Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trump nedosáhl jednáním s Kimem skoro nic, ale vše se může ještě vyvíjet. Podmínkou uvolnění sankcí je umožnění inspekcí. Spíš mě děsí Trumpovo jednání s Íránem. Jednostranne vypovězení dohody, jež byla ze strany Íránu ddodržena a zvýšení sankcí za dodržení dohody o omezení jaderného programu. To může vést k tomu, že Írán od smlouvy s ostatními mocnostmi odstoupí a opět si začne vyvijet jaderné hlavice. USA ale do Íránu nevtrhnou, protože je to drahé a Iranci by se patrně ubránili, pokud by se po Iráku USA zse nerozhodli zabít stovky tisíc lidí vzdušnými nálety.

0 0
možnosti
JR

J37a92n 91R68á55ž

13. 6. 2018 19:15

Tentokrát naprostý souhlas a dávám karmu!

0 0
možnosti
JL

Pane Kroupo. Vas clanek a hlavne vase duvody Singaporskeho setkani beru s usmevem. Je to ukazka ceskeho cloveka ktery chce mermo moci napsat neco o svetove udalosti. Pritom nezna ani to nejzakladnejsi, to je umluvy a rezoluce OSN, ktere SK nedodrzovala. Take ohrozeni americkeho ostrova Guam, prelety raket pres Japonske uzemi a pristavani raket u pobrezi Japonska. To je hlavni pozadi vyostreni konfliktu okolo Severni Koree. Jeji nedodrzeni umluv podepsane otcen dnesniho Kima s vladou prezidenta Clintona jste take opomel. Take jste opomenul projev prezidenta Trumpa v OSN a jeho silna slova na adresu SK.

Proste je videt, ze vase "placani" o teto schuzce a vase vyvozovani pricin, je, kdyz to reknu jemne, ukazkou cloveka, ktery bez znalosti chce neco rici o svetove problematice. Asi jste verici. I katechismus nam rika: "Neznalost hrichu necini".

0 0
možnosti
Foto

Jste vedle jak ta jedle, právě že si všechny tyhle události uvědomuju a ptám se, PROČ všichni ti Kimové takto jednali... Zdalipak víte, proč jsem v článku použil příměr vejce a slepice? Asi neznáte otázku, co bylo dříve, zda vejce, nebo slepice. Já totiž nepsal jen o té schůzce, ale i o tom, co jí předcházelo, ale to víte, jsem jen malý český člověk, který přeci vůbec nic nechápe, vy znalý světové problematiky...;-D

0 0
možnosti
OP

Svým způsobem máte pravdu, ale. Zaplaťpánbu, že v Severní Korei nejsou žádné nerostné zdroje, protože v tom případě by Trump válku již rozpoutal. Naopak, pokud se tam Trump nebude motat, Jižní Korea může postupně prostřednictvím uvážlivé diplomacie napomáhat k rozvolnění diktatury na severu :-)

0 1
možnosti
Foto

Není znám jediný případ v historii, že by USA rozpoutalo válku, kvůli nerostným zdrojům. Pindáte jak Rudé právo. Nikdy by u moc nebyla rodina Kimů nebýt SSSR a dnes Ruska a Číny.

2 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že USA měly Kima "na lopatě". V horách těsně za hranicí s Jižní Koreou je zakopané silné dělostřelectvo schopné srovnat Soul se zemí a způsobit drastické škody na obyvaletsvu.

P.S. A zkuste se prosím zamyslet, zda ta koza stále "přibívá".

0 0
možnosti
Foto

Jo, díky, to "i" mně ulítlo, už je opraveno. S tím dělostřelectvem máte pravdu, o to víc je zarážející postoj USA, které vlastně Jihokorejce hodily přes palubu.

0 0
možnosti
Foto

Tomu se říká argumentační nouze...

0 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám