Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Za mě karma. Neříkám, že Skripala nedat oddělat Putin. Ale zrovna jako Vy si kladu otázku, komu celá tahle kauza prospívá a kdo se naopak dostává do čím dál větší izolace? Je chybou vnímat světové mocnosti ve stylu: tamhle je čiré Zlo a tady je pouze krystalické, nezištné Dobro.

1 0
možnosti
JM

Podle mně řada lidí spojuje dvě vcelku nezávislé věci.

První je samotná vražda. Jak sám píšete, pravdu zná asi jen úzká skupina lidí. Z toho co víme lze jen usuzovat. A to nejen na to komu to pomůže. Je třeba se ptát i koho to poškodí. Pro západní politiky i tajné služby by odhalení jejich podílu na něčem takovém bylo katastrofou. Hlavy mohou padat i za méně podstatné věci než je použití bojového plynu na vlastním nebo spřáteleném území. Oproti tomu je třeba si říct, že ruská stopa nemusí nitně vést k Putinovi. Vládne sice doma tvrdou rukou, ale při získávání moci "šlápl na palec" řadě vlivných osob, včetně těch napojených na bezpečnostní služby a armádu. Vražda tak mohla být načasována jako poškození Putina před volbami. A s ohledem na to, kolik agentů Skripala vyzradil, ochotných vykonavatelů by se asi našlo dost. Nicméně ani posvěcení oficiální kremelské vlády bych nevylučoval. Před WWII Trockij pomlouval Stalina z exilu deset let a nic se nedělo. A pak najednou ... Utajení pravého důvodu vraždy se přeci může hodit jak Západu, tak Východu ...

Druhou věcí je pak vyhoštění ruských diplomatů. Jak se Rusko probírá z propadu 90. let, rozšiřuje svoje vojenské aktivity. A to nejen zbrojní ale i výzvědné, které stejně jako jiní často realizuje prostřednictvím oficiálních diplomatů. Vražda tak jen dala západním států vhodnou záminku pro omezení této činnosti.

0 0
možnosti
VK

"Vražda tak mohla být načasována jako poškození Putina před volbami."

Je to přesně naopak, byl to vynikající předvolební tah, je třeba se semknout kolem silného vůdce, aby Rusko ubránil před agresivním západem, který ho chce poškodit.

0 0
možnosti
Foto

Když může Rus udělat špatnost, tak ji udělá. :-/ A klidně o mě napište, že jsem zaujatá. Budete mít pravdu.:-)

2 1
možnosti
Foto

Britům nevěřím od doby kdy jsem se dozvěděl,že si nechali od nás zaplatit výstroj do poslední tkaničky za naše vojáky kteří bojovali a padni za Anglii. Naší politici se to báli zveřejnit. Hanba. Tohle Rusové neudělali.

2 0
možnosti
JM

O Rusech si myslím různé věci. Ale rohodně to nejsou hlupáci. Proč by nám to měli počítat do poslední tkaničky, když si mohli vzít celý stát?

1 0
možnosti
AM

A75d17a64m 34M34a63l55ý

29. 3. 2018 6:08

Kdo to udělal, je zřejmé. Komu to mohlo prospět, je zbytečná otázka proruského zpochybňovače.

4 2
možnosti
VS

Zřejmé ve smyslu prokázané není právě vůbec nic.

1 0
možnosti
Foto

J66i82ř61í 50L65i21b55e89r

28. 3. 2018 23:42

Karmu jsem dal R^ Přesto si myslím, že jste ve svém blogu pozapomněl na jednu skutečnost, kterou je mstivost Putina, nebo lidí z jeho okolí. Ač by nebyl logický důvod k jeho otrávení (ani pro Rusy, ani pro Angličany nebyl pan Skripal zřejmě nějak nebezpečný), msta mnohdy vůbec důvody nehledá. O to víc je mi líto jeho dcery, která zřejmě za nic, co se jí stalo, nemohla. :-(

3 2
možnosti
JB

J92a69n 48B28u51r79i85a63n

29. 3. 2018 6:14

No, možná to nebyla ani tak pomsta jako spíš výstraha a vzkaz.

2 0
možnosti
LT

L23u88d98ě32k 66T83o24n92d72r

28. 3. 2018 23:09

Vyjděme z hypotézy, že Skripala zavraždili Rusové. Proč! Protože zradil! A se zrádci a dvojitými agenty se Rusové nikdy nemazlili, už od dob Stalinova Sovětského svazu. "Psovi, psí smrt!" A zůstalo jim to dodnes. Vraždí plutoniem, nezapomínají a neodpouští a jsou mstiví. Každého zrádce je třeba potrestat a to veřejně, jako odstrašující příklad pro ostatní.

Vím to já. Vy to víte. Ví to každý z vás, kdo navštívil tento blog. Píše se o tom v novinách vyšly o tom knihy. Vědí to všichni. Ví to každé malé dítě... věděl to i zrádce Skripal... Musel to vědět, protože to přeci ví každý z nás. Proto také žil v naprostém bezpečí pod dozorem a ochranou britské tajné služby.

PŘESTO vypnul svůj mobil i navigaci, aby ho nemohla britská tajná služba sledovat, tedy ani chránit a zajistit mu bezpečnost. Z čehož plyne, že o ochranu britské tajné služby vůbec nestál, ale že naopak se schůzku před ní snažil zatajit (jinak by přeci Britové ruského útočníka chytili přímo při činu s jasnými důkazy i pro veřejnost) Skripal to ale udělal a šel na schůzku s ruským agentem, přestože on i každé malé dítě ví, že "pes si zaslouží psí smrt", Rusové jsou mstiví a neodpouštějí a potřebují odstrašující příklad, aby zastrašili jiné své soudruhy.

Já to vím, vy to víte, Skripal to věděl a přesto tam šel... Proč?

5 0
možnosti
JZ

Ta pravděpodobnost, že to nařídil Putin, je samozřejmě dost vysoká, a důvod je obdobný jako u Krymu - zalíbit se konzervativním ruským voličům, tentokrát krátce před volbami.

Nic to ale nemění na tom, že reakce západu (a připojivšího se evropského středovýchodu), který bleskově a bez důkazů Rusko odsoudil a "potrestal", byla typickou šaškárnou v současné době na západě vládnoucí neomarxistické garnitury.

Za to, že se Česko k této absurditě připojilo, se "naštěstí" tentokrát stydět nemusíme, poněvadž obdobně absurdní nařčení Ruska, že plyn by mohl pocházet od nás, nám na rozdíl od ostatních států dalo jeden skutečně dobrý důvod, proč ruské diplomaty vyhostit.

3 2
možnosti
LT

L65u98d22ě78k 72T74o10n34d23r

28. 3. 2018 23:17

Akorát je legrační, že nejvíc aktivní v tom vyhošťování byl premiér Babiš - bývalý VIP komunista, podezřelý ze spolupráce s StB. Asi si potřeboval v Bruselu vyžehlit "kádrový profil".:-)

3 0
možnosti
HP

H88o62r86s95k91ý 41P17e84t97r

28. 3. 2018 21:42

Pomsta. To je celé.

3 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám