Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu. Skáču ze skály a jsem překvapen, že se dolámu. Jde o manévry spojené s pandavirem a ne o skutečné hrozby. Jak se zdá, Andrej nás zachránil nejen od nemoci, ale i od testů v Řecku. Napřed ten zmatek ale způsobil tím, že situaci nezvládá.

1 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, vám asi už taky do makovice vlezl ten korona 19 co? Takovou snůšku nesmyslů jsem už od vás dávno nečetl a že teda občas dovedete zaperlit.

3 1
možnosti

V souvislosti s aktuální situací to vypadá, že si to celé Babiš domluvil během své dovolené na Krétě.

0 3
možnosti

Tak ono to má dvě roviny, že. Když si odmyslíme mediální humbuk a soustředíme se čistě na čísla, tak panika z covid19 zdaleka neodpovídá jeho výsledkům. Ano, není to "jen" každoroční chřipka, ale na druhou stranu ono to není zas o tolik horší. To že někde se to změnilo v peklo (Itálie) je otázka jednak toho že je zdravotnictví reálně v kolapsu i při každoroční chřipce, protože je podfinancované. A k tomu každoroční chřipková epidemie byla loni slabší, takže ta daň na starých lidech kde ti co jsou na tom špatně nepřežijí loni přežili, a letos jich to vzalo víc. Jistě, umřela i spousta mladých - ale to umírá i na ty chřipky. Jaké budou reálné následky na plicích/srdcích, těžko říct.

Jenže porovnejte si ten efekt. Při chřipkové epidemii se zavřou nemocnice, a tím to de fakto končí. I kdyby byl covid19 třikrát horší (což reálně zřejmě není), zavírají se místo toho státy. Ano, Řecko je na tom špatně, protože se tam pohřbívá do země, je tam pravoslavné náboženství, tím pádem kremačky nejsou a... co je horší, oni byli prakticky bez covidu až do června, protože omezili lodě a letadla - což v zásadě znamená že ostrovy jsou odříznuté, a nemá to tam kdo dostat.

Druhá rodina jsou cestovky. Když děláte 30 let cestovku, je dost smutné to v 30. roce zabalit kvůli epidemii...

3 0
možnosti
Foto

J64a65n 88S21v40a69t58e23k

13. 8. 2020 9:16

Pokud tady někteří "moralisté" tvrdí, že to měly jak cestovky tak i turisté vědět, že něco takového (např. omezení ze strany Řecka) nastane, dovolím si poznamenat, že tu jsou lidé, kteří si dovolenou zaplatili dokonce již před rokem (před koronakrizí). Např. kolega má někdy od loňského podzimu zaplacenou dovolenou v Tunisku na říjen 2020... jak asi mohl tušit, že tu bude lítat nějaký virus?

A abyste si nemysleli, že jsem nějaký "popírač" závažnosti pandemie či odpůrce jednotlivých opatření - naopak jsem pro to, abychom se v co největší míře snažili ochránit sebe a především své okolí a aby se testovalo co nejvíce (kvůli včasnému odhalení ohnisek infekce). Jen je třeba najít nějaký rozumný přístup (např. určitou přednost v testování pro ty, kteří si zaplatili dovolenou v Řecku v době, kdy epidemiologická situace se zdála dobrá jak u nás tak tam, ale žádnou přednost pro ty, kteří si pořídí dovolenou v okamžiku, kdy je již zřejmé zhoršování situace zde nebo v cílové zemi).

Nasazovat na ty, kteří se i vzhledem k určitému chvástání (nekompetentních) lidí s kompetencemi (vláda ČR) o tom, že "jsme nejlepší", mohli při zakoupení dovolené chybně rozhodnout, není dvakrát správné.

Sám přitom do zahraničí nejezdím a dovolenou trávím v přírodě v Česku...

1 0
možnosti
Foto

Můj článek určitě není o lidech, co si dovolenou zaplatili ještě před koronou, ale o lidech, kteří do toho šli v posledních týdnech, nebo měsících. Myslel jsem, že je to z textu patrné.

6 0
možnosti
Foto

Ono samotné otevření hranic a možnost vycestovat, aniž by byl byť by jen náznak na dokončení výroby vakcíny, byl veliký nesmysl. Nepochybuji o tom, že za tím stojí blížící se volby, ať už do zastupitelstev nebo ty příští parlamentní. ;-O

2 1
možnosti

Za tím stojí ekonomika, milý pane Tomisi. Do vakcíny daleko, do zhroucení ekonomiky blízko. A ona ekonomická krize dokáže zabít řádově více lidí než covid.

Navíc se prokázalo, že pro zdravé lidi je covid skutečně lehčí chřipka. Ona i chřipka dokáže být pěkně nepříjemná, ale prostě je to nemoc se kterou umíme žít. Tudíž je rozumné chránit ohrožené skupiny. Skutečně není potřeba něco zakazovat všem, plošně. Spíše tady je to o volbách, kdy určité strany založily na strašení svou volební strategii.

2 0
možnosti

A jaký má význam test před cestou,když kumulační doba je týden až čtrnáct dní???Tedy budu ngativní a tam se mi to rozvine a nakazím kde koho a jak to zjistí,když jsem byl negativní!!!Nebo obráceně,odjíždím od tamtud negativní ve slova smyslu a po příjezdu během několika dní nakazím kde koho a nebudu o tom ani vědět neb jsem byl negativní!!!Divná politika a myšlení!!

5 0
možnosti

Řekové požadují testy a proto tam letos nepojedeme. Jednoduché. Až budou za naše peníze nabízet něco smysluplnějšího (třeba moře bez kovid testu), tak se s nimi zase moc rádi uvidíme.

7 0
možnosti
Foto

Kdysi dávno fungovaly roušky a zavírání hranic, jenže už jsou všichni v tom, nebudu sprostý, namočení, někdo méně někdo více a je už jedno kdo kam cestuje a jestli tam někoho nakazí. Politici však potřebují vytvářet dojem že makají a tak si navzájem připravují problémy, které potom řeší a jsou u toho strašně akční a hlavně ve světlech reflektorů. Takže Řekové sníží vlastní náklady na testování a ochrání své ovčany od nákazy zavlečené z Čech a český premiér svým ovčanům tu jejich dovolenou zachrání.

1 0
možnosti

Osobně si tipnu, že většina těch turistů překvapena nebyla. Že je to jen práce "novinářů", to překvapení :) . Autor by neměl věřit všemu co pisálci vypotí

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám