Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Andrej Babiš využil toho, že v roce 2016 jmenoval do funkce vlastního státního zástupce Erazíma, který mu za to teď poděkoval, tím že kauzu hodil pod stůl. To je náš stát, to je jenom další střet zájmů.

5 3
možnosti
ZS

Já jsem svým způsobem rád. Snad se konečně ukončí diskuze o jedné marginální kauze, kde bylo dopředu jasné, že prokázat porušení zákona osobou A. Babiše bude setsakra obtížné a morální aspekty nemá u agenta StB stejně cenu řešit. Teď snad přijde čas konečně začít naplno řešit tu skutečnost, že je A. Babiš špatným premiérem, který každým dalším dnem víc a víc projídá naši budoucnost, nechává si od hradního pána kálet na hlavu, a jeho nekoncepční vedení státu připomíná Kocourkov.

7 1
možnosti
PV

Babiš požádal o dotaci dle tehdejších pravidel. To je celé.

11 3
možnosti
Foto

A uvedl klamné údaje. Na to jste zapomněl.:-/

4 4
možnosti
MK

...nikomu nevznikla újma...soud konstatoval,že v té době bylo vše uskutečněno dle zákona....pojďme se bavit o něčem jiném...asi ne,co.Andrej je vděčné téma

7 2
možnosti
Foto

soud nekonstatoval zatím to k němu nedošlo

2 1
možnosti
KD

hlavne jiz nakradl dost penez a lide se daji bud uplatit nebo zastrasit

2 1
možnosti
TH

Jestli se nepletu, pane Kroupo, tak Vy jste zemanovec, ale aspoň celý ten případ vcelku objektivně chápete a dokážete vidět tu obrovskou sviňárnu. Ale co je to platné, když je Babiš pro naprostou většinu jeho voličů tímto krokem čistý. Je už bohužel nezajímá, že výrok příslušných orgánů Babiše očistil (prozatím) dle neprokázané viny a ne dle prokázané neviny. Kdo se raduje, tak ať si uvědomí, že nám to moc štěstí nepřinese.

Určitá sorta lidí žije tím, co je teď a kolik z toho budu mít a po nás potopa.

3 1
možnosti
Foto

Plete se, nejsem ani omylem "Zemanovec". Nejsem ničím, nikoho a nekopu za nikoho. Píšu podle toho, kdo mě čím kdy naštve, nebo potěší - padni, komu padni... ;-)

3 1
možnosti
RK

R34a53d81i35m 86K28a61l67a12s

13. 9. 2019 19:37

Jak celá kauza dopadne (Ještě ovšem zcela nedopadla.), jsem netušil, ale přišlo mi divné, že by si ji její původci nepohlídali po právní stránce. S dotacemi lze obcovat i bez porušení zákona.

Jistě, někomu dotace může skutečně pomoci, ale příkladů nesmyslných nebo formálních projektů lze vysledovat v okolí každého diskutéra bezpočet. A není tedy překvapení, že menší hráči jedou v malém a větší tzv. ve velkém. Ono těch geniálních a úžasných nápadů zase není tolik, a když začnete sypat zlaťáky do trychtýře daného potenciálem konkrétní země, nemůžete čekat, že jich z něj bude padat tím více, čím více zlaťáků budete sypat. To je zkrátka jedna ze slabin dotačních programů.

Je přeci absurdní každoroční situace vedoucí na výtky k nedostatečnému čerpaní... Což je ostatně jeden z průvodních znaků toho, že v dotačním systému je peněz více, než je nutné. A opravdu to není jen tím, že bychom neuměli projekty podávat. Samotná kritéria přitom nemusí být nastavena vyloženě špatně, ale jak jsem napsal výše, chybí nápady - dobré nápady. Pak není divu, že šanci má i Čapí hnízdo, pokud už se objeví projekt, který lze aspoň formálně "naplnit".

Nechci používat známé přísloví hloupý, kdo dává a ještě hloupější, kdo nebere, ale v případě dotační politiky se od něj vždy zcela oprostit nelze.

5 0
možnosti
Foto

Jsem rád ,že je tomu konec a jako volič pana Babiše mu přeji trochu klidu. Také mám výhrady ale proti těm co nám vládli jako pan Sobotka nebo Nečas,také nám chvíli vládla udřená kobyla ,nebo proti těm co se sami nabízejí jako pan Bartoš nebo Fiala tak to raději ať je tam Babiš. Jestli máte názor opačný tak místo mínusu raději napište koho tam chcete místo pana Babiše. Třeba se zamyslím a dám mu příště hlas.

7 2
možnosti
Foto

Vám hlavně nevládne rozum.:-/

0 3
možnosti
JP

Připomínám slovo "soudnost". Je to zcela jasný podvod, účelové a dočasné převedení části firmy na rodinné příslušníky za účelem čerpání dotace. Je to černý pátek pro víru ve spravedlnost a právo v naší zemi. " Naši na ně klekli"...Žijeme v mafiánském státu estébáka Babiše a intrikána Zemana.

7 4
možnosti
JN

J31a25n 35N37o65v88á80k

13. 9. 2019 20:50

Téměř každé jednání lidí je účelové. Přece nebudeme provádět něco bezúčelně.

Jediné co lze rozlišovat, zda takové účelové jednání neodporuje zákonu - a tady státní zástupce i jeho nadřízený došli k závěru, že vše bylo v souladu se zákonem a není co trestat.

3 1
možnosti
JG

J85i69ř64í 57G19r18o84h

13. 9. 2019 18:38

Usnesení o zastavení trestního stíhání je zatím nepravomocné. Po nabytí právní moci má Nejvyšší státní zastupitelství dle § 174a trestního řádu pravomoc usnesení dozorového státního zástupce přezkoumat ve lhůtě třech měsíců, což se stane.

1 0
možnosti
Foto

No jo, už vidím nejvyššího státního zástupce Zemana, nad kterým visí "Babišův meč", jak se proti němu postaví.;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám