Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ptal jste se v textu, jestli je reálné...? V lidském světě je reálné úplně všechno. Měl jsem teď možnost dost zevrubně a podrobně se zabývat rokem 1937 u nás a potažmo v Evropě a ve světě. Tenkrát si lidé naprosto nedovedli představit, co bude v blízké budoucnosti reálné a v té vzdálenější už vůbec ne. V podstatě si dovedli představit jen tu svou realitu a vývoj akorát v intencích té reality. Nevím, jak se Evropa bude vyvíjet dál, ale bude to určitě jinak, než si kdokoli nyní představuje.

1 0
možnosti

Problém se stále více obnažuje na hlavní rozpor - náboženská víra. Ten spočívá v tom, zda muslimové mají stejné hodnoty jako evropané. Jestliže jejich hodnoty jsou součástí islámské víry, tak evropské hodnoty jsou jen pozůstatkem víry, které obstály ve skutečném životě jako prospěšné, a naše právo je podporuje (říkáme, že jsou humanistické). Naopak ty špatné hodnoty Evropa zavrhla (za krutých obětí). Až toto nastane u islámu, tak můžeme mluvit o soužití. Budu rád žít v Evropě s někým, pro něhož islámská víra bude soukromou záležitostí, a nebude určovat či zasahovat do mých práv, jak mám žít já, a co musím strpět s praktikováním jeho víry. Křesťanství byl tento mocenský atribut odebrán, i když řada jeho představitelů by to ráda vrátila zpět. Přesto v Evropě a USA zůstávají zbytky křesťanské nenávisti k tzv. ateistům, o kterých se hovoří jako nemorálních. Není se co divit, protože před několika sty lety by nevěřící či odpůrce církve skončil na hranici.V lepším případě by ho ubili vlastní spoluobčané na vesnici. Tak, jak se děje dnes u islámu. A u islámu jsme nemorální všichni bez rozdílu - a tomu odpovídá i jejich pohrdání.

4 0
možnosti

Lze žít s muslimy. Ale ne jako rovný s rovným. Třeba v britských koloniích před 100 lety byli muslimové loajální poddaní. Uznávali totiž vojenskou a celkovou PŘEVAHU Britů. 

Nebo s nimi můžeme žít jako s nimi žijí v Izraeli. Tzn, militarizace celé společnosti a připravenost k sebeobraně.

Jiné možnosti povedou k tomu že oni nakonec budou vládnout nám.

9 0
možnosti

Myslíte kulatý kolík do hranatého kosočtverce? To jde.

1 0
možnosti
Foto

Zrovna pod mou oblíbenou diskusí vzpomínáme na dobu, kdy s tebou byla legrace, že poslední dobou furt jen politika a žádný srandování. Škoda, no.

0 0
možnosti
Foto

A víš v čem je rozdíl? Že tehdy jste se smáli jen vy ostatní, kdežto dnes se směju i já...;-)

4 0
možnosti

Velmi pěkně rozebráno a vystiženy hlavní problémy. Je to dnes politikum jak jste napsal, že se jen řetězí malé problémy, protože výkonným politikům je to praktičtější. Zásadní problém je v tom, že se na islámismus díváme tak jak jsme v Evropě naučeni: "miluj svého bližního jako sebe samého", nebo jinak " čiň jiným tak jak očekáváš, že budou činit tobě", či "demokracie to je diskuse" jak řekl TGM. Nebo jak to ironicky formuloval KHB "co sám nerad, nečiň jinému, pravil žáku kantor kdesi, tahaje ho za pačesy". /výchovná aplikace/.

   Ale, ale. Je ještě nezbytné uvědomit si, že islamismus není jen náboženství, ale je to bojová a možno říci, že i válečnická doktrína. Uplatňuje různé taktické prvky, které není třeba specifikovat, jsou obecně známe. Jen namátkou pro příklad"  prozkoumat, infiltrovat, vynutit nepokoje, nemilosrdně zaútočit, nepřítele zabít, ženy obsazeného území znásilnit a pod. a pod. Ovládnuté donutit věřit v Aláha, nebo pacifikovat na nemyslící povolnou hmotu - otroky.

   A z toho plyne, že k tomu jsou třeba politici s vůdcovským talentem jako byl třeba W. Churchil ve Velké Britanii, když ji zbývající svět ponechal samotnou bojovat proti nacistickému pomatenci. A bránit území EU, když je to naše společenství. Hned však musím říci, že dnešní doba nemá ráda výjimečné politicky geniální osobnosti. Těch malých polovzdělaných kritiků je tolik, že ani obr v té havěti neudělá krok.

   To je má neradostná poznámka. Nic lepšího mne nenapadá, jistě, že se najdou lepší co k tomu řeknou své.

3 0
možnosti
Foto

Vždyť je to i v té Bibli, když už jste zcela trefně zmínil Babylon.

Rozdílné jazyky (potažmo zvyky) => konec spolupráce při budování té věže.

Když už tu metodu použil i sám Bůh, jakože v něj nevěřím, musí fungovat (tedy rozdělovat).

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, to mě nenapadloR^

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím.... buď jste se ve své otázce v druhém odstavci dopustil chyby nebo neumím číst nebo jste skrytým islamistou....

1 0
možnosti
Foto

No, nevím, čemu přesně nerozumíte. Pokud máme na mysli oba stejný odstavec, tak jsem se v něm snažil položit otázku, jestli je reálné fungování všeho, co v Evropě (zatím) funguje, v případ slepence evropských hodnot s islámem.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS