Tohle jídlo nejen že dobře vypadá, ale i dobře chutná. Není složité a myslím, že ho zvládne i začátečník.
A je to na stole...
Vymažte si pekáček sádlem a nakrájejte si maso na plátky. Cibuli na půlkolečka a česnek (asi 10 stroužků) na plátečky.
Cibule na půlkolečka a česnek na plátky...
Plátky krkovičky si osolte, opepřete a naskládejte si je do vymazaného pekáčku.
Okořeněné plátky krkovičky dáme do pekáčku vymazaného sádlem...
Na maso rozložte plátky anglické slaniny a posypte drceným kmínem.
Poklademe plátky anglické slaniny a posypeme mletým/drceným kmínem...
Následuje vrstva z cibule a plátků česneku.
Přidáme cibuli a česnek...
Přišla chvíle na černé pivo. Celý obsah pekáčku jím zalijte, klidně ho tam vylijte celé najednou.
Vše zalijeme černým pivem...
Potom už zbývá jen přiklopit vrchním dílem pekáče (nebo alobalem) a šup s tím do trouby. Teplotu pečení nastavte asi na 200°C a počítejte asi tak s hodinou pečení.
Máte spoustu času na přípravu salátu a kroket. Do salátu Vám „kecat“ nebudu, já měl tehdy tak zvaný „Ledový“, ale to je na Vás.
Krokety jsou hodně snadné, jen počítejte s jejich přípravou tak, aby byly hotové skoro stejně, jako bude maso. To proto, aby byly hezky křupavé a nezměkly Vám. Kupte si normální těsto v prášku na bramborové knedlíky, a onu směs vysypte do mísy. Ještě než přidáte vodu (u některých druhů těsta i vejce – viz návod), přisypte trochu, buď sušené, ale čerstvá je lepší, – petrželky a pažitky. Já měl bohužel jen sušenou.
Směs na těsto a v ní sušená petrželka s pažitkou...
Podle návodu vypracujte těsto, nechte chvíli (cca 5 minut) odpočinout a vyválejte si rukama tenké „válečky“. Ty potom pokrájejte na dílky.
Tenký váleček z těsta pokrájíme na dílky...
Z těchto dílků vyválejte kuličky – rybáři asi znají, když „válejí“ boiles.
Vytvarujeme krokety...
Do pánve si dejte olej a rozpalte ho. Potom v něm kuličky – krokety, opečte do zlatova. Pozor! Je třeba to hlídat a sledovat, aby se nám krokety nepřipekly. Jde to rychle, tak buďte obezřetní!!!
Začínáme smažit krokety...
Smažíme je jen „dozlatova“!
Mezi tím se maso opéká a my, ke konci pečení, odstraníme svrchní díl pekáče (alobal) a necháme už asi jen 5 minut dopékat.
A je to hotové!
Krásně to voní!
A krásně to i vypadá...
Dobrou chuť!
Další moje recpty najdete po kliknutí - SEM