Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J80a83n 46D89o56u27š42e94k

30. 6. 2021 14:59

A náš ožralej soused včera spokojeně z oken vyřvává m***y bílý. Poslední návštěva policie před dvěma měsíci skončila pokrčením ramen. Naštěstí mám hroší kůži a potajmu doufám, že se též předávkuje. Každopádně k tématu. Lidem záleží na životě jiného jen pokud z něj něco mají. Buď materiální nebo emocionální zisk. Teď si jen vyberte který hnací motor platí zde.

0 0
možnosti

Naštěstí z této kauzy nejde udělat nějaké Roma lives matter, protože u nás se minority nestřílejí jako na běžícím pásu. Romské gangy se zaměřují na drobnou kriminalitu, u které jim ztráta života nehrozí.

Žádnému narkomanovi se sochy stavět nebudou. To přijde až s naplavou z Afriky.

0 0
možnosti

P73e84t77r 16B60u80r52i46a14n

25. 6. 2021 23:22

Souhlas, Vláďo. Kdyby ono vyfetlo běhalo dál po ulici třeba s nožem, a někoho kuchlo, to bychom se pak podivili na čích životech opravdu záleží a proč policie okamžitě nekonala a agresora nezpacifikovala, že?

Může si každý z těch srá...gorů uvědomit, že policie právě zřejmě zachránila životy xx lidí? Jejich dcer, matek i jich samotných? Romů? Kam by šel, až by se vybil u aut? Šel by dál a hledal by si oběť. Kdekoliv.

1 0
možnosti

J36a26n 14R48á28ž

25. 6. 2021 18:25

Teď jsem četl stesky černého amerického aktivisty hnutí BLM, který si stěžuje, že jak se po volbách politická situace stabilizovala, ztratilo hnutí BLM podporu bílých a že podpora rasové rovnosti je mezi bílými Američany nižší než byla před smrtí Floyda. Má to historicky ověřenou logiku. Když se něco přežene, vyvolá to vždy stejně silnou opačnou reakci.

Po hysterických reakcích romských "plaček", nenávistných prohlášení profesionálních romských kverulantů, zcela zbytečně ostrých reakcí některých mezinárodních organizací i z řad našich "neziskových" aktivistů bych se vsadil, že počet příslušníků majority, kteří nemají přátelský vztah k Romům, početně vzrostl.

5 0
možnosti

Ono to možná není ani těmi volbami, nýbrž prostě tím, že uběhl určitý úsek času.

Po určité době zeslábne všechno. To kladné, i to záporné.

0 0
možnosti
Foto

Také mi přijde zvláštní rozdíl mezi vnímáním videí i celé té situace Romy a ne-romy. Zřejmě to je o jinak nastaveném žebříčku hodnot, jinak si to vysvětlit neumím. Vsadím se s kýmkoliv, že kdyby byli svědci celé věci, od počátku řádění to pána, až po jeho pacifikaci policisty, lidé z majority, kdyby se to stalo pod okny domu neobývaného Romy, byla by svědectví úplně jiná a tvrzení, že šlo ze strany PČR o vraždu, nebo popravu, by chyběla úplně...

6 0
možnosti

V tom záznamu zásahu policie, které zřejmě natočili Rómové, je slyšet mimo jiné ženu a muže. Zjednodušeně z jejich komentářů vyplývá, že ta žena toho "chudáčka" lituje a odsuzuje zásah policie a ten muž naopak se zásahem policie souhlasí. Také Rómové na ulici, zřejmě nemají nic proti tomu zásahu, naopak toho feťáka v rauši vyzývají ay se nebránil a ležel klidně.

Prostě ti Rómové, co tu událost přímo prožívali jsou v zásadě na straně policie. Aféru z toho udělali teprve na místě nepřítomní aktivisté uvedením lživých informací zahraničmím mediím a tím, že do toho zamontovali Floyda. Prostě další uměle nafouklá aéra, obdobná jako byla zeď v Matiční, V obou případech nešlo o fakta, jen se ty lži hodí k nafukování rasismu v Čechách

9 0
možnosti

I87v82a22n50a 70L83a44n62c70e

25. 6. 2021 13:01

Přesně: záleží na všech životech, ale pokud fetákovi a agresorovi nezáleží na jeho životě a podle toho se chová, jak se může chovat protistrana. Tady jde o jeho život nebo o můj. Někde jsem četla, my tady máme taková aktivistická vystupování neustále: Zloděj přišel do domu "jenom" krást a majitel ho zastřelil. "Jak jste mohl povýšit majetek nad život člověka." Majitel domu: "To já jsem život nepovýšil nad majetek. Zloděj, který vleze do cizího domu a myslí si, že se tam může chovat jako hulvát, tak riskuje svůj život."

15 0
možnosti

J93a49n 86R90á94ž

25. 6. 2021 18:43

Jsou situace, kdy mi slova lítosti nad zmařeným životem nejdou vyslovit. Fakt mi není líto člověka, který dlouhodobě bere tvrdé drogy, v drogovém rauši mlátí do cizího auta, pak se několikrát rozběhne a opakovaně hlavou praští do karoserie, následně se válí po zemi, při zásahu policistů kolem sebe buší pěstmi, kope i kouše a při převozu do nemocnice zemře na zástavu srdce . Zničit si život byla jeho svobodná volba. A je mi jedno zda se jedná o Roma, bílého Čecha nebo Afroameričana.

5 0
možnosti

V zahraničí už do toho někteří aktivisté začali bušit (viz Britské listy), věc se tak dozví rychle i v Evropské komisi a tam nemají co dělat, tak se tím začnou intenzivně zabývat jjejí úředníci. To už se nezastaví. Nicméně je to vlastně jen případ zákroku policie, která jedná podle předpisů a zákona - že potom někdo umře, není problém těch policistů , pokud se drželi zákona, ale těch, kdo předpisy a zákony píší. Možná by se mělo specifikovat, co má policista dělat, když ho při zatýkání někdo nakopne nebo kousne do ruky - co s tím? Povolat posily? Uspat ho? Předat ho kolemjdoucím a vrátit se na základnu?

0 0
možnosti

Ano, tak se stalo kdysi v Uherském Hradišti při vystřílení hospody, policajti nakoukli, nechali ohrožené lidi tak a utekli pro posily...

1 6
možnosti

přesně ... problémem je, že se ozývají organizace přisáté na veřejných rozpočtech, které nejen vyhledávají jakýkoliv exces, ale ho i účelově vyrábějí ... zde nejde o jednotlivce či skupiny v problémech, ale o jejich příjmy .. když se podívám na výroční zprávy těchto neZiskovek, tak bych plakal, .. či spíše zvracel :-/

11 0
možnosti

Ne vždy s Vámi souhlasím, ale teď to cítím stejně jako Vy. Jen bych malinko opravila znění věty - rádoby nekompromisním požadavkem hraničícím s drzostí, protože to BYLA a JE neuvěřitelná drzost!

5 0
možnosti

Naprostý souhlas. Jediné co mně chybí je trestní oznámení na ROMEO a spol. pro šíření poplašné zprávy před vyšetřením případu. Ta positivní diskriminace už mně leze krkem.

22 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS