Vladimír Kroupa

Lepší příklad zneužívání dětí pro politický boj jsem si nemohl přát...

16. 03. 2018 9:50:01
Včera jsem napsal dva blogy na v podstatě stejné téma, na téma problému zneužívání našich dětí některými politiky pro jejich zájmy. Netušil jsem, jak moc za pravdu mi dá večer moje dcera...

.

Moje dcera je studentkou jednoho osmiletého gymnázia v Praze. Protože je jí i jejím spolužákům ve třídě + - 15 let a chodí do kvarty, nezúčastnila se včerejší demonstrace studentů, ročníkově je vlastně teprve v "deváté" třídě. Jak se ale ukázalo, jeden z jejích kantorů, který je zřejmě politicky uvědomělý směrem k myšlence stávky a politických demonstrací dětí, si našel cestu, jak i těmto NEZLETILÝM dětem nalít do hlavy politickou agitaci, indoktrinovat jejich dětskou mysl politickým směrem, kterému sám věří, podprahově jim podstrčit určitý politický názor.

Já se domnívám, že je to naprosto skandální a nepřípustné, škola přeci už dnes není od toho, aby tam děti podstupovaly politické školení, které je navíc úzce jednosměrně zaměřené. Domnívám se, že škola by měla fungovat zejména jako místo, kde se děti učí všeobecnému rozhledu, podle mého názoru je nepřípustné, aby byl čas potřebný pro skutečnou výuku zpronevěřen v politickém boji jedné strany, nebo jedné zájmové skupiny na úkor jiných.

Onen kantor text, který si můžete dole prohlédnout a který jsem si včera od dcery vzal a naskenoval, převlékl do podoby domácího úkolu z ČESKÉHO JAZYKA. Asi si nevěděl jiné rady, jak dostat do podvědomí už dětem na v podstatě základním stupni povinné školní docházky, politicky laděný otevřený dopis, který jsem včera viděl číst vysokoškolské studenty v přímém přenosu v reportáži ze studentské demonstrace zde, na idnes.cz. Jde o dopis - vzkaz, který poslal stávkujícím bývalý politik, Petr Havlík.

PROČ kantor použil právě tento text pro úkol z českého jazyka, proč nepoužil jiný, nějaký neutrální, bez politického podkresu, je podle mého názoru jasné. Jen nevím, zda to každému přijde stejně nevhodné, jako to přišlo mně. Lepší příklad zneužívaní našich nezletilých dětí pro politický boj už na škole a násilnou indoktrinaci myšlenek zasvěcených jednomu politickému směru, aby jeden pohledal.

Zajímalo by mě, co by se dělo, kdyby nějaký jiný kantor vnutil dětem školou povinným jako úkol z češtiny třeba některý z projevů Miloše Zemana, nebo nějaký text pana Okamury či Babiše. Umím si představit v živých barvách, jaký řev by se okamžitě ozval ze všech světových stran, včetně kantora, který včera, mimochodem velmi rychle a pohotově, zadal dětem text vzniklý u příležitosti studentské akce "Vyjdi ven", text který byl ještě takřka mokrý. Dcera měla včera z důvodu účasti některých kantorů na lyžařském zájezdu v Alpách, za které nebyla ve škole suplující náhrada, vyučování do 11:30 hod, text tedy musela dostat někdy před tímto časem. Je zajímavé, jak už ho mohl mít kantor k dispozici během DOPOLEDNE, když já ho viděl na idnes.cz číst studenty na uličním pódiu někdy až během ODPOLEDNE. Jak se vlastně ten text na školu dostal?

Je zřejmé, že akce Vyjdi ven nebyla organizována jen studenty a že byla připravena mnohem staršími ročníky...

Až bude mé dceři osmnáct let, ať se sama rozhodne, čeho se zúčastní, jakým směrem, třeba i politickým, bude chtít napřít svou budoucí cestu. Zatím ale plnoletá není a já si jako její rodič nepřeju, aby na ni byl ve škole vyvíjen takový politický vliv. V její věku jsem to já, kdo ručí za její duševní vývoj a mám právo rozhodovat v politických záležitostech za ni. Jsem přesvědčený, že škola by měla být přísně apolitickým územím, územím v politickém ohledu neutrálním. Jak to vidíte Vy, ostatní rodiče?

A nyní si prosím pečlivě přečtěte text, který moje dcera dostala ve škole do ruky od svého kantora. Hlavně si prosím všimněte v jeho závěru zadání, které má tento text legitimizovat, jako úkol z českého jazyka...

.

Autor: Vladimír Kroupa | karma: 47.33 | přečteno: 9288 ×
Poslední články autora