Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

já se generála nebojím, ale volit ho nebudu. Vlastně v tuto chvíli zatím nevím koho budu volit, ale jak píšu. Generál to nebude, a to z jediného prostého důvodu. Zažila jsem revoluci 17.11. Byl pátek, pracovní den. V práci vše OK, kolega zarytý komunista nás ještě lákal na nějaký jejich předvánoční večírek. V náprsní kapse hrdě nosil červenou knížku. Po víkendu v pondělí přišlo toto individuum do práce, postavilo se ke skartovačce, vyndal z náprsní kapsy červenou knížku a do té skartovačky ji strčil. Pak si z kapsy vyndal trikoloru a přišpendlil si ji na tu náprsní kapsu. Další případ mám tento: v práci jsme samozřejmě měli mladé komunisty, kteří nás nekomunisty, ale stejného věku, lákali, abychom jim pomohli s vítáním nějakých mladých sovětských komunistů na vlakovém nádraží. Nějak se ta akce jmenovala, ale to už si nevzpomenu. Jenže po tom 17.11. si pak tito mladí komunisté také připíchli na své klopy trikolory, založili v podniku OF a kontrolovali na bráně, jestli mají všichni také připnutou trikoloru. Prostě hnus u obou případů. A do těchto mých zážitků zapadá i generál Pavel. A upřímně, je mi už jedno co dělal po roce 89 a jestli v tom byl dobrý. Prostě pro mne osobně je to nedůvěryhodná osoba a tím zůstane. A fakt se ho nebojím.

2 0
možnosti
Foto

To kontrolování trikolor na bráně Vám moc nevěřím - nic ve zlém...

Nebudu Vám nic rozmlouvat, jen podotknu, že každý tehdejší komunista, který v pondělí 20.11. (já měl ten večer rozlučku se svobodou, 24.11. jsem se tehdy ženil...) už nebyl komunista, k tomu měl své vlastní důvody. Říkám si, že je snadné odsuzovat člověka, v jehož botách jsme nemuseli udělat ani krok...

0 0
možnosti

Bagatelizování se dopouštíte úplně nepokrytě vy, pane Kroupo. Srovnávat posudek od civilního zaměstnavatele kvůli změně pracovního místa s politickým posudkem na vojenského kádra, který navíc musel dva roky splňovat všechny předpoklady kandidáta, než byl přijat do strany a stát se navíc předsedou stranické organizace, zastávat se člověka, který přišel z bolševické rodiny rozvědčíka a jehož snem bylo provádět diverzní činnost v západních zemích , na což se svědomitě a příkladně připravoval, to je silná káva. Od vás a vám podobných je to těžko pochopitelné, když si uvědomíme, že dodnes vyčítáte Zemanovi jeho dvouleté řadové členství ve straně během Pražského jara. Neskutečné, jak se za Pavla bijete. Přitom jste nechtíc vlastně potvrdil, že Pavel je kariérista s hroší kůží, který jako správný voják bude sloužit vždy tomu, kdo mu zrovna velí. Ať je to Moskva nebo Washington, všechno jedno. Žasnu nad vašimi "argumenty", na které by šel naroubovat při troše dobré vůli i Štrougal. Neskutečné.

4 5
možnosti
Foto

Milý pane Vondráčku. Nikde jsem nepsal žádnou výčitku Zemanovi za jeho členství v KSČ. Za rodinu, z jaké Petr Pavel pochází nijak nemůže, vy snad můžete z ato, kdo byl vaším otcem a čím se živil...? A nakonec - víte, jaká činnost se očekávala od vojáka 22. výsadkové brigády zvláštního určení? V případě konfliktu Varšavské smlouvy s NATO v době socíku by byl vysazen za linií nepřítele, kde by pátral například po stanovištích raket Pershing II, aby je zničil. Tyto rakety byly namířeny i na naší zem, tedy i na vás, pokud jste vůbec v té době byl na světě. Takže voják Petr Pavel byl mimo jiné připravován a cvičen i na to, aby vám osobně chránil zádel. Pokud mu tohle vyčítáte, divím se, že jste dávno nespáchal sebevraždu, když vám na vašem životě tak málo záleží. Je to přesně o tom, co jsem psal v článku - Pavel nesloužil čistě komunismu, sloužil tehdy i po Sametu nám všem. A to JE skutečné...

4 0
možnosti

Velmi zajímavý rozhovor s hidstorikem dnes na Seznamu:

Že by se z něj stal špion, byla jedna z možností. Rozhodně by ale byl legálním špionem, nikoliv nelegálem s cizí identitou. Působil by zřejmě v aparátu vojenského přidělence. A nedělal by asi nic jiného, než dělají vojenští atašé dodnes. Domníváte se třeba, že náš vojenský atašé v Moskvě chodí jenom do tamního Velkého divadla na balet? Každý takový člověk musí minimálně vytěžit všechny otevřené místní zdroje – tisk, dnes internet atd. A vzhledem k tomu, že Petr Pavel v kurzu intenzivně studoval francouzštinu, tak si dovoluji tvrdit, že jsou jen dvě místa, kde by tuto kvalifikaci mohl využít – Brusel nebo Paříž. Tu francouzštinu bych u něj viděl jako klíčový prvek.

2 0
možnosti

Pan "historik" se zřejmě mýlí. Jeho spolužák tvrdí, že už v době studií měli změněnou identitu včetně dokladů a uvádí i falešná jména . Své i Pavlovo.

0 4
možnosti
Foto

P43e19t90r 68B88u33r49i24a98n

26. 10. 2022 23:25

S článkem nemám problém souhlasit. Jak jsem proletěl diskusi, tak hlavní problém, pro mnohé zanícené bijce, kterým zřejmě nevadí zatloukání minulosti Babiše, je ten, že byl Pavel guma. Trochu malý argument. Guma je stále, ale něco dokázala v demokratickém světě mezi vojáky. Pokud neřekl celou pravdu o svém působení před r.89, tak já osobně čekám na jeho vysvětlení. A stále je pro mě Pavel na prvním místě před komunistou, ale i před komunistou Babišem (pokud bude kandidovat).

3 0
možnosti

Tak je dobře, že u vás je na prvním místě komunista před komunistou R^

2 2
možnosti

I na této diskusi je srandovní pozorovat ten přerod skalních podporovatelů slepence StB Anofert, komunistů a socanů v komunistobijce;-D

7 1
možnosti

Stejně tak je srandovní pozorovat, jak ti, kteří se dosud označovali za antikomunisty, zaníceně chválí někoho, kdo komunistům dělal profesionálního vojenského špicla a kdo byl předsedou základní organizace KSČ.

7 3
možnosti

Kdyby zůstal na vejmynku, nedělal ze sebe křišťál, tak mu

nikdo nebude připomínat kým byl v osmadvaceti. Kovaný komunista.

7 4
možnosti

Kdyby zůstal na vejminku flastenče, tak by si komunisti a espéďáci našli jiný target ;-)

5 0
možnosti

Když už jste takový obhájce toho zeleného mozku mohl byste mi vysvětlit následující:

Jak tvrdí, šel do armády a vstoupil tedy do KSČ jen proto, že chtěl být parašutistou.

Po pár letech už jím být nechtěl (?) a zvolil snadnější cestu za kariérou za jakoukoliv cenu buď

1)protože měl po seskoku vždy bláto na hřišti

2)věřil komunistickým ideálům a jako rozvědčík chtěl prokázat svoji oddanost

2 5
možnosti

J25a63n 91V18l84k

26. 10. 2022 22:16

Je to celkem pochopitelné - chtěl se stát hrdinou, jako Agent 007 v atraktivním prostředí Paříže, dělal pro to vše. Bohužel, sen se rozplynul po "Velké sametové".

0 0
možnosti

Mně není u tohoto blogu jasná ještě jedna věc:

Proč si jeho autor pan Kroupa myslí, že my, kteří pana Pavla rozhodně nebudeme volit, z něj máme strach?

3 0
možnosti

Ovšem převléct kabát dokázal až neuvěřitelně rychle. :-)

1 3
možnosti

Píšete, že se na něj snáší kritika. Nejviditelnější jsou ale reality a skutečnosti co bylo, co se chystalo a o co zamlčel ve své knize a životopisu. Kritika potom přichází tak nějak logicky a automaticky.

3 0
možnosti

Jedinou veci v unorove volbe me bude tesit, je volba jedince. At tech kandidatu bude hodne ci mene, obcane cele republiky daji svuj hlas tomu svemu. Zadne zakulisni domluvy ve Snemovne, zadne rozcilovani nad jeho minulosti a pod. Pujde na Hrad kandidat, ktery ziska i ten posledni hlas neznameho obcana. Proto dnesni diskuze je jen kazdeho osobni pohled na jednoho z kandidatu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám