Středa 28. července 2021, svátek má Viktor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 28. července 2021 Viktor

Když vaří chlap, aneb Vepřová krkovička na černém pivu

19. 02. 2010 11:00:10
Krkovička z prasátka je dobrá. Černé pivo je také dobré. Smíchejte to obojí dohromady a máte něco móóc dobrého...

Tohle jídlo nejen že dobře vypadá, ale i dobře chutná. Není složité a myslím, že ho zvládne i začátečník.

NAPIVU1.jpg

A je to na stole...

Vymažte si pekáček sádlem a nakrájejte si maso na plátky. Cibuli na půlkolečka a česnek (asi 10 stroužků) na plátečky.

NAPIVU2.jpg

Cibule na půlkolečka a česnek na plátky...

Plátky krkovičky si osolte, opepřete a naskládejte si je do vymazaného pekáčku.

NAPIVU3.jpg

Okořeněné plátky krkovičky dáme do pekáčku vymazaného sádlem...

Na maso rozložte plátky anglické slaniny a posypte drceným kmínem.

NAPIVU4.jpg

Poklademe plátky anglické slaniny a posypeme mletým/drceným kmínem...

Následuje vrstva z cibule a plátků česneku.

NAPIVU5.jpg

Přidáme cibuli a česnek...

Přišla chvíle na černé pivo. Celý obsah pekáčku jím zalijte, klidně ho tam vylijte celé najednou.

NAPIVU6.jpg

Vše zalijeme černým pivem...

Potom už zbývá jen přiklopit vrchním dílem pekáče (nebo alobalem) a šup s tím do trouby. Teplotu pečení nastavte asi na 200°C a počítejte asi tak s hodinou pečení.

Máte spoustu času na přípravu salátu a kroket. Do salátu Vám „kecat“ nebudu, já měl tehdy tak zvaný „Ledový“, ale to je na Vás.

Krokety jsou hodně snadné, jen počítejte s jejich přípravou tak, aby byly hotové skoro stejně, jako bude maso. To proto, aby byly hezky křupavé a nezměkly Vám. Kupte si normální těsto v prášku na bramborové knedlíky, a onu směs vysypte do mísy. Ještě než přidáte vodu (u některých druhů těsta i vejce – viz návod), přisypte trochu, buď sušené, ale čerstvá je lepší, – petrželky a pažitky. Já měl bohužel jen sušenou.

NAPIVU7.jpg

Směs na těsto a v ní sušená petrželka s pažitkou...

Podle návodu vypracujte těsto, nechte chvíli (cca 5 minut) odpočinout a vyválejte si rukama tenké „válečky“. Ty potom pokrájejte na dílky.

NAPIVU8.jpg

Tenký váleček z těsta pokrájíme na dílky...

Z těchto dílků vyválejte kuličky – rybáři asi znají, když „válejí“ boiles.

NAPIVU9.jpg

Vytvarujeme krokety...

Do pánve si dejte olej a rozpalte ho. Potom v něm kuličky – krokety, opečte do zlatova. Pozor! Je třeba to hlídat a sledovat, aby se nám krokety nepřipekly. Jde to rychle, tak buďte obezřetní!!!

NAPIVU10.jpg

Začínáme smažit krokety...

NAPIVU11.jpg

Smažíme je jen „dozlatova“!

Mezi tím se maso opéká a my, ke konci pečení, odstraníme svrchní díl pekáče (alobal) a necháme už asi jen 5 minut dopékat.

A je to hotové!

NAPIVU12.jpg

Krásně to voní!

NAPIVU13.jpg

A krásně to i vypadá...

Dobrou chuť!

Další moje recpty najdete po kliknutí - SEM

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 19.2.2010 11:00 | karma článku: 30.59 | přečteno: 29198x

Další články blogera

Vladimír Kroupa

Nebeskej táborák…

Určitě to je moc krásné místo. Představuju si ho, jako travnatou paseku na kraji zdravého lesa, kterou obtéká křišťálově čistá říčka. Den tam trvá stejně dlouho, jako noc, to proto, aby si každý užil to své...

20.7.2021 v 9:54 | Karma článku: 20.27 | Přečteno: 366 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Rád bych se z oficiálních míst dozvěděl, jak je to s protilátkami a vhodností očkování...

Abych se přiznal, dnes mě hodně zaskočila informace, že odborníci doporučili dceři premiéra Babiše, slečně Vivien, aby se zatím NENECHALA očkovat proti covidu vzhledem k tomu, že prý má v těle hodně protilátek proti této nemoci...

16.7.2021 v 11:03 | Karma článku: 36.58 | Přečteno: 1573 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Nemilí zaťatí neočkovaní, až přijdou zase omezení, poděkujte vlastní zabedněnosti…

Podle některých pramenů v naší zemí běhá nejméně 30% lidí, kteří se odmítají nechat očkovat proti covidu, aniž by k tomu měli nějaký třeba zdravotní důvod. Problém je zcela evidentně (bez urážky) jen v jejich hlavách...

14.7.2021 v 13:53 | Karma článku: 47.18 | Přečteno: 19481 | Diskuse

Vladimír Kroupa

Mám sto chutí na několik otázek pro příznivce poslance Volného…

Politická kultura dostala v naší Sněmovně zase na frak. Opět se o to zasloužil poslanec Volný, který dle mého v té budově nemá co dělat...

9.7.2021 v 11:17 | Karma článku: 46.08 | Přečteno: 11057 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Pavel Hewlit

Omluvíme se sériovému vrahu Tedu Bundymu?

Víte, co se mi na téhle době líbí asi nejvíc, pokud bych se měl bavit o pohledu ke společnosti a jejímu vývoji - líbí se mi to, že co bylo dřív bráno jako vtip je dneska už pravda.

27.7.2021 v 17:11 | Karma článku: 26.25 | Přečteno: 454 | Diskuse

Jan Snopek

Je to pravda odvěká, auto dělá člověka - 10 nejkrásnějších limuzín světa (díl X.)

Jednou ze základních potřeb člověka je potřeba sebeprezentace. Na okolní svět se snažíme zapůsobit svým chováním, oblečením, účesem a mnoha dalšími způsoby

27.7.2021 v 16:20 | Karma článku: 7.01 | Přečteno: 140 | Diskuse

Eva Sádecká

Propustit s láskou

Máte někdy pocit, že čím více se něčeho chcete zbavit, tím víc vám to vstupuje do života? Chcete zhubnout, ale místo toho, přiberete dalších pár kil. Chcete opustit své staré já, ale zjistíte, že vás stále ještě ovládá.

27.7.2021 v 5:20 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 468 | Diskuse

Jan Lněnička

Jednání s politikem

Z jednání s politikem jsem si odnesl mnohé, například to, že bych nemohl být politik. Tím, s kým jsme s manželkou jednali, byl starosta, tedy dost velká šajba abychom jej takto mohli nazvat. Šlo o výkup pozemku.

26.7.2021 v 15:36 | Karma článku: 14.27 | Přečteno: 348 | Diskuse

David Vlk

Jsem slaměný vdovec.

Jíst k obědu tři dny po sobě smažené býčí žlázy s bramborovým salátem není rozumné. Na sklonku třetího dne jsem zjistil , že občas hrabu vztekle kopytem a nenávidím červenou.

26.7.2021 v 14:01 | Karma článku: 32.27 | Přečteno: 1078 | Diskuse
Počet článků 2111 Celková karma 32.36 Průměrná čtenost 3003

Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Najdete na iDNES.cz