Očekávám v Česku další vlnu demonstrací, volby v Rusku nás přeci nemohou nechat chladné!!!

19. 03. 2018 13:20:15
Je to takový krásný nový národní sport, tyhle demošky. Demonstrovat se dá proti všemu a na podporu čehokoliv. Pravidla nepravidla, volby nevolby, další olympijská disciplína je na světě...

.

Minulý týden byl na demonstrace obzvláště šťavnatý. Výhodou demonstrací posledních dnů je fakt, že i kdybyste náhodou během cesty zapomněli, na jakou demonstraci vlastně jdete, proti čemu že se jdete radostně postavit mezi tisíce dalších lidí, stačí se trochu zamyslet a ono se téma najde.

Taky je v současné atmosféře výhoda, že se s vykřikovanými hesly nemůžete seknout, a dav se rád a ochotně přidá. Jen si musíte dávat pozor, abyste náhodou nevolali něco jako „Dobře, Miloši“, nebo „za Babiše“, také bacha na to, abyste nevolali něco jako „čerstvé koblihýýý“, to by byl úplně ten ze všeho nejhorší průšvih a možná byste ani nemuseli zdrávi dorazit domů.

To se ale vlastně skalním demonstrantům z povolání asi nemůže stát, tohle to. Pokud by ale přeci jen někdo váhal, zda je v tom správném davu, zda se náhodou a nešťastnou souhrou okolností neocitl na demošce nějakého zpátečnického směru, doporučuju takový malý fígl – stačí se dobře rozhlédnout, nejlépe do čela davu a pokud tam uvidíte usměvavou tvář pana Miroslava Kalouska, nebo pana skoro prezidenta Drahoše, tak můžete být v klidu, jste tam dobře.

Pak si můžete vybrat hesla a výkřiky ze seznamu povolených. Můžete se pustit do skandování pro okamžité vypsání předčasných a hlavně konečně svobodných voleb na Slovensku, protože je jasné, že ty poslední, kde vyhrál ten lotr Fico, se svou skvadrou švarných chalanů a jako pírko lehkých děvuch, musely být nesvobodné a zmanipulované, až hanba. Jinak by přeci dnes Slováci sami nemohli chtít tyto volby anulovat, to dá rozum.

Další možné téma je Česká televize a její svoboda.

Tohle je skvělé demonstrační téma, tam se také nemůžete seknout. Česká televize je přeci v ohrožení pořád, a kdyby náhodou ne, stačí jí přeci jeden-dva publicistické pořady a on se nějaký ten útok na její samostatnost a svobodu vyrobí raz-dva.

Ani se Moravec a Tvarůžková moc neopotí...

Babiš a Zeman jsou samozřejmě stálicemi mezi demonstračními tématy. Pro fajnšmekry ale začíná být toto téma už krapet vyčpělé a hlavně nudné. Na tyhle dva už si ukazuje prstem kde kdo, kde kdo je nechce, i když kde kdo neví, koho by vlastně chtěl.

Opravdový hit březnové demonstrační sezony ale přišel doslova jako dar z nebes, jako božská mana, na kterou už kde kdo čekal.

Prezidentské volby v Rusku!

Co na tom, že nikomu z demonstrujících na českých náměstích a návsí jaksi asi není nic do toho, jak si v Rusku upekli svůj chleba, co ho budou pár let sami tvrdě žvýkat. Důležité je (zaplať pánu Bohu!!!) že ty volby zase vyhrál ten arci knecht Putin, samozřejmě podvodně a zmanipulovaně. To sice všichni očekávali, ale i tak je to krásný pocit, mít proti sobě zase svého starého dobrého nepřítele. Představte si tu katastrofu, kdyby ty volby vyhrál někdo jinej a nejen demonstranti, ale i mnohá hlava pomazaná, nejvíce se vyskytující na území EU, by se najednou ráno probudili bez toho, aby měli jasno, kdo je nepřítel. To by byl maglajz!

To se nám ta témata a důvody k demonstracím krásně množí, jen je škoda, že to počasí slezinám na náměstích moc nepřeje. Zlí jazykové tvrdí, že alespoň to počasí prý má rozum, to je ale blbost, protože počasí, stejně jako každý mimo demonstrace, přeci žádný rozum nemá!

Dokonce jsem slyšel od těch vůbec nejzlejších jazyků, že demonstranti si prý mylně myslí, že demonstrují za vlastní svobodu, a vůbec si prý neuvědomují, že vlastně jediné, za co demonstrují, jsou cizí zájmy.

Jak tohle vůbec někdo může říct?!

Je přeci svrchovaným zájmem a právem jak Aničky z deváté B, tak i managerů z nadnárodních firem, jakožto i důchodců a dalších ještě níže postavených na potravinovém řetězci, v těchto dnech srocených na Václaváku a v jiných českých ohraničených prostorech, aby mohli kecat jak do situace na Slovensku, tak v Rusku, tam obzvlášť, Rusák se prostě hlídat musí!

A zpochybňování výsledků demokratických voleb je de facto povinností každého demonstranta, každého slušného, vzdělaného, ve velkých městech žijícího nevoliče Zemana.

Je přeci nutné ukázat světu, že si nenecháme líbit, když vyhraje volby někdo jiný, než koho jsme volili my. To by tak hrálo!

Je třeba ty voliče, co svými hlasy dosadili ty námi odmítané kreatury do jejich funkcí, přesvědčit o tom, že se mýlili a že se jim to nebude trpět.

Nejsme v tom sami, v Rusku se dají také očekávat silné bouře a krásné protesty v ulicích.

Jak říká jedno staré čínské přísloví – přejme si, abychom žili v zajímavé době.

Ježíši, fuj, já fakt napsal „čínské“?!

Jdu si za trest vyrobit transparent s nápisem „ČÍNA FUJ“ a desetkrát se pomodlím ZdrávasBruseli.

.

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 19.3.2018 13:20 | karma článku: 43.10 | přečteno: 2383x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma článku: 44.52 | Přečteno: 5522 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 10214 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma článku: 19.66 | Přečteno: 833 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 1379 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 37 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.19 | Přečteno: 472 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 2182 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3086

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...