Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě napadl takový myslím srozumitelný příklad - představme si na sídlišti dva paneláky, dva naprosto stejné paneláky, stojící vedle sebe. V jednom z nich bude žít a bydlet řekněme 30 rodin "bílých" Čechů, chcete -li - gádžů. V tom druhém bude žít a bydlet 30 rodin Romů, chcete-li - cigánů. Dva na začátku naprosto stejné domy, naprosto stejně vybavené, naprosto stejně vypadající. A teď, ruku na srdce, milí Rómové, zkuste mi říct, který z těch dvou domů bude za řekněme pět let vypadat skoro stejně, jako na začátku, jeho okolí bude nějakým způsobem zvelebeno? Do kterého z těch dvou domů bude jezdit častěji policie řešit ať už drobné, nebo závažnější "záležitosti"? Ve kterém domě bude jakž takž platit nějaký domovní řád, ve kterém domě budou lidé žít bez větších obav o své zdraví a svůj majetek? Ve kterém z těch dvou domů bude pořádek, kde bude fungovat úklid a správa věcí s provozem domu sounáležící? A takhle bych mohl jmenovat ještě hodně dlouho, mně ale bude stačit, když mi nějaký čestný Rom odpoví na ty příklady, které jsem uvedl. A ještě když mi odpoví na doplňující otázku - KDO za ty případné rozdíly bude moci? Čí to bude vina? A o tom to je, vážení...

0 0
možnosti
Foto

Hehe.. prosim Tě, nech si odsuzující řeči hned předem. Ty na základě zkušenosti z médií rovnou předem říkáš, jak to bude. Prosím Tě a fakt snažně, přijeď se podívat ke mě domů. Bydlím v řadovce, vedle mě sousedi... a pojď se podívat, jak to vypadá u mě na zahradě a jak u nich.. se u toho královsky pobavím. A to je podzim a na zahradě mám pod plachtou motorku. Představ si, že u mě doma policie nikdy nebyla. Domovní řád dodržuju, okolo baráku je pořádek, můj syn pomáhá starým sousedkám sekat trávu, nosit nákupy.. a když ho za něco seřvu, zastává se ho půl okolí. Moje dcera se kamarádí se sousedkama, jejich děti mám pořád doma, holka je pořád u nich... A dva baráky dál bydlí taky romská rodina, mají to podobné jako já. Snad jediné co sousedy "ruší" je moje elektrická kytara a občas nějaká ta návštěva na zahradě u kafe (v létě). A co je na tom nejhorší, když dva týdny nehraju, tak se sousedi domáhají toho, abych začal cvičit.

Nerad Ti to říkám, ale já v okolí fakt žádnej problém s lidma nemám. Je mi líto :-)

1 0
možnosti
Foto

P42a81v13e51l 97V15á29v65r26a

15. 11. 2017 16:12

K něčemu se vám přiznám. Není mi to uplně příjemné. Tak se na mě nezlobte.

!!JSEM Z PRAHY.!!

1_teď bych se mohl začít třeba omlouvat. NejseM totiž z Prahy původně. Například.

2_nebo nejsme všichni stejní. Například.

3_vlastně nevim, jestli chci být z Prahy, nebo nechci, nebo je mi to jedno?

Ale konec žertů. To že jsem se do tohohle města přistěhoval, s sebou nese vedlejší produkty. Nevraživost. Vtipné poznámky. Vysvětlování. Někdy stud. Někdy nasranost na blbečky, který maj poznámky.

Ať chcete nebo ne, je to cejch. Adresa v občance nebo značka na autě.

Ale já se za to nestydím. Snažím se nechovat podle předsudků, nedělat co se o pražácích říká. A víte co, to poslední, co bych chtěl, je třeba předělávat své sousedy, aby třeby dělali něco jinak. Ale stejně si dávám bacha na hubu.

Dětem trpělivě vysvětluji, že musí s předsudky počítat. Když malá dcera na závodech v nejmenovaném malém městě nevinně zhodnotí, že máme doma "lepší tělocvičnu", optarně se rozhlédnu, jestli jsme někoho nenaštvali a kdo nás slyšel. Pak jí zahanbený hyperkorektně vysvětlím, že by se to mohlo někoho dotknout. Kdybys byla třeba z Loun, tam mají taky krásnou tělocvičnu, tak to říct můžeš, řeknu jí třeba mimo jinné. A STRAŠNĚ mě to štve, že to musim řešit.

0 0
možnosti
Foto

P84a12v36e35l 34V57á56v22r89a

15. 11. 2017 16:13

Nechci totiž vůbec řešit něco takového, jako že bych se třeba měl někdy stydět, nebo že bych měl být hrdý, nebo "jak to, že nejsem takovej ten typickej". Prostě to nechci řešit. Chci bejt Pavel Vávra, ne "příslušník skupiny" s nálepkou, kterou mi někdo dá.

Nechci posloucht debilní poznámky, když parkuju u sjezdovky ve svém rodném městě, nechci debilní pohledy když se přihlašuji v hotelu. Nechci bejt vodrbanej při placení v hospodě a ani odcházet s nějakými patoky ze sklípku.

NO, A TO JE MYSLIM PŘESNĚ TO, CO CHTĚLA I PANÍ MARIA SIVÁKOVÁ. JÁ JÍ CHÁPU.

3 1
možnosti
Foto

:) je to stejné, jako kdyby po mně někdo chtěl, abych se omlouval za každého bílého ikvétykve, co napíše hovězinu jen pro to, že má radost, že se naučil číst a psát :)

3 0
možnosti
Foto

R^ I tak. On leccos leckdo zplodí. A karmu i návštěvnost leckomu to i ,,hodí". Témata mnohá ,,vhodná" jsou, tak o nich, a rádi, napíšou. Politika, Bábiš, Zeman, nebo rom, a tak to ,,jede". A velká karma fičí jim z toho,,dom". V teplíčku, s pupíkem plným svým za klávesnicí, kde kdo na kde co i kde koho, ba i o kde čem ,,řičí";-)

1 2
možnosti
Foto

Copak Vláďo, došli uprchlíci :-)? Víš, ona má vlastně paní Siváková pravdu.... ne ve všem, ale má. Ona napíše text kde se snaží něco vysvětlit, Ty po ní rovnou v diskusi chceš, aby se omlouvala za všechny činy Romů po republice :-). Jako kdybys to Ty dělal :). To je tak idiotský klišé, že už tady ani nemá smysl rozepisovat, za co všechno by ses měl potom omlouvat Ty :). Začni u orlických vrahů, potom to ber přes Stodolovi a nakonec ne sebe vezmi odpovědnost za Kájínka. Ten naposledy na TV Prima vyprávěl, že ukrást trezor není bezpracný zisk, protože někdy se s tím matlal i čtyři hodiny, považ! A stejný je to s těma daněma. Je krásný, že platíš daně. Budeš se divit, já taky. Mám dvě zaměstnání, pracuju od nevidim do nevidim a na daních a ostatních (socka, zdravotní.. vlastně jenom další daně) a aktuálně platím tolik, že bych z toho luxusně uživil dva důchodce měsíčně s ALL Inclusive. Tak v čem je problém? Každej musí platit, protože jinak dostane flastr. Ale Ty musíš vyprávět, že to platíš na nějaký "cikány". Ne.. platíš to na sebe, protože jednou budou třeba zrovna ti "cikáni" nebo Arabové platit důchod Tobě. Takhle ten systém prostě funguje. Měj se. Pat.

4 3
možnosti
Foto

Právě, že uprchlíci nedošli, jinak by bylo hned o čem psát ;-D

3 0
možnosti
MS

:-) je zcela evidentní,že jste mne vůbec nepochopil,ale nic si z toho nedělejte,nejste sám. Inu, každý si mohl přebrat můj názor jak chtěl,dle každého vlastního uvážení. Nemám potřebu nic vyvracet,potvrzovat či obhajovat. Jediné ,co bych ráda uvedla na pravou míru je to, že nemám v úmyslu zastávat se lidí, kteří hází špatné světlo na Romy, cikány, cigány (vyberte si, komu se co hodí). Myslím tím lidi, kteří cíleně nechodí do práce, žijí z dávek, neposílají své děti do školy,přepadávají,okrádají (nezdraví a dupou lidem po nohách :-)),atd. S takovými já sama nechci mít nic společného. Proč toto nechápete, nevím. Na základě čeho , mám být já hodnocena dle těchto lidí?! Nebaví mě pořád a neustále mít na talíři - Vy ale nechcete pracovat,vy využíváte a zneužíváte soc.dávky apod. Já?! Já a moje rodina, rozhodně ne! Hájila jsem čest slušných lidí(kterých v mém okolí opravdu není málo), kteří i přesto, že žijí spořádaným životem,budou slýchat tyto výroky. A proč?! Protože jsme taky cikáni? No pardón! Vy byste přijal,jako jedinec, tíhu nesnášenlivosti za všechny zdegenerované spoluobčany? Chápu ,že my jsme tu menšinou,ale představte si být na mém místě. Hned zítra odpoledne byste chtěl zpět svou svobodu , možná dříve. Ona ta Romská problematika je složitější a více obsáhlejší,to jsem však řešit nechtěla,já se svém příspěvku zaměřila velmi krátce na svůj osobní názor. A mimochodem, pro mě není rasista ten,kdo mi dupne na nohu,nebo mě nepozdraví (je mi až trapné a směšné to vůbec vysvětlovat, jelikož být tomu tak, tak už v tomhle světě nerozumím vůbec ničemu),chtěla jsem tím říct- chovám se k lidem tak,jak bych chtěla aby se oni chovali ke mě. Pokud já jsem slušná , očekávám to i od druhých a pokud se oni neumí chovat, nemohou mě označovat za nepřizpůsobivou. A to byste se divil kolika a jakým situacím jsem kolikrát vystavena. ( Teď mi bude někdo psát,co vše zažil s cikánama,jak mu přepadli babičku...ano , chápu,to mě mrzí ,ale já ty lidi neznám,nechci znát a nezajímají mě,

5 0
možnosti
MS

neuznávám kolektivní vinu.Zkrátka vaše parodie na můj příspěvek je tak zcela zbytečná, avšak věřím ,že spoustě lidem jste tím udělal radost, přinejmenším jste uspokojil sám sebe.

5 0
možnosti
Foto

... mám jen jeden dotaz, kdo přesně, nesahá obyčejnemu Čechovi, co je Čech, ani po kotníky?

0 0
možnosti
Foto

Podle ankety kde kdo. Jen čechové velikáni v ní uspěli. Od Járy da C., přes Karlíka čtvrtýho, atd.,atp.;-)

2 0
možnosti
Foto

Reagujete na článek, který ovšem má příčinu zcela jinde, nebotˇ M.Z. ŘEKL, ŽE ...;-) A pak se opět rozvířila ona ,,romská problematika";-O M.Z., ostatně jako vždy, zcela vědomě a cíleně ,,nabil munici", a opět trefil;-D Stačí si povšimnout, kdo a jak na jeho prohlášení mediálně reagoval. Především pak členové,,jisté" rady při úřadu vlády s kategorickou výzvou ,,lidu";-€ Ovšem, kde jsou dnes ,,včerejší zprávy"8-o;-)

1 0
možnosti
HV

H30o16n47z35a 53V90r27á97n97a

14. 11. 2017 19:27

Antone Pavloviči a není to málo (těch smajlílků)?

2 0
možnosti
MC

Máte pravdu, ale je zbytečné o tom neustále psát. Problém vytváří tzv. sluníčkáři a a ti co nastupují do levicově-kolektivistického výtahu k moci a ke korytu. Pokud bychom byli více inteligentní a dostávali skutečné pokrokové vzdělání, tak by se většina nemusela schovávat nalevo.

1 0
možnosti
JR

J57a18n 14R61á98ž

14. 11. 2017 16:59

Slyšel jsem, že v sev.Čechach dostává Cikánsko- Romská rodina peníze za to, že posílá děti do školy. To se mi jeví tak absurdní, že se musí jednat o fake, že ano?

Ovšem stejně absurdní mi připadá chtít, aby dítě vyrůstající v rodině pologramotných lidí, kteří se po několik generací ani nepokoušejí o zajištění si prostředků na živobytí prací a při tom mají vše, co k životu potřebují, aby se vzdělávalo s nadějí na lepší život. Je to stejné, jako chtít přesvědčit štěně, které vidí jak matka-fenka dostane ráno i večer do misky granule a pak celý den spí v pelíšku, že když bude vypuštěno do lesa, bude se mít líp, protože si bude moci ulovit co chce.

9 0
možnosti
JZ

"Nářek je známkou slabosti, tak nebuďte slabí a začněte konečně makat ... hlavně na sobě."

Tak toto je třeba doporučit hlavně většině, protože ta si taky věčně naříká a stěžuje.

V článku se objevila docela záhadná věta o tom, že většinu štve nepoměr mezi tím, jak je majoritou ubližováno Romům a jak Romové ubližují majoritě. No, pochopitelně. Když majorita ovládá parlament, státní správu a média. Samozřejmě, že ze strany většiny těmito prostředky dochází vůči Romům k mnohonásobně větší újmě,než jakou by museli vykonat na většině zase oni, aby došlo k nějakému vyrovnanému poměru. Jak by asi Romové měli kompenzovat výroky vrcholných státních představitelů, aby došlo k nějakému "vyrovnání škod"? Jestli má pár bílých lidí špatnou zkušenost s Romy, není to nic proti tomu, že všichni Romové musejí trpět nějaké rasistické projevy na vrcholné úrovni či byrokratickém systému.

3 15
možnosti
Foto

Máte na mysli jistě ten byrokratický systém a vrcholnou úroveň, kteréžto měsíc co měsíc vyplácejí sociální dávky, že ano?

10 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám