Vlády některých evropských zemí mají asi za cíl spáchat vraždu naší civilizace…

4. 05. 2018 8:31:31
Dějepis mě vždycky docela bavil. Dodnes rád s rodinou objíždím různé hrady a zámky, kde často obdivuju nejen architekturu, ale i osobnostní vlastnosti jejich dřívějších majitelů...

.

A tak se často stává, že v zámeckých pokojích stojím tváří v tvář mužům – bývalým majitelům panství, kteří jsou zvěčněni na starých plátnech malířských mistrů. Ti muži jsou nezřídka oděni ve zbroj a brnění, v jedné ruce třímají maršálskou hůl a druhou mají volně položenu na jílci svého meče.

Tito muži, vladaři a šlechtici, byli z těch, kteří se osobně v čele vojsk mnohokrát postavili proti nájezdníkům všeho druhu, ať už šlo o nepřátele z řad jiných evropských armád, nebo nezřídka proti nepříteli už v té době Evropě nejnebezpečnějšímu, totiž vojskům mohamedánským.

Všichni tito muži riskovali a mnohokrát i položili své životy za jednu jedinou věc – za ochranu „svého“ území, své Evropy, svého světa a životů svých blízkých, svých poddaných a za ochranu všech potomků. Ano, ani na poddané těchto vojevůdců nesmíme zapomenout, i ti nejobyčejnější z vojáků bránili svou vlast a svou civilizaci často za cenu nejvyšší.

Někdy si kladu otázku, co by na stav současné Evropy říkali tito muži, ať už páni, nebo kmáni, kdyby se najednou mávnutím kouzelného proutku mohli ocitnout v naší době. Jak by asi reagovali na fakt, že Evropa je i přes jejich dávné a nesmírné oběti prakticky dobývána opět islámem a to prosím pěkně v podstatě bez odporu. Dokonce se v Evropě najdou vlády, které dělají všechno možné proti tomu, aby lidé mohli bránit své domovy, své životy, hlavně životy svých potomků a v neposlední řadě všech výdobytků evropské civilizace, ke které ti muži ztracení v temnotě časů minulých, za cenu nesmírných obětí, potu a krve, položili základy.

Nedej bože, aby se nějaký politik, vladař dnešních časů, postavil a naplno a na rovinu řekl nahlas pravdu, kterou všichni, nebo alespoň většina z nás už dlouho vidíme.

Pravdu o nesmyslné liknavosti vlád v případě smysluplného řešení migrační krize. Když si něco podobného některý z politiků dovolí, viz maďarský premiér Orbán, je ze všech stran bombardován odsudky, je zván na „grilovací“ kobereček do Bruselu, protože se v jeho případě prý jedná o de facto zločin.

Dovoluje si pokládat důraz na silný stát v rámci Evropské unie, a co je jeho největším prohřeškem, dovoluje si nahlas říkat, že migranti valící se v současnosti do Evropy znamenají pro tento světadíl pohromu apokalyptických rozměrů, v podstatě jde v jeho očích (a nejen v jeho...) o sebevraždu Evropy a z viny některých vlád evropských států i o vraždu naší civilizace.

Paradoxem také je, že většina uprchlíků míří do Evropy ze zemí, které jsou právě díky islámu zcela zdevastované, ze zemí, které právě díky islámu setrvávají v podstatě ve středověku. A oni táhnou na Evropu, ale příčinu jejich životních nesnází, tedy jejich víru a věrnost zpátečnickému dogmatismu si nesou s sebou. A dokonce sní o tom, že právě viníka jejich mizerné domácí životní situace rozšíří do míst, kde díky jeho absenci vznikaly za poslední stovky let přesně ty základy, co stojí za životní úrovní Západního světa, které si oni tak moc přejí využívat...

Islám vždycky fungoval na premise, že na dobytých a obsazených územích třeba násilím pokryje svým vlivem všechen život a všechny jeho stránky, ať už jde o kulturu, povinné aspekty své podstaty, které si nezadají s nejbrutálnějšími totalismi, jaké svět poznal. Islám vždy propagoval násilné potlačení všeho jiného, než představoval on sám.

A já nevidím žádný náznak toho, že by se dnešní islám od těchto svých odvěkých plánů, podstaty a pravidel nějak distancoval.

Když v zemi, kde vládne islám, najdeme dobrou životní úroveň, nebo dokonce luxus, jako je tomu pro nejbohatší část obyvatel například v Saúdské Arábii, nebo v některých Emirátech, VŽDY jde o luxus, který zaplatila ropa, tryskající ze země bez zásluhy, potu a přičinění generací domácích obyvatel, o luxus, který má vždy podobu importovaného čehokoliv ze Západního světa. Ať už jde o nejlepší mozky, které si platí, nebo o technologie a zboží. Sami by bez neislámského Západu měli v zemi ropu, se kterou by si nevěděli rady, natož aby jim sloužila k užitku. Jinými slovy, nebýt pokrokového, neislámského Západu, dodnes by v bohatých islámských zemích jezdili místo v luxusních autech na oslech a na velbloudech a bydleli by maximálně tak v beduínských stanech. Bohužel, tato pravda je těžko prosaditelná, v Evropě jsme si udělali zákony proti všemu, co se může dotknout "práv" novodobých dobyvatelů Evropy i jejich bigotní, agresivní a zpátečnické víry. Jak se někdo postaví proti přílivu migrantů z muslimských zemí, rázem je označen za xenofoba, za rasistu a takový člověk prý prosazuje nenávist a zlo.

To je další paradox, že je za rasistu a nenávistníka v naší, a nejen v naší, zemi označen ten, komu se nelíbí příliv lidí do Evropy, lidí, kteří prosazují skrze svou víru mnohem větší nenávist, agresi, rasismus, včetně toho nejhoršího - skutečného popírání lidských práv, ať už jde o ženy, nebo o jinověrce, nebo nedej bože bezvěrce.

Jako na stříbrném podnose dávají evropští politici skrze sebevražedné zákony nejen území, ale i vlastní lidi.

A to se mi nelíbí. Nechci být nikdy omezován cizími zvyky, cizí vírou, která mě bude násilně nutit dělat věci, které dělat nechci, nechci ztratit právo na to, dělat vše tak, jak chci já a jak chtěli moji předci. Nechci skončit v ještě horší totalitě, než byla doba socialismu. Mám na takový postoj právo, já jsem tady doma a můj dům - můj hrad.

A nepíšu jen o naší vlastní zemi, vím, že zaplať pánu Bohu u nás v Česku zatím takové nebezpečí nehrozí. Hrozí ale v zemích nám kulturně i ekonomicky velmi blízkých a každý průser, který se stane u sousedů, dříve nebo později, jako vlna co se odrazí od jednoho břehu a míří k břehu druhému, dojde i k nám. A bláhový je ten, kdo si tento fakt nepřipouští.

A největší paradox je, že tomu, že už dávno není Evropa muslimským územím, (dnes platí bohužel – zatím...) vděčíme právě mužům, kteří se nebáli islámu v minulosti postavit čelem.

Co by na takové absurdity řekli ti tehdejší bojovníci, třeba z rodu Schwarzenbergů, kteří mají dodnes v erbu mimo jiné i useknutou hlavu Turka, kterému havran vyklovává oko...

Asi by nechápali, co se to s námi, dnešními Evropany děje, že bez obrany dopustíme obsazení Evropy, někým, koho oni zastavili s nejvyšším nasazením.

Osobně mně přijde zajímavé, že se v poslední době začínají objevovat jako první vlaštovky v médiích zprávy z Německa, kde už jde o vyslovenu kritiku německé vládní politiky Angely Merkelové a o každodenní příklady jak to nadělení Němci nezvládají. Snad si nebudou dále Němci lhát do kapsy, snad se němečtí občané nenechají dále oblbovat vítací politikou, která je přesně onou vraždou naší civilizace, o které píšu už v nadpisu.

Přiznáním skutečného stavu věcí začíná dlouhá cesta k nápravě. Snad ještě není pozdě a ty statisíce a miliony migrantů, chystající se zaplavit Evropu, budou odraženi zpět za hranice Evropy. Snad to není zbožné přání, snad se dožiju toho, abych se nemusel před obrazy dávných mužů stydět za to, jak skončil jejich statečný boj...

.

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 4.5.2018 8:31 | karma článku: 43.23 | přečteno: 2322x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 165 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 129 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 232 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...