Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P16e26t73r 62L53a88n40g65e18r

17. 5. 2018 15:03

Názorově sice s váma v mnoha detailech nesouhlasím, ale líbí se mi, že nejste eurokýváč a jdete směle proti proudu.

0 0
možnosti
VV

Kazdy clovek s IQ vyssim nez je veletucet vi, ze to byli nenazrani lesnici co vysazovali monokultury. Podivejte se po svete a zjistite, ze tam kde maji smisene lesy se kurovec vubec, ale vubec, jak by rekl jisty Vaclav Klaus nevyskytuje. tecka.

0 0
možnosti
Foto

Vy tečko, a kdo asi těm lesníkům velel?

3 0
možnosti
Foto

Už jsem se lekl ;-D, jsem normálně chvíli myslel, že vynecháš migranty. Ta souvislost je přece zjevná!

7 1
možnosti
Foto

Souvislost není ve smyslu migranti - kůrovec, spíše ve smyslu politici před časem a politici dnes.

2 0
možnosti
Foto

po přečtení vašeho posledního blogu o přirovnání vlasti k manželce jsem si myslela, že větší hloupost napsat nelze-překonal jste má nejčernější očekávání;-D

2 3
možnosti
Foto

A mohla byste trochu podrobně rozepsat, co považujete za hloupost? To, že se dnes premiér ptá, kdo může za kůrovce, nebo to, že se jednou s největší pravděpodobností bude někdo nahlas ptát, kdo může za to, že rodilý Evropan bude na území Evropy ohroženým druhem?

4 0
možnosti
Foto

Zdravý smrk by se ubránil. Měl by dostatečně hustý kořenový systém, který je schopen nasát dostatek vláhy i v suchých obdobích. V případě nakladení vajíček by je zdravý smrk utopil v pryskyřici. Jenomže smrky zdravé nejsou a tak jsou snadnou kořistí kůrovce. Ten se vesele rozmnožil a dnes napadá stromy v takovém množství, kterému by se stěží ubránil i zdravý smrk. Podobně jako smrky, je oslabená i Evropa. Vedená podivnou sebrankou "lidumilů", se stává snadnou kořistí migrantů, kteří v převážné míře na tento kontinent nepatří. Nejsou dostatečně vývojově vyspělí a tak přináší do Evropy způsoby chování ze středověku. Agresivitu, neúctu k ženám, k autoritám - policii, úřadům, bližnímu svému. Horské oblasti, kdysi přirozené porostlé listnáči znovu zarostou buky, duby. Pokud se bude chtít zachránit Evropu, bude se také muset vrátit ke "kořenům". Probudit ducha Teutonů, Franků, Slovanů a chovat se mužně a ne podělaně.

8 0
možnosti
MS

Dostatečně hustý kořenový systém nestačí. Jádro pudla je v tom, že smrk nemá hluboký kořenový systém a v obdobích sucha, která jsou čím dál tím častější a delší, není schopen získat vládu z hlubších vrstev půdy. V Jeseníkách jsou smrkové porosty, které vyloženě usychají a tím jsou samozřejmě o to víc napadány kůrovcem.

0 0
možnosti
Foto

Copak lýkožrout. Ale ty ponravy, to sou potvory žravý. Chroust je sice, teda skoro, jinak skoro pěknej brouk.Když na nás kouk. Toho by za to stálo ba až chránit. Jenom těm ponravám pažravejm, těm třeba je, a fest, se bránit;-)

2 0
možnosti
KT

Tady je někdo vedle jak ta jedle.

Ale nebojte se, pane autore, lýkožrout se svým druhovým jménem nazývá smrkový, takže se nemusíte bát, že Vás taky sežere.

Rovněž se těším na Váš prst, řekněte mi až s ním budete zase ukazovat.

Nebo že byste byl tak připos..ný?

5 3
možnosti
Foto

To těžko, já jdu klidně s kůží i proti proudu, na rozdíl od některých profesionálních kývalů...

4 1
možnosti
JH

Ještě, že vás tady máme!!!!!!

1 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JB

J17a32n 73B92u13r70i78a32n

17. 5. 2018 12:47

Doporučení - vyjadřujte se jen k věcem, o nichž máte alespoň základní povědomí.

Nikdo totiž plošně nebojoval proti kácení napadených stromů na celém území - to se týkalo pouze relativně malých bezzásahových lokalit na Šumavě. A odtud se třeba na Severní Moravu ten kůrovec nedostal.

A mimochodem ti ekoteroristi v tom měli pravdu - tam, kde se nekácelo se příroda opravdu obnovuje sama. Lýkožrout prostě k smrku patří.

2 2
možnosti
Foto

Jasně, tak když to není taková katastrofa podle ekologů na Šumavě, proč je to problém na severu Moravy...? Tak si necháme tu republiku sežrat od toho brouka komplet, ať tady máme po dlouhá léta jen úhor. Pak nám možná vyraší duby, buky a co já vím, jaké stromy, proti tomu broukovi odolné... nemyslíte, že my musíme řešit situaci takovou, jaká je? A ta je bídná díky smrkům, že by ale byl dobrý nápad všechny ty smrkové lesy nechat zdecimovat, to si nemyslím.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám