Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstrace jsou k ničemu, na Babiše musíte jinak…

Náměstí našich měst se v poslední době zaplňují lidmi, kterým dochází trpělivost s premiérem Babišem, s jeho stylem vládnutí a v neposlední řadě i s prezidentem Zemanem…

.

V případě demonstrací jde o jakýsi balíček – „tři v jednom“. Na rozdíl od jiných hromadných balíčků, tento se ukazuje jako neúčinný. A není se čemu divit.

Zkuste si spolu se mnou odpovědět na jednu jednoduchou otázku – čeho se od listopadu 1989 podařilo docílit za pomoci pouličních demonstrací?

Pokud mě paměť neklame, nikdy a vůbec ničeho. Ať už se lidé scházeli z jakéhokoliv důvodu, mělo to jen smysl v tom ohledu, že dali najevo svou vůli a ověřili si, že v tom kterém názoru na věc nejsou sami.

Což o to, i to je samozřejmě z hlediska svobodného vyjadřování člověka a jeho potřeby cítit, že i on je platným kolečkem v soustrojí dějin, důležité. Bohužel ale všechno toto končí právě jen u osobních pocitů.

Skutečný a reálný dopad na události, proti kterým se demonstruje, je v podstatě nulový. Já osobně mám trochu pocit, že naši politici, kteří vyzývají občany k všem možným demonstracím a pouličním protestním postojům, hrají s lidmi, tedy s námi všemi, falešnou hru. Když už nikdo, tak alespoň oni dobře vědí, že u nás už nějaký čas ulice nerozhoduje. Vše, co je třeba změnit, vše, co může změnit i ten poslední člověk naší země (samozřejmě, nikdo není „poslední“, jde jen o slovní obrat…) je možné změnit pouze jednou jedinou cestou – cestou, jejíž kroky vedou k volebním urnám.

I kdyby se lidé udemonstrovali, i kdyby na ulici nechali polovinu svého života a zdraví, v demokratické společnosti, ve které, a na tom se snad shodneme všichni krom komunistů a podobných atmosférických (z) jevů, chceme všichni žít, není ku změnám jiná než parlamentní možnost.

A politici to vědí, musejí to vědět, tak jim neskákejte na špek…

Andrej Babiš je problém. Já osobně nějak neřeším otázky pohledu na nějaké ty ekonomické děje. Takové pohledy mohou být různé, každý je přesvědčený, že ten jeho je tím jediným správným. To, že jdou strany po krku vládám je normální, že to bývá skrze otázky ryze stylu řešení problémů souvisejících se správou země, je normální též.

U nás je ale bohužel problém, který není normální. Problém, že vůbec existuje možnost – důvod, proč mohou jít opoziční strany po krku vládě a hlavně jejímu premiérovi v otázkách čistě kriminální podstaty.

S různými obviněními, zejména pak s kauzou Čapího hnízda, souvisí následně vše ostatní. Od toho se odvíjí všechny další protesty proti konání premiéra, ať už je to jeho rozhodování v justici, nebo jeho možné ovlivňování různých dalších elementů (pobyt jeho syna v cizině atd…) , které by mohly mít nějaký vliv na počátek všeho – Čapí hnízdo. Tahle kauza je jinými slovy řečeno něco, jako veliký třesk, událost, od které se odvíjí vše následující.

Jenže i když se nám to nemusí líbit, toto všechno nemá řešení na ulici, ani na žádném náměstí – důvody jsem popsal výše.

Není to dobré, ani mně se to nelíbí, ale bohužel jsou věci, se kterými je třeba se smířit, protože není v našich silách je (zatím – do voleb) změnit. Přesně to platí o celé situaci kolem premiéra. Jsou jen dvě možnosti, buď zaviní jeho pád vyšetřování jeho kauz, nebo si budeme muset na jeho odchod počkat na výsledky příštích voleb.

Ulice nehraje roli ani v jednom případě.

Opozice by se měla místo organizování pouličních sešlostí a ohlupování - podporování lidí v něčem, co nemá ani ten nejmenší smysl a reálný dopad, raději soustředit na vlastní programy. Ty je třeba leštit a tříbit, promýšlet a prezentovat při každé příležitosti, na každé, sebemenší regionální úrovni.

 Jen tak si získají hlasy lidí v příštích volbách. Nalhávání lidem, že s transparenty v ruce něco změní, jim volby nevyhraje. Ani program „antiBabiš“ není samospásný. Je to stejné, jako ta trapná reklama na vozy Hyundai, co místo toho, aby apelovala na nějaké ty předosti vlastních modelů, zmohla se jen na to, že ukazovala prstíčkem na údajné nedostatky modelů konkurenční Škody.

Nevím jak koho, ale mě osobně taková reklama spíše odrazovala, než aby mě přitáhla, a program „antiBabiš“ si myslím funguje u spousty lidí naprosto stejně.

Já na náměstí nechodím. Osobně to pokládám za ztrátu času, ale je samozřejmě každého věc, jak se svým časem naloží. Raději si počkám do voleb, do té doby budu hledat pravdu. Možná ji nenajdu. Kdo na světě se ale také může pochlubit, že ji bezpochyby našel…?

.

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 22.5.2019 12:57 | karma článku: 32,32 | přečteno: 1561x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3845x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám