Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Vysmát se Rusákům sebevědomě do ksichtu" - ovšem mít přitom za řití Velkého amerického patrona. To je tak typicky uboze české... :-(;-(;-€

0 1
možnosti

Chápu, vám by to vyhovovalo obráceně. To už tu bylo a dopadlo to špatně, rudý bratr nás vycucnul a přidusil. Nyní ten propad pracně doháníme, takže spojenci se nám náramně hodí.

0 0
možnosti
Foto

Neměly bychom se však spokojit jen s vyřazením Rosatomu ze soutěže o Dukovany. Měli bychom odmítnout i ruský plyn a ropu.

3 2
možnosti

L33u89d76ě39k 68T35o41n85d42r

19. 4. 2021 12:43

Rusové by si určitě netroufli nechat vybuchnout munici z oficiální, státními organizacemi schválené a požehnané zakázky - oficiální dodávky munice pro Ukrajinu.

Ale vyhodili do luftu zakázku, která evidentně smrdí - když soukromá firma dodává pro munici přes bulharského mafiána s municí pro neznámého zákazníka (Ukrajinu). A je velmi pravděpodobné, že smrdí právě proto, že do toho museli být namočeni i odpovědní lidé z vojenských a politických kruhů české republiky. S tichým souhlasem nechali prohnat přes šmelináře se zbraněmi zakázku, která by jinak byla nezákonná. V takovém případě se nemusíme divit, že si nedělali problém zničit takovou to cinklou "zakázku" - protože někdo u nás nahoře má máslo na hlavě. A ti naši čestní a bezúhoní "nahoře" v sobotu začali hru: "vrtěti psem".

1 0
možnosti
Foto

Ale Vy toho neznámého zákazníka znáte? Ale máte pravdu, je to svinstvo pašovat zbraně do země, kam z druhé strany hranice putují zbraně, kteří si jen dovolenkáři na chvíli půjčili. Rv

1 1
možnosti

Souhlasím. Proč by otáleli s výbuchem nějakých 7 týdnů a riskovali, že ten nástražný systém někdo objeví? Nebo že se ty zbraně nakonec povezou jinam?

Pokud by ten první výbuch byl plánovaný, potom by dokonale splnil účel. Zbraně se nedostaly tam, kam měly, ani ze skladu 12, ani 16 ani z jakéhokoliv jiného, nehrozilo, že by někdo objevil nástražný systém (podle policie se žádný nenašel), ani že by ho při nakládání nenaložili. Komplicové možná byli, možná nebyli. Vzhledem k tomu, že ti podezřelí byli v areálu den před výbuchem, možná je ani nepotřebovali. Stačilo na záchodě do vlhkého koutu nasypat trochu karbidu. A druhý den ráno rozsvítit...

Ten druhý výbuch vůbec nemusel s prvním souviset. Nebo to mohla být jen pojistka.

0 0
možnosti
Foto

Ruští agenti přiletěli do Česka 13. října 2014. Využívali průkazy se jmény Ruslan Boširov a Alexandr Petro. Tentokrát měli doklady vydané na jména Ruslan Tabarov a Nikolaj Popa (.ve skutečnosti plukovník ruské vojenské rozvědky GRU Anatolij Vladimirovič Čepiga), Do Moskvy se vrátili přes Rakousko v den neštěstí. Zbraně a munice byly prodány do Bulharska a k explozím vůbec nemělo dojít na území Česka, ale právě až v Bulharsku. Výbuch nastal dřív O ba agenty vyznamenal Vladimir Putin na přelomu let 2014 a 2015 (tedy po výbuchu ve Vrběticích) vysokým řádem Hrdina Ruska.Při vstupu do Česka se oba prokázali krycími pasy V lednu roku 2014, devět měsíců předtím, než vybuchl Vrbětický muniční areál, navštívil Miškin Česko spolu s velícím důstojníkem této jednotky GRU, generálmajorem Denisem Vjačeslavovičem Sergejevem, který vystupoval pod krycím jménem Sergej Fedotov. Tento důstojník velel i akci, při které byl otráven Sergej Skripal a cestoval do Sofie v době, kdy měl být podobným způsobem zabit bulharský obchodník se zbraněmi Emilian Gebrev. Shodou okolností také v Bulharsku v roce 2011 vybuchl sklad, kde byl uložen vojenský materiál tří firem. Jednou z nich byl Imex Group.Jedním z klíčových důkazů je email, kterým o vstup na inspekci areálu pro oba agenty pod krycími jmény Popa a Tabarov žádal jménem Národní gardy Tádžikistánu „Andrej O“, později identifikovaný jako velitel jednotky GRU 29155 Andrej Averjanov, vystupující pod krycím jménem Andrej Overjanov.vystavenými rozvědkou GRU, které později použili během akce ve Velké Británii.

0 0
možnosti

Jak víte, že k výbuchu mělo dojít až v Bulharsku? Proč?

3 0
možnosti
Foto

Nežli nepřátelský akt státu se mohlo jednat spíš o boj dvou firem obchodujících s municí a zbraněmi. Pro konkurenci mohlo jít o slušnou sumičku, pro stát o zanedbatelné množství.

2 3
možnosti
Foto

Je to možné, ta konkurenční patřila těm dvěma pánům. ;-D

3 0
možnosti
Foto

;-) Občas se někde něco ,,vyvrbí", občas i ,,zaskrípe", a tak je z čeho stále vařit tu gulášek, boršč ,tu i až ,,aintopf". A tak někteří až mlaskají a funí u toho, jiní se zas šklebí;-)

3 0
možnosti

Proč by náš stát měl hájit zájmy obchodníků se zbraněmi? A jestli ty zbraně byly určené na Ukrajinu a ne do Sýrie, tak to měly jít přes to Bulharsko docela oklikou.

0 1
možnosti
Foto

V případě Ukrajiny, když nepasovaly Rusku, musely být munice a zbraně určené pro tu správnou stranu barikády a v tom případě se mohly poslat oficiálně a připojit k dodávkám z USA a NATO.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 2
možnosti

Není sám, o GRU i Buhlarku se psalo už dřív. A jsem si jistej, že to tušila i BISka, ale ta nemůže jen tak plkat na webu, ta musí mít důkazy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám