Vladimír Kroupa

Proč nevítám migranty…?

30. 06. 2017 11:27:47
Sám za sebe jsem se rozhodl seřadit si myšlenky o důvodech, proč já osobně nejsem nadšený z přílivu migrantů do Evropy. O důvodech, proč z nich mám obavu...

.

Jsem totiž přesvědčený o tom, že jejich příliv do Evropy nebude mít ani jeden kladný efekt. K čemu nám v Evropě budou další a další lidé z té nejspodnější vrstvy, lidé prakticky bez vzdělání, lidé, kteří, a to si přiznejme, toho moc neumí. Nejen že nic neumí, oni jsou ještě ke všemu velice špatně školitelní a to z toho prostého důvodu, že pocházejí z prostředí mnohem primitivnějšího, než v jakém se ocitnou v Evropě. V jejich domovinách se toho naučili velmi málo, hlavně nikdy neměli potřebu se něco opravdu smysluplně učit.

V jejich domovinách se většinou s koncem koloniálních nadvlád nejen že zastavil čas, on se ten čas mnohdy vydal i směrem nazpátek, aby se zacykloval nejméně o dvě stě let za Evropou. Svou významnou měrou k tomu přispěla i islámské víra, která, a to si opět přiznejme, není a nikdy nebyla nakloněná pokroku a rozvíjení jakékoliv lidské činnosti, s výjimkou umění se modlit, znát nazpaměť vše okolo Koránu a slepě a hluše žít jen podle jeho súr.

Vidíte ten rozdíl, kdy v Evropě došlo už dávno k oddělení víry a potřeb pokroku, kdežto v zemích, odkud k nám do Evropy proudí statisíce migrantů, je tomu přesně naopak?

Jaké asi věci budou učit přišlí migranti své děti, čím je vybaví do života v Evropě, kde se až dosud pracovalo ne pro velikost boží, ale pro velikost lidského ducha, ve jménu pokroku...?

Rád bych od někoho konečně slyšel rozumný argument, čím jsou migranti pro Evropu požehnáním. Jak může být užitečný někdo, kdo je od samotného svého příchodu až do konce svého života závislý na tom, aby se o něho někdo staral, aby živil jeho samotného i jeho rodinu? Jakým přínosem může být člověk, jehož víra už ve svém základě odporuje snad úplně všemu, co známe pod pojmem „západní kultura“?

Já osobně nevěřím tomu, že je v masách příchozích z těch nejchudších zemí světa schováno cokoliv pozitivního, podle mého názoru negativa jednoznačně převažují. A kdo dělá, nebo připouští něco, co je skrz naskrz negativní, škodlivé a dokonce nebezpečné?

Myslím si, že rozumný nikdo...

.

Autor: Vladimír Kroupa | karma: 46.90 | přečteno: 5716 ×
Poslední články autora