Diskuse

Co už možná řada z nás zapomněla…

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzpomínám a cítím to podobně jako Vy, ale pro současnou generaci jsou Vaše vzpomínky stejná minulost, jako husitské války... A vedle nesmyslných regulací, které přináší naše členství v EU, vadí starším lidem nenaplněná očekávání po roce 1989. Jiná otázka je, zda ta očekávání byla reálná...A ve stáří řada lidí preferuje sociální jistoty (zaměstnání, zdravotní péče, bydlení, penze,...) před svobodou...

1 0
možnosti
LH

Jestliže se nyní máme dobře, tak jak je možné, že komunisti jsou stále na třetí příčce ve volbách a v průzkumech?Vždyť se říkalo po revoluci, že komunisti vymřou.Ano, staří komunisti vymírají, ale objevují se stále noví voliči.Oni lidé, kteým tenkrát po revoluci bylo okolo třiceti či čtyřiceti let už pochopili, že ne všechno bylo za komunistů špatné.Ono když vás v šedesáti propustí z práce a práci neseženete, protože pro firmy jste neperspektivní, tak zjistíte, že je lepší mít práci než hromadu zbytného zboží, které je jen šunt, protože vám nevydrží tolik jako za komunistů.

A pochopíte, že jako dělník jste měli více svobody tenkrát než dnes.

I ten Havel, nepřítel komunistů práci dostal, i ti disidenti měli práci, sice třeba v kotelnách, ale uživili rodinu.Dnes jako nezaměstnaný rodinu neuživíte a když jdete do předčasného důchodu, tak vás stát okrade, ale práci vám nezajistí.

1 3
možnosti
DN

Když se tedy až tak dobře nemáme, jakto že komunisté mají nějakých 12 - 15 proc když za nich bylo tak fajn ?

2 0
možnosti
MS

Souhlas. S tím dneškem bych to neviděl tak černě. Kdyby nás "mazácká" část EU netlačila do multikulturního státu stejně, jako nás kdysi tlačil sovětský bratr do jeho pojetí socialismu, bylo by to vcelku v pohodě. Těch ostatních pár pitomých evropských nařízení ještě pořád zdaleka nesnese srovnání s totáčem.

1 0
možnosti
Foto

Procítěně napsáno.

2 1
možnosti
Foto

Hlavně aby si to každý připomněl až půjde k volbám a nehodil hlas kterémukoliv z bolševiků tedy ani těm, co dnes o sobě tvrdí, že jsou pravičáci, ale myšlení mají bolševické a při každém hlasování o zákonech, které vedou ke ztrátě kousku svobody vždy rádi zvednou ruku pro.

5 0
možnosti
LH

Od r.2002 volím komunisty.Po revoluci pl badšenímjsem volil ODS.Když jsem viděl jak rozkrádají republiku, tak jsem volil ČSSD.Pak jsem zjistil, že jsou stejní jako modří ptáci a byl jsem rok nezaměstnaný, tak od té doby volím komunisty.Ve městě, kam jsem za komunistů dojížděl za prací bylo 7 fabrik a předháněly se v nabídkách pro dělníky.Tento zločinecký režim tyto fabriky zlikvidoval a najednou v okolí 20 km nebyla práce.

A od r.2012 jsem dva roky byl nezaměstnaný a najezdil jsem 4500 km jenom při shánění práce.Tolik času a tolik km jsem za komunistů neztrávil ve frontách a nenajezdil při shánění nedostatkového zboží.

0 2
možnosti
Foto

I33v61a35n 28M70a65r35e35k

28. 3. 2017 12:48

Dnes už třetí blog na stejné téma p.Kroupo.

Předběhli vás hned z rána p.Braun a p.Flaška.

Mimochodem, co se týká "svobody" mohu zodpovědně konstatovat, že v poslední době cítím být vlivem různých událostí,rozkazů,příkazů, zákazů,omezení a dalších dnešních "vymoženostÍ"rúznými tuzemskými i EU institucemi sešněrován mnohem víc jako za komárů, takže na časy placení ROH známek vzpomínám s nostalgií .

I když jsem měl tehdy zodpovědné povolání, s represivními orgány jsem neměl možnost se setkat . U komárů jsem nebyl ani s nimi nesympatizoval , "Čest práci" . [>-] R^

3 1
možnosti
Foto

Vždycky, když slyším, nebo čtu bolševický pozdrav "čest práci", tak si znovu uvědomím, že ti komančové lhali už když se zdravili...

8 0
možnosti

Byla situace ještě daleko horší, kdy se za pravdivé postoje vraždilo a nebyla to pouze Horáková, ale i Margolius, Hromádko a další. Na hranicích se střílelo i bez vyzvání!!

5 0
možnosti
Foto

Trochu si pletete komunisty a antikomunisty.

0 1
možnosti