Vladimír Kroupa

Vymrskat je od koryt všechny…

11. 05. 2017 9:45:13
Ať se na naši politickou scénu podíváte z kterékoliv strany, vidíte jen bandu obejdů. Dokážou se jen mydlit mezi sebou. Jde jim jen o jejich vlastní pofidérní zájmy, zájem státu a občanů u nich nehraje ani tu nejmenší roli...

.

Na jedné straně prezident, co se čím dál více chová jako zpovykaný zlomyslný fracek, na straně druhé poltické spektrum těch nejpodivnějších a nejpodlejších pletichářů, jaké si jen lze představit.

Zatím co Hrad dělá všechno proto, aby s odpuštěním rozjebal vše, co se ocitne v jeho dosahu, ostatní politické špičky, respektive nicky, zase dělají vše proto, aby uhájily v každé normální společnosti neobhajitelné. Tu na jednoho praskne, jak svými dlouhými a hlavně křivými pařáty manipuloval médii, tedy i názorem všech, kdo tato média sledovali, tam zase zjistíte absolutní nevůli řídit tento stát ku prospěchu jeho občanů.

Vládní strany, jako i ostatní parlamentní strany se jen perou mezi sebou, jen aby si urvali co největší sousto ze všeho, co přináší užitek hlavně jim samotným. Místo toho, aby se řešily skutečné a „provozní“ problémy, kterých má naše země něurekom, řeší se donekonečna osobní i stranické rozpory mezi jednotlivými frakcemi. Důležitou roli v tom krvelačném soupeření hrají čím dál více různé odposlechy, video nahrávky a další kompromitující materiály. V podstatě jde jen o to, kdo se komu v jakou chvíli znelíbí, protože to vypadá, že něco lze vytáhnout na každého, kdo je momentálně u vesla. Ať už jde o korupci jako takovou, nebo o všemožné problémy jiného kriminálního charakteru.

Průšvihy jsou v dotačních programech, v různých manipulacích a sviňárnách. Už se nebojuje tím, co může která politická osobnost nebo strana nabídnout svým voličům, už se bojuje jen a pouze podpásovými ranami. Absolutně nehraje roli, co která strana nabízí, už jde jen o to, na koho kdy a co praskne. Jako hodně hořké a kyselé koření do tohoto jedovatého lektvaru přispívá sám prezident, který dělá všechno proto, aby celému světu dokázal, že umanutost starců, která jde často ruku v ruce s čirou zlobou, pomstychtivostí, záští a dost možná i se začínající stařeckou demencí, dál a dál shazuje i ty zbytky nějaké té politické kultury, pokud tu ještě nějaká je.

Bohužel se nedomnívám, že všechny tyto problémy vyřeší volby. Bohužel se ukazuje, že nejen u nás, ale všude po světě, kam se podíváte, vládne lidská hloupost, korupce, zášť a nenávist. Ono ne že by to bylo v minulosti jiné, jen v této naší době dochází díky on-line informačním technologiím k mnohem rychlejšímu a důkladnějšímu pochopení stavu věcí.

A z toho se jednomu fakt nedělá dobře.

Mám za to, že jak se budou blížit volby, ať už ty prezidentské, tak parlamentní, dočkáme se ještě mnohem více nechutností a sviňáren, které si budou strany dělat mezi sebou. Každý z nás, z voličů, by měl u sebe stále nosit kapesník veliký, jako průměrný padák, to abychom si mohli ze svých tváří stírat všechny ty flusance, které na nás naši politici sázejí jeden jako druhý.

Začínám být opravdu nezdravě nasrán...

P.S. omlouvám se za ten výraz, ale slušnější mě v souvislosti se současným stavem naší politické scény opravdu nenapadá...

Autor: Vladimír Kroupa | karma: 39.66 | přečteno: 1889 ×
Poslední články autora