Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88a88n 67R26á95ž

14. 6. 2018 19:24

Součansný sociální systém vytvořil prostředí, kde stále roste už dnrs velmi početná skupina občanů, kteří už ani neví jak by se o sebe postarali sami. Takže ani neprojevují iniciativu, aby se o to vůbec pokusili.

Představa, že stát je odpovědný, aby nikdo nehladověl, je škodlivý mýtus, který devastuje nejenom společeneské prostředí, ale i státní rozpočet.

1 0
možnosti

Lze souhlasit.

Až na drobnosti: Za ručičku nikoho stát nevodí (nemá totiž vlastní ručičku). Vodí ho populističtí politici (dlouhodobě squdra ANO - ČSSD, přidává se KSČ). Vodí ho na nudli příspěvků k volebním urnám. A vyplácí se jim to.

Rovněž není pravdou, že dojnou krávou je státní kasa. To je jen průtokáč. Dojnou krávou je daňový poplatník. Mnozí z těch voděných ani nechápou, o kolik vyšší DPH (ve srovnání s rokem 2011) platí - aby pak laskavě část dostaly zpět jako dávku.

Pišme, prosím, přesně: Podplácí politici (nikoliv stát), platí plátci daně (což jsme všichni), nikoliv stát.

0 0
možnosti

Timto clankem jste me prekvapil, pane Kroupo. Mate 100% pravdu. Diskuze pod vasim clankem vam ukazuje, kde se problem vytvari. Vychova a organizace statu po 26 letech nas privedl do teto situace. Zavislost obcanu na stat vytvari lenivost a nezajem neco resit. Politici dnes vedou deficitni rozpocet (pri hospodarske konjukture), jen aby uspokojili obcany. Ustava jim to dovoluje. Zde je ta pricina, ten zacatek nasich problemu.

1 0
možnosti

Bydlíme v paneláku, naproti je ubytovna pro sociálně slabé, většinou pro cikány. Ale máme štěstí, že jsou relativně slušní, protože i když je občas hluk, věci se v okolí moc často neztrácej. Cikáni pozdravěj, když děti na hřišti dělaj bordel, rodiče je samy okřiknou. Fakt slušný, nestěžuju si. Když jdeme s dětma na hřiště, manželka si s jinýma maminkama, i cikánskejma popovídá. Takže něco o ubytovně vím.

Naše rodina v paneláku za 3+1 platí asi 7tis měsíčně. Na ubytovně za jeden pokoj, koupelna záchod na společné chodbě je nájem 15tis z toho nájemník platí 2tis, zbytek doplácí stát. Nedávno nějaká cikánská maminka odjela prý do Anglie a nechala zde své dvouleté dítě, staraly se o něj prarodiče (děda s babičkou). Když prarodiče dostaly dítě do své péče, zaplatil jim stát na dítě zpětně za tři měsíce 26tis. Starej cikán si koupil mobilní telefon a karton cigaret. Když mají peníze, sedí na ubytovně, koukají na televizi a kouří cigarety, když peníze nemají, sedí venku a balí si tabák. Onehdy manželka přišla, že jiné cikánské maminky berou přídavek na kojení. Prý 500,- měsíčně. Protože náš nejmladší je taky kojen, manželka chtěla zjišťovat, jak to s takovým přídavkem je, ale odradil jsem ji, protože akorát bude naštvaná, na takovýhle přídavky má špatnou barvu kůže a já pracuju.

Koho to zajímá Kolín, ulice Podskalská.

2 0
možnosti
Foto

Tak hlavně, že jste nezapomněl zmínit "rádobypravicové strany".:-/ Jen by mě zajímalo, co jste vy: "rádobylevičák", nebo "rádobypravičák"? Z vašich názorů se to nedá vyčíst. Mně zatím vycházíte na obyčejného populistu. :-)

0 6
možnosti
Foto

Jsem zastánce hesla padni komu padni. Nemám problém souhlasit s dobrým nápadem, ať přijde z kterékoliv strany, stejně, jako nemám problém zkritizovat špatný nápad, také ať přijde z kterékoliv strany. Nevím, jestli se tomu dá říkat populista, pokud ano, pak asi jsem populistou...

4 0
možnosti

V roce 2016 bylo na dávkách v nezaměstnanosti vyplaceno 8,2 miliardy, to je 5,5% rozpočtu. Od té doby nezaměstnanost poklesla. Tunel Blanka měl stát 17 miliard, ve skutečnosti stál 43 miliard, rozdíl dělá 26 miliard. Připomínáte člověka se zlomenou nohou, který řeší beďary.

0 0
možnosti
Foto

A teď si představte, kolik by se z těch 8,2 miliard dalo ušetřit, kdyby někteří z těch, co je pobírají, šli raději do práce....

0 0
možnosti

Tak nežijeme v 19.století, kdy děti pracovaly 12 hodin denně, ani nežijeme za 1.republiky - můj otec jako pekařský učeň na vesnici, vzpomínal ,dělal ale těch 10 i více hodin a to i v neděli měl povinnosti - musel mistrové hlídat děti, byl ročník 1921. Když z nevyspání usnul u pece, dostal pár facek - to byl ten úžasný prvorepublikový kapitalismus - oblast střední Čechy - Příbramsko. Někdo by to možná rád zpátky, ale to musí být psychouš.

0 0
možnosti
Foto

Vůbec netuším souvislost Vašeho příspěvku s mým článkem...8-o

3 0
možnosti
Foto

Vypadá to, že "neschopní komunisté" řešili ten problém lépe, než "všeho schopní jumanisté".

4 2
možnosti

A jak ten problém prosím komunisté řešili? Že jich pár zavřeli do kriminálu a nad ostatními přivřeli oči? Ani komanči nedonutili tuhle garnituru pracovat.

2 1
možnosti

Karma. Naprostý souhlas. Takový socializmus, jaký panuje teď jsme v době reálného socializmu opravdu nezažili.R^

4 1
možnosti
Foto

Vy jste to pojal jako "boj proti cikánum".Ovšem kde jsou další příjemci sociálních dávek?Staří osamocení lidé s malou penzí,osamocené matky s dětmi,zdravotně postižení nebo jinak znevýhodnění lidé na pracovním trhu?Chudí lidé prostě jsou a mnozí za to ani nemohou.Ne každý muže pracovat a zlepšit svou situaci.Pro ty tady je socialní pomoc od státu.Jistě,někdo ji zneužívá.Někdo na ní nechutně vydělává,ale to není duvod ji opravdu potřebným neposkytnout.Pokud některá rodina skončí na ulici,stát sice "ušetří",ale na druhou stranu bude muset vydat mnohem víc za děti,které skončí v ustavech a v péči pěstounu.Nebo ty malé cikánky,kteří za nic nemohou necháte zdechnout hlady na ulici...?

1 0
možnosti
Foto

To je snad džob Úřadu práce posoudit oprávněnost dávky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS