu.

A u takovýchto věcí platí, že co nelze dovolit každému, to by nemělo být dovoleno nikomu.

Jak se na to díváte?

4 0
možnosti

Že Kockovi nejsou jen tak nějací Pražáci. Oni jsou Páni Pražáci. A museji to dat vsem na vedomi, i kdyz se jedna o smutnou zalezitost. Promiňte, ze jsem se vmisila. Tak ať si to užijí.

1 0
možnosti

Karma. A ještě jste zapomněl dodat, že se televize budou predhanet, která ukoristi nejlepší záběry z té taškařice. Boží mlýny....

1 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti velkolepému pohřbu, ale v tomto případě mi to připadá krajně neetické. Chápu rodové tradice a zvyky, které v této diskuzi zdůrazňoval admin Patrik Banga, ale v tomto případě mi to přijde hrozně přes čáru a neúcta k pozůstalým po nevinné oběti Kočkovy bezohledné jízdy. Jde vlastně o výsměch všem, kteří vinou podobných řidičů přišli o své blízké (viz zde v diskuzi pan Beneš).

A k tomu povolení uzavírky Vinohradské. Ano, Václav Kočka má silné vazby na sociální demokracii, ale pochybuji, že by na magistrátu uplácel. Nemá to zapotřebí, tam mu vyjdou vstříc jen kvůli jeho jménu. O čem se ale nemluví je fakt, že novináři ze všech médií (lhostejno komu patří) se zvláště před Matějskou poutí k Václavovi Kočkovi přitulují a odměnou jsou jim volňásky na veškeré atrakce. Kdo zná ceny, pak ví, o co se jedná. Neříkám tomu korupce, ale potěší to. Patřil jsem svého času rovněž k této sortě a moji dospívající synové tak mohli díky volňáskům udivovat dívky, že pro ně nebyl problém je pozvat užít si i té nejdražší atrakce. Proto se nedivme, že nejen politici, ale i novináři jsou k rodině Kočků velmi vstřícní. Souhlasíte se mnou, pane Bango?

6 0
možnosti
Foto

P.S.: Jen malý doplněk. Řidič, kterého mladý Kočka zabil, je bezdětný, což potvrdila jeho maminka. Ten hoax vznikl krátce po nehodě, ovšem nadále se používá. Což ale nijak nesnižuje tragédii, ke které vinou bezohledného řidiče došlo.

1 0
možnosti
Foto

Mně víc vadí, že se v tu dobu nejspíš nesvezu nikde na labutích ;-(;-(;-(

1 1
možnosti

Pohřební průvody byly ještě nedávno nedílnou součástí křesťanského pohřebního obřadu - cesta z kostela, kde se konala mše, na hřitov, kde byl zemřelý uložen do hrobu.

V dnešní uspěchané době se, v lepším případě, pozůstalí sejdou v obřadní síni krematoria a během půl hodiny je všechno hotovo; v horším případě se někdo z pozůstalých, či dokonce jen úředník obce, zastaví v kanceláři pohřební služby, domluví a zaplatí zpopelnění, za několik dní si vyzvedne urnu, kterou někdy uloží v tzv. urnovém háji, někdy doma do skříně, někdy její obsah vysype na tzv. rozptylové louce.

Někteří psychologové zastávají názor, že ono, vámi tolik pomlouvané "pompézní cirkusové přestavení", ulehčí truchlícím pozůstalým jejich bolest z úmrtí blízké osoby a snáze a dříve se s ním vyrovnají.

Každopádně pohřební ceremoniál souvisí i dnes s tradicí rodiny zemřelého; světští a Cikáni mívají pohřby obřadnější, někdy až okázale pompézní, dávají zemřelému do hrobu kromě květin i peníze a rodinná hrobka bývá skutečně procovská. To ale neznamená, že jejich smutek není upřímný a bolest ze ztráty je nicotná. Ale ten obřad není žádným oslavným mejdanem, jak se mnozí kritici domnívají, je to pietní akt a vzpomínka na to hezké ze života zemřelého.

6 2
možnosti

J65a67n 75J66í49l73e29k

11. 10. 2018 14:51

Asi takhle. nemyslím, že je dobré zastavit provoz na živé pražské ulici, ale nevnímám to jako projev nabobství. A soudit, že jim jde jen o moc, bych také neviděl. Nakonec, vůbec bych nechtěl být v situaci rodičů Kočky, nebo toho nešťastníka, co ho Kočka zabil.

2 0
možnosti

Všem, kteří se tady zastáváte toho, že kvůli pohřbu pana Kočky bude zastaven provoz na jedné z nejdůležitějších dopravních tepen města, ale kteří zároveň nejste příznivci bývalého režimu, položím otázku:

Co byste říkali, kdyby za bývalého režimu si tohle prosadil nějaký komunistický profesionální aparátčík po smrti svého syna, nota bene kdyby ten syn zahynul při dopravní nehodě, kterou by zavinil on a při které by ještě navíc usmrtil někoho jiného?

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS