Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J11i55ř75í 43V35o80l19n68ý

21. 9. 2022 23:17

Milí spoludiskutující, vážení vojenští odborníci, uvědomte si, že velká část mobilizovaných může skončit v posádkách a pouze nahrazovat vojáky s dostatečným výcvikem, kteří sedí za bukem nyní.

1 3
možnosti
Foto

Třeba proto, že pro ně "mobilisované" nebude mít Putinova /=Šojguova/ armáda nakonec boty a budou nuceni sedět v kasárnách s nohami omotanými onucemi. ;-(

2 1
možnosti

J21i47ř51í 49V38o61l44n91ý

21. 9. 2022 23:03

Proč Putin nepoužil konvenční zbraně, které by dokázaly zabít tisíce lidí? Protože, podle vlastních slov, bere ohled na civilní obyvatelstvo. Kolik bylo zabito ukrajinských civilistů? Podle hlášení ukrajinských propagandistů, tu jeden člověk, jindy dva, výjimečně více než deset. Škoda je každého člověka, ale i autor musí uznat, že se o masové zabíjení nejedná. Pro srovnání, v současnosti u nás umírá s covidem 48 lidí za sedm dní.

Údajně, podle Bidena, podpořilo protiruskou deklaraci 140 států. Ale co ty ostatní? Těch je více než šedesát. Putin rád hraje diplomatické hry a suroviny a obilí, ale zejména plyn, to jsou jeho trumfy. Počasí není nikdy neutrální a v mnoha městech ČR bude nad ránem teplota pod 5°C. A to bude teprve 22.září.

0 2
možnosti
Foto

Co ostatní?

Ostatních států, které se zúčastnily hlasování o rezoluci, bylo 40. Z toho 5 (včetně Ruska) bylo proti a 35 se zdrželo.

0 0
možnosti

J94a79n 94R19á59ž

21. 9. 2022 19:28

Putin povolává 300 tis. mužů do zbraně, ale otázkou je jaké zbraně dostanou. Jest také možná varianta, že špatně vybavené záložáky pošlou na východ a armádní zálohy z východu pošlou na Ukrajinu. Válku nemohou Rusové vyhrát, ale budou se snažit ji prodlužovat v očekávání změny ochoty Ukrajině pomáhat jak ve veřejnosti v Evropě, tak i v USA. Nikdo totiž nemůže seriozně předvídat, co s náladou mezi lidmi udělá tato zima v Evropě a v USA volby.

PS. Kdyby už nastal opravdový začátek Putinova pádu, tak si všichni musíme přát, aby ten pád proběhl rychle, Rusko se nepropadlo do vnitřních zmatků, kdy může někdo to povětsné červené tlačítko zmáčknout a aby ti kdo moc po něm převezmou nebyli ještě větší jestřábi, než jsou ti, které má Putin u sebe dnes.

0 0
možnosti

Nyní už konečně nastal čas, aby proruští kolaboranti nesli důsledky za své chování. Jinak to nejde, jinak nás mafiánský kmotr Putin povraždí.

6 2
možnosti

J53i58ř15í 46V81o90l87n95ý

21. 9. 2022 23:08

Už je to tady! Hledání vnitřního nepřítele. Máte nečisté svědomí, a proto se bojíte Putina? Nebojte se, Moskva a Putin jsou daleko!

2 5
možnosti

Je to hrozné.

Mně spíš zaráží oboustranně nulová snaha o diplomatické řešení. Ale možná se něco peče.

1 1
možnosti
Foto

Když k vám domů vtrhne násilník, vyžere vám spíž, ukradne úspory, znásilní dceru a zabije manželku, budete to chtít řešit diplomaticky?

7 0
možnosti

Nejhorší je, že teď se začne "lámat chleba" - Putin chce prohlásit Luhans a Donbas za součást Ruské říše a každý granát , který pak vletí na to území stejně jako na Krym bude považovat za útok na Rusko. Zelenský přitom hlásá, že chce osvobodit celou Ukrajinu i s Krymem. Tož, molodci, rebajta, budete se muset popasovat.

1 0
možnosti

L90u67k14a20s 27F92i44k46r

21. 9. 2022 17:49

ruSSak toho naplacal ...

3 0
možnosti
Foto

J85a12n 74Š66i15k

21. 9. 2022 16:22

Taky si myslím, že jde o začátek konce války. Teď válka zasáhne daleko více rodin, i Rusové se budou ptát proč. Problém jen je, jak dlouho ještě. Muze to být klidně i deset let, jako v Afghánistánu. Záleží hodně na tom, jak povedou civilní správu v dobytých územích. Pokud tedy nějaká pevně dobudou. Hezký den

5 0
možnosti

300 000 je velice siroky pojem. Zakladaku co to splnuje jsou nizsi miliony. Co bude zajimave jak a podle jakeho klice bude delan vyber z tohoto poctu. A tim nemyslim vyvolene co nepujdou nikdy, ale obycejny Rusaky.

0 0
možnosti
Foto

Doba od prezenční služby, vojenská specializace, věk, možná rodinný stav...

0 0
možnosti

Zase jste mimo. Už samotný fakt, že Gruzie připravuje "referendum" o vyhlášení války Rusku je dostatečný důvod k mobilizaci. K tomu ještě útoky Azerbajdžánu (s podporou NATO) na Arménii...

Mobilizaci samozřejmě jinak vnímají obyvatelé Moskvy (kde jistě budou demonstrace) a jinak oblastí kam utekly 2M Ukrajinců. Ukrajina dál po západu požaduje zbraně schopné zasáhnout ruské území a NATO už ani neskrývá, že řídí vojenské operace UA.

Je vidět jak jste podlehl propagandě, že Rusko se buď vzdá, nebo použije JZ... Rusko, pokud bude mít pocit, že prohrává, nejdřív začne provádět plošné letecké útoky a zaútočí na ukrajinskou infrastrukturu, pokusí se Ukrajinu odříznout od západní vojenské pomoci a plošně zničit ukrajinský vojenský potenciál.

1 13
možnosti
Foto

A že už to dávno neudělalo...? ;-D

4 0
možnosti
Foto

Na vlastenectví kriminálníků jistě nespoléhá. Výše prominutých trestů je dostatečně motivující. Hop nebo trop. Současně je to zastrašování, neboť kdo by je chtěl mít za humny a pak na na vlastním dvorku. Ostatní brance bude možná opět nabírat tam, kde je nouze o informace největší - na východních územích Ruska.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám