Co mě zarazilo na záběrech z masové střelby v Las Vegas…

Ta událost je naprosto děsivá, i když, ruku na srdce, už ani ne překvapivá. Podivínů a šílenců, kteří neváhají zabíjet, je plný svět, tak proč by zrovna v USA měli chybět…

.

Nechci rozebírat možné motivy chování šíleného střelce, ani se nechci bít za zákaz, nebo povolení prodeje zbraní. Mě na celé věci zarazila jedna věc, která, jak to už vypadá, je naprostým trendem dnešních dnů, trendem, kterému nerozumím.

Všimli jste si také, v kolika rukou u kolika prchajících a schovávajících se lidí před střelbou svítí mobilní telefony? Také jako já, jste si všimli, kolik lidí místo toho, aby dělali vše pro záchranu svou a svých bližních, dávalo přednost natočení videa, nebo focení těch tragických událostí, a to i ve stoje, doslova ve chvíli, kdy jim svištěly kulky nad hlavami?

Takové chování je podle mého názoru naprosto iracionální, popírající jeden z nejsilnějších pudů – pud sebezáchovy. Namísto toho se u těch lidí projevil pud za každou cenu natočit, respektive vyfotit něco, co hned tak někdo, a to je (naštěstí…) pravda, na vlastní kůži nezažije.

Kdyby to nebyla taková hrůza, přišlo by mně takové chovaní snad až směšné. Jediné pozitivum, které z takového chování může vzejít, je to, že podobné záběry mohou posloužit při pozdějším policejním vyšetřování, z hlediska lidského je však takové chování těžko pochopitelné. Svědčí snad o tom, že nás moderní doba a její výdobytky posunuly daleko za hranici reality?

Podle mého názoru ano. Bojím se chvíle, kdy nedej bože budu od kolemjdoucích potřebovat pomoc, ale místo toho se možná dočkám jen toho, že dříve, než ke mně dorazí na něčí popud záchranáři, nebo než někdo začne laicky zachraňovat můj bídný život, že se moje tvář a můj problém ocitnou on – line někde na Instagramu, nebo Facebooku.

Připadají Vám takové myšlenky zcestné? Tak se znovu a pořádně podívejte na ty záběry z Las Vegas…

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 6.10.2017 16:55 | karma článku: 47,47 | přečteno: 20565x