Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ruští občané, Váš problém není Západ, Váš problém je prezident Putin…

Pokusím se Vám to vysvětlit, i když tuším, že mě dílem nepochopíte, a dílem mně nebudete věřit. Ale snad se mezi Vámi najde pár takových, kteří pochopí a uvěří…

.

Zkusím to, i když – kolik z Vás si asi můj blog přečte, že…

Vaše vlastní média, řízená právě vaším prezidentem Putinem, se Vám snaží nalhat mnoho „informací“, které byste museli sami odvrhnout, pokud byste se nad nimi skutečně zamysleli.

Tak například Váš prezident zdůvodňuje současnou agresi Vaší armády na Ukrajině tím, že se prý Ukrajina chystala Vaši zemi napadnout, a to za přispění Západu.

Vážně věříte tomu, že by byl na Ukrajině někdo tak šílený, že by právě tohle chtěl udělat…?

A i kdyby se na Ukrajině někdo tak šílený našel (čistě teoretická otázka, věřte, že nikdo takový tam nebyl a není…), vážně věříte, že by mu takovou věc Západ dovolil, nebo se dokonce na takovém plánu podílel…?

Nevěřte tomu, Západ si možná chce uchovat větší vliv ekonomického rázu v mnoha zemích světa (což kdybyste chtěli, tak můžete taky, a věřte, že tanky a rakety k tomu zapotřebí nejsou. Obchod a konkurenceschopnost se to jmenuje…), ale určitě by sám od sebe nešel do ozbrojeného konfliktu s Vaší zemí. Podívejte se, kdyby tomu tak bylo a Západ by po ničem jiném než po útoku na Vaši zem, netoužil, nemyslíte, že už by to v předchozích týdnech skutečně udělal – záminku by ve Vaší agresi na Ukrajině měl, to mi věřte.

A vidíte, je to právě Západ, kdo se snaží jak může, do konfliktu se přímo vojensky neangažovat. A přitom, jak by to bylo díky Vaší agresi před západní veřejností snadno obhajitelné…

Anebo další lež Všeho prezidenta, stokrát denně omílaná, jako by snad frekvencí jejího opakováni došlo k její proměně v pravdu.

Na Ukrajině jsou prý nacistické hordy, a tyto hordy, a co hordy,  celá vláda Ukrajiny je prý nacistická,  a  prý to nacistické myšlení na Ukrajině podporuje ten zlý Západ, čímž je přímo ohrožena bezpečnost Vaší země…

Takovou hloupost, aby jeden pohledal…

Určitě jsou nacionalistické skupinky všude na světě, i u Vás jich pár takových máte. Přesto byste asi protestovali, kdyby celou Vaši zemi někdo šmahem označil jako nacistickou.

Víte vůbec, ruští občané, CO je to nacismus a proč se mu tak říkalo?

To byla v době před Druhou světovou válkou v Německu jedna taková strana, říkala si - Národně socialistická německá dělnická strana (německy: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, ve skratce „Nsdap“).

Jejím členům a příznivcům se začalo říkat dle jejího názvu – Nacisté.

Máte snad pocit, že na Ukrajině, za podpory Západu, vzniklo něco takového, nějaká odnož té bývalé německé strany, která byla podhoubím pro začátek Druhé světové války?

Ne, je to hloupost, nesmysl, kterým Vás Váš prezident a jeho poskoci oblbují, protože právě od konce Druhé světové války ve Vás všichni Vaši nejvyšší podporují a rozmnožují takový jako podmíněný reflex, stav, při kterém se většině z Vás zabarví rudě okolní svět, sotva slyšíte slovo – nacismus.

Toho lze velmi snadno zneužít kdykoliv, když se Vašemu vedení zachce dostat Vás tam, kde Vás chce mít. A věřte, že dnes Vás chce mít v jednom šiku, který za pokřiku urrrááá bude dělat vše, co si Váš prezident usmyslí.

Víte, Váš prezident Putin se chová velice podobně, jako člověk, který slyší podivné hlasy, které mu říkají, co má dělat, koho musí zničit, aby ten někdo nezničil jeho.  Jako někdo, kdo trpí bludy, vidinami a podezřením toho, že ho někdo chce ohrozit, zlikvidovat.

Takové lidé jsou nemocní, jsou to paranoidní schizofrenici.

Teď Vám předkládá a vnucuje například myšlenku, že je přeci jasně vidět, jak Vás, Rusy, chce Západ zničit, vidíte přeci už dopady sankcí západních zemí, sankcí, které věřte, Vás budou hodně bolet – to je jediné pravda, bolet budou.

Jenže Vám Váš prezident nějak zapomíná dodat, že ony bolestivé sankce na Vás neseslal Západ jen tak pro nic za nic. Ony sankce, respektive důsledky, totiž Váš prezident zaměňuje za příčiny, které má na svědomí on – Vladimír Putin, s hrstkou jemu podobných. To jsou lidé, kteří mohou za Vaši bídu, za opovržení, které vůči Vám dnes svět cítí. To všechno ale přišlo až poté, co Váš prezident rozhodl, že si ukradnete Krym, že bude Vaše země podporovat na vlastním území Ukrajiny rozkol u jejích východních hranic.

Putin Vám tvrdí, že díky dodávkám zbraní ze Západu na Ukrajinu, poteče dál krev nevinných civilistů. Zkuste se nad touto myšlenkou Vašeho prezidenta prosím zamyslet...

Není Vám divné, že pokud Vašemu prezidentovi tolik leží na srdci zdraví a životy ukrajinských civilistů, proč se vymlouvá na to, že za jejich zabíjení může Západ, když je to on, kdo může jedním jediným rozkazem zakázat vašim vojákům střílet a bombardovat jakékoliv civilní cíle? Nebo snad pro Vás není dostatečně civilní panelák plný bytů obyčejných lidí, jako jste i Vy sami...?

Dnes Vám prezident Putin vysvětluje, že Západ může za to krveprolití na Ukrajině, za to, že se tolik Vašich vlastních vojáků vrátí domů ve vaku na mrtvoly, případně shnijí někde ve škarpě či narychlo vykopaném hrobě v ukrajinské zemi.

Prý proto, protože Západ posílá Ukrajině zbraně a vůbec ji jinak podporuje.

Ano, podporuje, a víte proč?

Pokud nevíte, nebo jen mlhavě tušíte, připomenu Vám tedy dobu, kterou dodnes žijete – Druhou světovou válku. Dodnes ji nazýváte Velkou Vlasteneckou Válkou. Kolik z Vás vůbec ví, že byste hitlerovská vojska vůbec nikdy nevytlačili ze svého území, kdyby nebylo západní materiální, humanitární a hlavně vojenské pomoci, kterou Vám ten „ošklivý ´“ Západ tehdy posílal formou mnoha lodních konvojů do Vašeho Murmansku?

Nebýt tehdy této pomoci, namazal by si Vás Hitler na chleba, jen díky této pomoci jste tu válku tehdy přežili, nebyli rozdrcení na prach a mohli se nakonec počítat mezi vítězné mocnosti.

A teď si představte, že Ukrajina je v těchto dnech na tom úplně stejně, jako jste byli Vy, když například Váš Lenigrad ležel v obklíčení německých vojsk. Dnes je ve Vámi obklíčených ukrajinských městech stejný hlad, stejný nedostatek léků a vůbec všeho, co člověk potřebuje k přežití.

Rozdíl je jen v tom, že dnes to je VAŠE armáda, kdo přináší do nějakých měst smrt, zmar a bídu. Dnes jste to Vy, nikoliv Ukrajinci, kdo stojí v naprosté shodě se zločiny tehdejšího nacismu, dnes jste to Vy, kdo je zlem pod Sluncem.

Opravdu Vám není divné, že se na Vaše počínání hrne kritika doslova z celého světa? Opravdu je Vám dobře v pozici, kdy je proti Vám celý svět, kdy jste Vy proti všem?

Opravdu si myslíte, že se proti Vám spikl jen tak pro nic za nic celý svět, že jsou mimo Vaši zemi všude nacisté, kteří netoužili bůh ví jak dlouho po tom, aby Vás rozdupali?

Ano, dnes nejedna země touží po tom, aby se u Vás stalo něco hodně významného, co by znamenalo zánik Vašeho současného vedení, ať už by ten zánik měl jakoukoliv formu. Ale znovu opakuji, to je až následek příčiny, kterou zavdal Váš prezident Putin.

A přitom jak byste se mohli mít dobře…

Na Vašem území je hromada nerostného bohatství, kdyby bylo Vaše vedení normální, a ne útočně paranoidní, obchodoval by s Vámi celý svět a rád. V rámci normálního ekonomického soužití, byste i Vy mohli těžit z výdobytků vědy a pokroku, jako to má většina zemí, kde nevládnou lidé, kteří si libují v pozici věčně ublíženého národa, který podle fantasmagorických úvah někdo neustále životně ohrožuje.

Mohli byste mít s celým světem naprosto normální vztahy, které, věřte mi, by byly ku prospěchu všech, i Vás.

A namísto toho posloucháte lži, bráníte lháře a zločince, krví nevinných si zajišťujete status, který ohrožuje nejen celý svět, ale hlavně Vás samotné.

Opravdu Vám nestojí za to se nad celou tou situací svobodně a bez předsudků zamyslet…?

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 17.3.2022 12:01 | karma článku: 43,38 | přečteno: 5678x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5534x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Silní Putinovi ustupují, zatímco slabí s ním statečně bojují…

Začíná to vypadat, že nejsilnější ze západních států začínají ustupovat Putinovi, a zároveň začínají házet Ukrajinu přes palubu. Jak že to řekl Churchill?

31.1.2023 v 10:53 | Karma: 40,38 | Přečteno: 3719x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Co (některým...) voličům Andreje Babiše absolutně nedochází…

Tito někteří voliči argumentují hlavně tím, že za jeho vlády jim bylo lépe. Měli více peněz, ceny byly mnohem nižší, mohli si koupit více zboží, a dokonce i něco do slamníku pro strýčka Příhodu jim zbylo...

17.1.2023 v 10:44 | Karma: 44,55 | Přečteno: 8327x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Andrej Babiš – generátor dluhů. A ještě se tím chlubí…

Při sledování včerejší předvolební debaty na Nově jsem jen lapal po dechu. Už ale vím, proč se pan Babiš předchozích debat neúčastnil – nechtěl dát více času svým rivalům, aby jeho cancy a lži rozprášili po každé debatě...

13.1.2023 v 10:38 | Karma: 31,45 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Co je na Rusku teroristického?

Někteří to vidí tak, že nic. Všechno je v pořádku, Rusko využívá svého práva na velikost a sílu, Ukrajina si může za lekci ze slušného chování sama, a jestli ne sama, tak spolu se Západem...

25.11.2022 v 11:40 | Karma: 30,45 | Přečteno: 942x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Ani omylem se nechci zastávat Ruska, ovšem…

... některé horké hlavy by se měly zchladit. Mám na mysli hlavy některých novinářů a televizních redaktorů, a hlavně politiků. Našich...

16.11.2022 v 11:33 | Karma: 47,14 | Přečteno: 12234x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pro ukrajinské civilní oběti ruských zločinů můžeme udělat víc…

Současně s tím, můžeme udělat něco pro sebe, hlavně pro ty z nás, kteří stále nevěří, závidí, nenávidí a názorově stojí na straně, která není morálně ospravedlnitelná...

2.11.2022 v 10:40 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2470x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Kdo má největší strach z potenciálního prezidenta, Petra Pavla…?

Na hlavu Petra Pavla, toliko kandidáta na prezidenta ČR, se v posledních dnech snesla vlna kritiky za jeho minulost, respektive za to, jak se k ní staví.

26.10.2022 v 12:43 | Karma: 35,34 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Ideální muž a ideální žena. Konečně jsem na to sám pro sebe kápnul…

Kdekdo si s tím láme a lámal hlavu. Je fakt, že co člověk, to názor, pocit a priorita. Po dlouhodobém studiu tohoto problému jsem alespoň já sám pro sebe tomu přišel na kloub...

20.10.2022 v 11:36 | Karma: 20,13 | Přečteno: 665x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Rus nekreslí červené linie, Rus páchá krvavé linie…

Ještě ani není jasné, kdo vlastně vyhodil do luftu část Kerčského mostu, ale už je jasné, jak blízko má Putin k Hitlerovi...

10.10.2022 v 11:39 | Karma: 29,53 | Přečteno: 581x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Nechápu, proč někdo nechápe, že je Putin vrah a zloděj…

Jak moc musejí být zblblí lidé, co se stále zastávají Putina a jeho zločinných záchvatů? Kde tací vyrůstali, jaký vnitřní řád nasávali s mateřským mlékem...?

30.9.2022 v 12:41 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Hledám na Západě toho, kdo chce válku. Zn. Marně…

Nějak tomu nerozumím. Podle zpráv a informací z Ruska, Číny, nebo Běloruska, prý Západ nemyslí na nic jiného než jak rozpoutat válku, na to, že nejpozději zítra budou státy Rusko, Čína a Bělorusko ze strany Západu napadeny...

22.9.2022 v 13:50 | Karma: 28,37 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Začátek ruské mobilizace – konec začátku Putinova pádu…

Sir Winston Churchill mi snad odpustí, že jsem trochu překroutil jeho citát z Druhé světové války. Ruský prezident Putin si to ale „zaslouží“...

21.9.2022 v 12:52 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Jestli se Rusové rozzlobí, tak prý budou zlí…

To, že jde o národ v podstatě zlý, jak stádo čertů, to krom skalních proruských rekt-alpinistů, už u nás ví snad každý. Že lžou druhým i sami sobě, to víme taky. Jo, a ještě to, že se mají čeho bát...

13.9.2022 v 13:45 | Karma: 30,86 | Přečteno: 962x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Omezenci žijí jen ve městech…

To je jasný fakt, pro který jsou nepopiratelné důkazy. No řekněte, umí snad běžný Pražák zabít, stáhnout a vykuchat králíka? Umí si snad Pražák převléci své značkové sako za umatlané montérky? Neumí, omezenec jeden...

9.9.2022 v 12:38 | Karma: 21,29 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Jak demonstranti na Václaváku zapomněli na příčinu…

Sešlo se jich tam hodně, o tom není sporu. Jsou ale i další aspekty, o kterých není sporu, co se téhle demonstrace týká. Jde z ní větší mrazení, než snad z nastávající zimy...

5.9.2022 v 11:32 | Karma: 46,52 | Přečteno: 11464x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám