Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak paní Kovářová to asi psala v rámci volební kampaně pro flastence z města, co si idealizují "pravý český nezkažený venkov". Štěnovice u Plzně, kde má dům, jím rozhodně nejsou.:-)

0 0
možnosti

Tož su z dědiny na milovaném Slovácku (25 let):-), pak se ze mě na dalších 25 let stala nadšená brněnská vlastenka:-). A pak zas na jinou vesnici na dalších 25 let:-). Počtvrté jsem se přestěhovala za synovou rodinou a stala jsem se městskou babičkou a prababičkou:-).

Omezenci žijí všude, jen si kvůli nim nebudeme kazit život! :-)!

0 0
možnosti
Foto

Tak vy me bavite, jsem z mesta, nastesti ne teda z Prahy ale ono Brno je tercem posmesku bohuzel kazdou chvili, coz me mrzi. Pritom polovina Prazaku je naplavenina , co si budem ze jo. Vtipne a s nadsazkou napsane az se divim ze vam to otiskli :PR^

0 0
možnosti
Foto

Pro všechny a nejen Pražáky, co neví, co a nebo, kde je Brno, přikládám návod. Je to poslední větší obydlená pravoúhlá zatáčka mezi Prahou a Vídní. ;-)

1 0
možnosti

Vite pane Vladimíre Kroupo, otevrel jste tema, ktere pokryva dobu od Josefa II az po dnesek. Tak to vidim ja. Ten Josef II dal Cechum vice volnosti (i jinym narodnim mensinam) tim, ze se mohli stehovat za praci s titulem svobodneho cloveka. Nevim jak jinde, ale v okoli Zlina, ti sedlaci meli malo pudy pro udrzeni blahobytu pro celou velkou rodinu. ,Zacal trend posilat hlavne dcery do Vidne se snahou ziskat manzela a byt damou ve meste. Pri navsteve rodiny, to prijela "nobl" rodina z VIdne. To byl nekdo. Ze ty dcery musely neco znat z kuchyne, to vedel kazdy. Ty "knedle", ten "strudl" i tu polevku s "drskama", to byl ten zaklad. To ta vesnice prinesla do mesta ten klid a pohodu. To na Morave trvalo az do 28 rijna 1918. Ty divky do te Vidne jiz. moc nejezdily. Vsak muzska cas nasla misto v Praze a Brne, kde statni a zemska byrogracie se rozmahala. Ti co prisli a zustali, ti byli ti nejhorsi Ti tvorili tu smetanku prazskou a v Brne tu smetanku "potroblencu", tedy brnenskou.

I film poukazoval na ty rozdily mezitou vesnici a mesty. Vyuzite Burianem a mnoha komiky. Ten "slendrian" v pouzivani pred a po jmene tituly pracovni a ze vzdelani, rozdelovalo spolecnost jeste vice nez kdy jindy. "Folkrol" z vesnic se stal vetsi modou az v dobe socialismu. Osobnosti z mest prestaly pouzivat pracovnich titulu u sveho jmena a jen mala cast pouzivala stranicke oznaceni. Dnes je ten rozdil viditelny jen v pristupu obcanu jednoho ke druhemu. Snad ta vesnice poukazuje vice toho cesstvi nez mesta. Modernizace v komunikaci je ten system vyrovnani vesnice s mestem. A to ve vsem.

Snad zaverem teto poznamky, vynechal jsem pohled Cechu vuci Slovakum a naopak. Je to bolestive vypraveni. Dnes je to ukazkou, jak se da zit, kdyz mame uctu jeden ke druhemu.

0 0
možnosti

Zřejmě pokus o ironii a là Trčálek

1 1
možnosti
Foto

Já psal ironické parodie na články někoho jiného už v době, kdy pan Trčálek ještě nevěděl, že se jednou stane blogerem na Idnes.cz... :-)

0 0
možnosti
Foto

J74a75n 56Š84i98k

9. 9. 2022 16:19

Přidávám se, taky se mi článek líbí. Od člověka z Prahy to vůbec není špatné :-):-) :-) Hezký den

3 1
možnosti

Mě to pobavilo. Pěkně, humorně napsáno. R^

3 1
možnosti

Parodovat parodii končí tragicky...

Škoda že vás podobná parodie nenapadla ve chvíli, když pražská kavárna takhle hloupě a sprostě zdůvodňovala zvolení Zemana...

5 3
možnosti
Foto

A to ještě nevíte, že jsem nejen mnoho lidí zesměšnil, ale některé k tomu ještě zhmoždil...

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS