Vladimír Kroupa

Rozpory v proklamacích Donalda Trumpa…

17. 03. 2017 13:06:00
Nějak tomu nerozumím, respektive bojím se, že tomu rozumím až moc dobře. Někdo tady kecal, kecá a kecat bude...

.

.

Nově zvolený prezident USA, Donald Trump, založil svou předvolební agitaci mimo jiné i na tom, že svým Američanům sliboval rozdílný přístup jeho vlády k mezinárodnímu dění, než jaké zastávaly předešlé exekutivy, včetně té jeho předchůdce, Baracka Obamy.

Konkrétně mám na mysli jeho sliby o tom, že bude jako prezident USA napínat svou pozornost především k otázkám domácích, amerických záležitostí. Sliboval svým voličům, že za jeho vlády přestane příliš velkorysé odklonění pozornosti od domácích problémů a skončí vůle strkat nos do zahraničních věcí s tím, že je pro něj prioritou především vyřešení palčivých problémů samotných Spojených států.

A najednou se dočítám, že USA ústy svého nového ministra zahraničí sdělují světu, že je na stole i možnost vojenského útoku na Severní Koreu, neboť prý s ní už USA ztrácejí trpělivost...

A co že tak najednou? Vždyť už desítky a desítky let není žádným tajemstvím, že je režim v KLDR tvrdě diktátorský, že tato země plná nešťastníků a několika šílenců zbrojí a vyvíjí zbraně hromadného ničení celou řadu let. Desítky a desítky let je tato země přímým ohrožením pro celý region, takže já osobně bych se nedivil, kdyby s těmi Kimy došla trpělivost okolnímu světu už dávno. Problém vidím trochu v tom, že Trump na jedné straně sliboval a slibuje jak Američanům, tak celému světu omezení vlivu jeho země na cizí záležitosti, nechává se slyšet, jak bude prosazovat omezení výdajů do společného rozpočtu NATO, na straně druhé však hodlá nalít do své vlastní armády miliard víc, než jeho předchůdci, hodlá údajně na hlavu porazit Islámský stát a nyní i nově zatočit se Severní Koreou.

Na tom by nebylo nic tak hrozného, viděno z okna svobodného světa, ale proč svým lidem lže...?

Opravdu je v největším srabu v USA jejich armáda, že potřebuje mnohem větší injekci ze státního rozpočtu, než jakou dostávala doposud? Opravdu vyřeší problémy na domácí půdě tím, že poskytne větší zisky zbrojařským firmám a zkusí štěstí na Korejském poloostrově?

Vážně o toto stáli jeho voliči?

.

Autor: Vladimír Kroupa | karma: 18.62 | přečteno: 790 ×
Poslední články autora