Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

... pane Kroupo - Vy chrabrý a neúnavný letitý bojovníku proti všem neřádstvům - ač si to stále evidentně neuvědomujete - ,,v boji o budoucnost" patříte už dávno mezi poražené :-P!! Každého, kdo s Vámi nesouhlasí musíte onálepkovat, osočit a zdehonestovat. Už jen stačí natáhnout si na rukáv ,,hákrklaic" a je to hotový ;-€.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, co bych si měl natáhnout já, ale vám by myslím prospěla svěrací kazajka...:-)

0 0
možnosti
PC

"Svoboda neznamená, že si budu dělat, co chci, ale že mě nikdo nebude nutit dělat to, co nechci." J.J Rousseau

Jinak demokracie není synonymem svobody a anarchie není synonymem libovůle a nepořádku.

10 0
možnosti
Foto

Jistě, pak bychom měli dovolit zlodějům krást, vrahům vraždit a netáhla živit jako krále. Jak je chcete donutit, aby sekali dobrotu, když to dělat nechtějí...? Ne každý citát, i když je na první dobrou hezký, má své praktické využití...

1 1
možnosti
Foto

Demokracie opravdu není anarchie. Anarchie je o spontánním řádu ve kterém se prosazuje princip dobrovolnost. Demokracie j jen jiný druh totalitního vládnutí.

4 2
možnosti
TH

Byl jsem v divadle a z těch 250 lidí mělo respirátor asi 20. Také jsem neměl nasazen protiprachový respirátor a už čtrnáct dní se klepu strachy, že skončím na kyslíku. Ty válko. Válka;-D

5 0
možnosti
Foto

Ctěné diskutující bych chtěl upozornit na to, že používané vakcíny pracují každá na jiném principu. Informací o tom už bylo až-až. A k vůli tomu se tu objevil názor o bezinfekčnosti. Ta u vakcín typu mRNA z principu platit nemůže. Kromě toho naopak zprávy o tom, že se řada lidí nakazila, ač byli očkováni, je pravděpodobně zaviněno tím, neboť dotyční se domnívali, že jsou chráněni hned po odchodu z očkovacího centra. Přičemž se upozorňovalo, že účinek vakcíny se dostaví až za 14 dní.

Každý lék, i bylinky, může mít nějaké vedlejší účinky, a žádný navíc nemá 100% účinnost. V přírodě vše funguje jen s určitým procentem chybovosti, nic není absolutní. V příbalových letáčcích se na vedlejší účinky a jejich pravděpodobnost poukazuje, včetně toho, že jejich výskyt se má konzultovat s lékařem.

Racionálně myslící (!) člověk si z toho dokáže udělat závěr, co je pro něho za dané situace optimální. Rozhodne se tedy svobodně, ale musí si být vědom toho, že tím přebírá i odpovědnost za případné následky.

Iracionálně myslící (?) jedinec se přirozeně bude bránit všemu, co vyžaduje nějaké hlubší znalosti a vše nové je pro něho nebezpečné. A proto se tomu brání. U těchto exemplářů vidíme i nelogický odpor vůči jiným novým věcem. A je to vesměs zdůvodňováno takovými myšlenkovými (?) konstrukcemi, že je to buď k smíchu, nebo k doporučení návštěvy specialisty. Např, že covid šíří vysílače 5G. Oni se také nechtějí uvědomit, že za své rozhodnutí ponesou následky.

A demokracie? Pro část občanů je to "cochcárna", jako kdy se podaří chovancům pasťáku prchnout z budovy.

Jak si kdo ustele, tak si lehne. Na JIPku, případně do dřevěného pyžama. :-)

5 3
možnosti
VV

Samozrejme ze je musi sirit. Nez byly spusteny zadny Covid tu preci nebyl. tak je to preci jasne.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, tady nejde podle mého názoru ani tak o názor, jako o nepochopení. Že jsou opatření vlády protizákonná, to uznává i sama vláda a snad každý chápe, že nutit kohokoliv zákazem normálního života k čemukoliv, co je dobrovolné, je protiústavní. Proto, pokud se v blogu oháníte zrovna dodržováním zákona, přijde mi to zvláštní.

Druhá věc je, že podle mne vůbec nechápete, proč se lidi nechtějí očkovat. Pokud někdo odmítá vakcínu, tak primárně kvůli zdraví svému či svých dětí. To, že vy sám věříte očkování, ještě neznamená, že stejnou víru mají všichni ostatní.

Vakcíny fungují jen velmi částečně a po relativně krátkou dobu. Navíc mají vedlejší účinky (ponechme teď stranou jak časté).

Odmítám očkování dětí a mladší generace s odkazem na lékaře i vědce (leckdy světového formátu), kteří očkování dětí neschvalují. Co se týká nejstarší generace, tam je dle mého názoru na zvážení, riziko těžšího průběhu je s očkováním menší, ale ani zde nevíme, co přinese časté přeočkování. Není mi ani jasné, jak chcete donutit lidi, kteří sami měli po vakcíně výraznější komplikace či tyto komplikace viděli u někoho z okolí. U mých rodičů bych ale byla přeci jen klidnější, kdyby přeočkovaní byli.

Můžete s klidným svědomím zopakovat, že každý, kdo odmítá PLOŠNÉ očkování je hlupák a antivaxer???? Neznám osobně žádného skutečného antivaxera a přijde mi hloupé odsuzovat kohokoliv, kdo o věci více přemýšlí a nebo se z nějakého důvodu vakcín bojí.

9 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 1
možnosti
JP

a někteří si pletou současnou kovidovou totalitu s demokracií. Ano, jsme ve válce. Vaxeři a kovidisti napadli všechny. Pokud se podvolíme, přijdeme o svá práva na zdraví a svobodu. Očkovací látky zatím jsou v jednom plusu, vyšší ročníky mají lehčí průběh. Lidé do 40ti let by přijetím injekce mohli snížit stav na ipkách do 5ti procent. Srdeční choroby, rakoviny se vyskytují stále častěj, je to očkování nebo nezákonné strašení kovidistů? Pane Kroupa, kdo se staví na stranu bezpráví, je vinen každým svým prorežimním činem, i když je třeba podle zákona. Rozumný člověk sleduje všechny významné děje, a rozhoduje se bez stádních reflexů. Etatismus-silné jednání státu, je jedním ze znaků totality.

9 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 5
možnosti
Foto

poslechnout určitých nařízení, pakliže se nechce dostat do křížku se zákonem a postihem ze strany státu.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779760

Prosíííím, jaký konkrétní ZÁKON porušují ti, kdo nechtějí poslechnout protiústavní nařízení vlády? Vláda přiznává, že očkování je DOBROVOLNÉ a uznává i, že NUCENÍ a RESTRIKCE k čemukoliv dobrovolnému jsou protiústavní.. To je také důvod, proč někteří navrhují UZÁKONIT očkování. JEDINÝ, KDO SE CHOVÁ PROTIZÁKONNĚ, JE VLÁDA. Což potvrdil mnohokrát soud a ani sama vláda to nepopírá (ale vysvětluje důvody).

Já fakt nevím, zda si autor nedělá jen legraci a zda celý blog nemyslí jako satiru....

10 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 5
možnosti
Foto

Zaryté odpůrce nepřesvědčíš ani tímto Vladimíre. Vždy budou hledat cokoli, aby něco našli a pak ti to omlátili o hlavu. Nesnáším nošení respirátoru a zavřené kde co. Jenže chci omezit alespoň co nejvíce riziko. A je to menší riziko, než vakcína, než ležet s hadičkou u nosu. Karma.

8 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám