Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Je-li pravda to, co píšete, a já nemám důvod o tom pochybovat, je to na trestní oznámení....

2 1
možnosti
OP

Přemýšlím, zda ten kantor a společnost kolem něho, je totálně zdecimovaná předchozím režimem, takže nerozeznává, že toto je opět totalita, nebo zda dobré bydlo, které část populace prožívá, jí tak moc vyšisuje rozum

3 0
možnosti
MM

Dobrý den, paní Pavlíková - taky mi přijde, že ti, kteří totalitu nezažili, nevnímají tuto novu, přicházející. Jako by nedokázali rozeznat atributy totality...

0 0
možnosti

Coufal, Szlauerová, Veverka a podobní bojovníci za dodržování demokraticjkých zvyklostí. Jestlipak jste takto omlouvali komunisty, kteří nám do učebnic do hlav a do života mluvili takto nevinným a pochopitelným způsobem. Pokud jste v té době ještě nebyli dost dospělí, pak je možné jen konstatovat. Nevíte o čem hovoříte.

4 0
možnosti
TC

Zjevně nechápete, co je to práce s textem.

Až budou Vaše děti probírat inzeráty, nejspíš budete tvrdit, že je učitel manipuluje, aby si koupily ojeté auto nebo 3+kk na Smíchově.

Přitom bych minimálně od Vás jako dospělého člověka očekával, že chápete, co je text a co metatext... No nic, asi po vás chci moc.

(A vám podobní mě teď umínusují. No, poslužte si...)

2 4
možnosti
Foto

Bylo by to hezké, kdyby to ten kantor myslel tak nevinně, jenže tak to není. Kdyby ano, proč by použil text ještě dříve, než byl zveřejněn oficiálně na demonstraci na uličním stage? Ne, nepřesvědčíte mě, že šlo o pouhý rozbor textu.

5 0
možnosti
VS

Naprosto s Vámi nemohu souhlasit, že tohle je politický boj. To by totiž pan učitel nemohl zadávat žádné slohové útvary, které obsahují nějaký subjektivní názor.

V čem vlastně spočívá ta indoktrinace? Dětem bylo řečeno, že je to názor správný? Že by ho měly zastávat? Že ho zastávají učitelé?

Jestliže tvrdíte, že tohle je špatné, říkáte vlastně, že dcera nesmí číst žádné názory.

Mě se ten úkol zdá velmi dobrý (když pominu, že nejsem zastánkyní úkolů na doma), dokonce si umím představit, že na nějaké "pokrokovější" škole, by bylo i za úkolem o útvaru diskutovat, zkusit si zahrát na ďáblova advokáta a vyargumentovat opačný názor apod. Rovněž projev prezidenta či třeba komunistický manifest se mi jeví jako vhodné útvary k rozebrání.

Co se mi zdá velmi špatné je, když v rámci výuky slyší například, že je nějaká naše strana správná a jiná špatná (to jsem slyšela na gymnáziu já a velmi mě to uráželo, dokonce ještě více, pokud kantor takto propagoval názor, který mi byl blízký - těchto vyučujících jsem si pak nemohla pořádně vážit). Čtení slohového útvaru, diskuse, osobní názory pedagoga (pokud jsou tak uvedeny) podle mne nevadí. Vadí jen pokud člověk, který má podávat informace a nestranně vzdělávat, říká své názory, vydává je za fakta a nejhůř chce, aby se to žáci učili a třeba to psali do písemek (to jsem odmítala).

P. S. Vy jste si jist, že pan učitel zastává názor, který je v zadaném textu?

1 4
možnosti
Foto

Vzhledem k jeho dřívějším úlohám, které dětem rozdával, jsem o tom přesvědčený, tohle nebyl první příklad, ale je zdaleka asi nejkřiklavější.

1 0
možnosti
Foto

Kvarta? Jdu to rozdýchat... Děkuji za informaci, pane Kroupo. Protože znám otázky k šíleným rozborům posledních let- ty si rodič opravdu nevymyslí- máte R^

5 0
možnosti
AP

A70l92e65s 64P64o82n47e34c

19. 3. 2018 1:02

Ktera to byla skola kam chodi Kroupova dcera slecna Kroupova?

Jak se jmenuje ten ucitel?

0 0
možnosti
Foto

Nerozumim Vam...vase patnactilete dite se necha zmanipulovat jednim, mozna nevhodnym, ukolem...pokud to tak je, nejsem si jista, jestli je to chyba skoly.

2 11
možnosti
Foto

Možná teď trochu-hodně přestřelím. Tak mi to promiňte. Přesto to napíši.

Koncem druhé světové války na tom byl Hitler a nacisté tak špatně, že posílali do boje nezletilé děti-kluky. Tito kluci dostali pušku a byli povinni za Třetí říši v Berlíně proti sovětské armádě bojovat. Starší zkušení vojáci, kterým těch kluků bylo líto, jim prý často řekli, ať se někam zašijí, že stejně nic nezmůžou.

Nyní někteří politici, učitelé atd. opět zneužívají děti v Česku. Není to zdaleka tak strašné jako to, co se dělo v r. 1945 v Berlíně. Spíš to připomíná to, co se dělo v padesátých letech, když děti byli tlačeni k tomu stát se jiskřičkami, pionýry a svazáky a chodit na komunistické oslavy 1. máje.

Doufám, že tyto praktiky rychle skončí a těší mne, že se zde na blozích hodně lidí proti tomu vyjádřilo.

13 2
možnosti
Foto

oprava: ... když děti byly tlačeny k tomu ...

0 0
možnosti
ZR

Mně se zadání úkolu líbÍ. Kantor použil aktuální text .A cvičení jsou vyloženě češtinařská. A pokud chce rodina nad textem doma diskutovat-dobrá příležitost pro "obě strany" barikády. Tim se úkol stava atraktivní. A ta podtržena slova by měl znát každý student.Jste na učitele moc přísný.

3 14
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS