Vladimír Kroupa

Jak snadno se dají zneužívat naše děti…

15. 03. 2018 9:45:20
Tak nám budou děti – studenti demonstrovat. Vyjádří tak údajně svůj nesouhlas s tím, co se v naší zemi děje. V prvé řadě prý na obranu ústavních a společenských zvyklostí a hodnot...

.

Tato situace je krásnou ukázkou toho, jak snadno se dají zneužít masy mladých lidí k politickému boji někoho, kdo byl v souladu právě s demokratickými zvyklostmi a hodnotami, poslán na smetiště dějin. Jaký paradox, dát dětem do ruky protestní transparent k tomu, aby „hájily“ něco, co přesně ten, kdo tahá v pozadí za nitky, zcela očividně porušuje.

Mám samozřejmě na mysli hlavně politiky z TOP09. Tato strana u voličů, tedy u nás, u rodičů dětí, které se tato skvadra snaží zmanipulovat, u nedávných voleb totálně propadla. Děti jsou zneužity k tomu, aby se vlámaly do otevřených dveří. Vždyť komu se co v současnosti děje a komu jde po totálně prohraných volbách o politický život a participaci na moci?

Snad lidem co stále chodí do práce, stále mohou svobodně vyjadřovat své názory, stále mohou v rámci možností žít v klidu a míru?

Jde snad nějaké televizi, nebo jinému médiu o existenci, o to, že snad hrozí, že nejpozději dnes večer dostane zákaz vysílat to, co chce, nebo dostane totální stopku? Je snad v tuto dobu ohrožena svoboda nějakých médií?

Ne, vážení, to jen několika zhrzeným politikům, v čele s panem Kalouskem a spol. jde o koryta a o podíl na moci, o který sami svým přístupem a politikou tváří v tvář voličům přišli. A právě proto tito politici, protože sami nemají tu moc se svými několika směšně málo poslanci a senátory v našem současném dění cokoliv změnit parlamentní a demokratickou cestou, tak před sebe vystrčí mladé lidi, děti, kterými středoškoláci bezesporu jsou, děti, které ve většině nechápou a ani nemohou chápat pozadí všeho toho politického maglajzu, o který se jedná.

Nezletilé děti ještě nemají volební právo, toto právo máme my, jejich rodiče. A my jsme v nedávných volbách dali jasně najevo, kde pana Kalouska a spol. chceme, respektive nechceme mít.

Až budou naše dětí mít volební právo, tak ať si s pánem bohem volí podle svého svědomí a vědomí, zatím ale toto právo nemají. Právě proto mi přijde obzvláště nechutné, že jsou takto zneužity.

Srovnávat současnou situaci stran zapojení dětí a studentů do politického hašteření se situací, které jsme byli svědky při Sametové revoluci, kulhá na obě nohy, tehdy totiž studenti a děti dostali skutečně a krvavě přes držku, tehdy se dalo jejich politické aktivitě rozumět.

V dnešní situaci jde však zcela nepochybně o zneužití naivity, politické nezralosti a slabého, nízkým věkem a minimem zkušeností zapříčiněného malého rozhledu našich dětí.

Jak ale vidno, některým politikům je zcela jedno, jaké hnusárny se tímto zneužitím dopouští, oni už mají tak na politickém kahánku, že se nestydí před sebe nastrčit ty nejslabší a nejsnáze zmanipulovatelné.

Samozřejmě, že ne všechno, co se dnes ve vrcholné politice děje, je v pořádku, ať už se díváme směrem na Hrad, nebo do Strakovy akademie. Tato situace je ale věcí dospělých voličů, ne věcí dětských „vojáků“, kteří jsou zpunktovaní k údajnému boji za demokracii tím, že vlastě v konečném důsledku demonstrují proti demokratickému výsledku voleb.

Prý je v naší zemi ohrožena demokracie tím, že president řekl nahlas několik kritických vět na adresu veřejnoprávní televize. Tomu nerozumím, nebyla by demokracie ohrožena spíše tím, kdyby nebylo umožněno komukoliv, ať je to poslední kmán, nebo i president, svobodně říci svůj názor a zkritizovat kohokoliv za cokoliv...?

Na co si to proboha hrajeme, což opravdu není očividné, že se jedná o bouři ve sklenici vody, která nemůže ohrozit nikoho, tím méně fungování demokracie?

Došlo snad v důsledku slov prezidenta, i když vyslovených v nepravou chvíli a na nepravém místě, k nějakému zatýkání, k porušení svobody slova, dochází snad v důsledku toho v České televizi k nějaké cenzuře?

Ne, nic takového se samozřejmě neděje, děje se jen to, že pár myší řve, a ještě mají tu drzost, že do prvních řad před sebe posílají neochmýřená mláďata.

Docela by mě zajímalo, kolik z těch mláďat by šlo někam vyslovit svůj názor na současný stav politiky v případě, že by jim bylo řečeno, že ne že se na půl hodiny budou moci ulít ze školního vyučování a jít demonstrovat před školu, ale že jsou se svou mladou silou a vírou v lepší zítřky očekáváni dejme tomu po šesté hodině večer, tedy po vyučování...

My, dospělí voliči, bychom si měli znovu uvědomit, že děti jsou strašně snadno zneužitelné a měli bychom si uvědomit, že jen s odpuštěním zákeřné svině, mohou tento fakt zneužívat pro svůj prospěch.

.
Autor: Vladimír Kroupa | karma: 45.77 | přečteno: 4052 ×
Poslední články autora