Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Pokud bude existovat pravo veta, tak k nicemu. My Cechoslovaci to musime vedet nejlepe, kdyz v srpnu 1968 soveti vtrhli do Ceskoslovenska, tak sovetsky zastupce v bezpecnosti rade OSN okamzite vetoval resoluci pozadujici jejich stazeni.

3 0
možnosti
Foto

Právo veta navrhl Roosewelt.

0 0
možnosti
JL

Chcete-li znat odpoved na vasi otazku, pane Kroupo, je dobre si najit cisla v historii RB o pouziti "VETA" velmocemi. Take by bylo zajimave, proc to veto bylo pouzito.

Zde by jste se i divil. (SSSR a Rusko z 239 hlasovani 105x, USA z 239 jen 79x)

1 0
možnosti
Foto

Asi jste můj článek nečetl dost pečlivě...

2 0
možnosti
JR

J61a40n 70R27á65ž

11. 4. 2018 16:58

Qui bono? Odpověď bez ideologické předpojatosti: Trump cca před měsícem oznámil plán na omezení amerických aktivit v Sýrii, včetně snížení finanční pomoci pritiasádovské opozici o 200 mil.USD. Assád použil ve vyhrané válce zcela proti vojenské i politické logice chemické zbraně, aby udržel USA ve válce proti němu.

Něco mi tu nesedí!

3 0
možnosti
JK

J78i57r10k12a 53K26o34r57n

11. 4. 2018 17:06

Ono toho nesedí víc, co je to Qui bono?

1 1
možnosti
JL

K cemu rada je jsme nejlepe videli kdyz se tykala nasi zeme. Ministr zahranici CSSR Hajek podal v srpnu 1968 stiznost na prepadeni jeho zeme sovetskymi vojsky. SSSR rezoluci rady pozadujici odchod okupacnich vojsk vetoval a ma v tom svuj system a pouzivaji ho dosud. Nez prisla cs. stiznost na porad zasedani valeneho shromazdeni OSN dopustili se Rusi zlocinu unosu nejvyzsich predstavitelu Cs. republiky a prinutili je ke schvaleni smlouvy o "docasne" okupaci a stazeni stiznosti z poradu jednani RB. Rusi maji svuj system jak obejit cokoliv.

2 0
možnosti
VH

Po stránce formální: Pokud se Rada na ničem neusnese, nemůže nikdo její usnesení porušit. Což je případ Sýrie.

Jinak ovšem souhlasím, že RB je na dvě věci. Je jedno, zda vetuje USA či Rusko (GB, Francie, Čína) - někdo zpravidla vetuje. A případný kompromis je nutně "pro srandu králíkům", jak říkala moje babička.

1 0
možnosti
MD

Kdyz se v tom zacneme ztracet, je nejlepe se vratit na zacatek vseho. A tim je ..

komu a co nejvice poslouzi pri znamem postoji lidi k chemickym zbranim.

Vic neni treba co dodavat.

2 2
možnosti
VR

Na začátek? Tak to se vraťte do roku 2013, kdy 21. srpna byly v oblasti Ghúta u Damašku použity rakety země-země s nervovým plynem sarinem a zahynuly stovky civilistů...

7 0
možnosti
Foto

J55a51k17u91b 65R36o84t42h

11. 4. 2018 12:35

Myslíte to transparentní Rusko, které transparentně navrhlo, aby mohlo výsledky zkoumání komise vetovat a pak se transparentně divilo, že mu na to RB neskočila? ;-D;-D;-D

8 1
možnosti
VR

Nebyl bych až tak radikální, pro návrh USA hlasovalo 12 z 15 členů rady, Rusko a Bolívie byly proti a Čína se zdržela hlasování. K přijetí stačilo devět hlasů, Rusko však jako jeden z pěti stálých členů využilo právo veta, čímž rezoluci mezinárodní komise, která by ukázala na viníka zablokovalo.

Pro Ruskem navrhovanou rezoluci o vytvoření expertního výboru hlasovalo pouze šest členů RB OSN, sedm bylo proti a dva se zdrželi.

Podle všeho byla ruská rezoluce zcela nepřijatelná, protože by nezajistila nezávislé vyšetřování z důvodu, že by Rusku dala možnost vetovat jakékoli závěry vyšetřovatelů, které by se jim nehodily do krámu...

2 0
možnosti
Foto

Víte, teď jsem viděl ty údajné záběry po údajném útoku chemickými zbraněmi. neviděl jsem tam ani jednoho člověka, který by očividně trpěl zásahem chemickou látkou. Viděl jsem tam jen dost možná hraný zmatek několika mužů s hadicemi s vodou, a hejno děcek (jasně, děti přeci hrají na city nejlépe...), kterým stříkali bůh ví co do očí a do pusy, přičemž je ještě polévali studenou vodou z hadic. Následně je nechali v mokrém oblečení sedět a světe div se - ony ty děti plakaly... Jako táta dvou dětí vím, že tohle udělat dítěti, tak řve jako protržené a žádný plyn, ani chemická látka jiného skupenství, k tomu řevu není třeba. Jsem velmi nakloněn myšlence, že celé to divadlo bylo opět zinscenované, režijně vedené a hlavní totálně lživé.

3 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám