Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a57n 17D51o64u67š35e46k

11. 6. 2020 9:06

Trumpa jsem měl vždy za rozumově nedostatečného pána s velmi špatně přiléhajícím tupé. To je asi tak jeho jediná kvalifikace být prezidentem v USA. Očividně to stačí.

0 0
možnosti

Upřímně, nechápu proč všichni rozebírají, co Floyd byl, jak se konkrétně choval a že si vlastně za to tak trochu (nebo i více) může sám. Zcela zbytečné. Je to špatný úhel pohledu. Věc je dle mého náhledu velmi jednoduchá. Policisté byli zavoláni k řešení konfliktu ohledně placení padělanou bankovkou. To je samozřejmě trestné, avšak postup policie byl zcela chybný. Jsou to přeci profesionálové. S výcvikem a znalostmi. Floyd měl být zadržen (za použití potřebné síly) a odveden před soud. Troufnu si odhadnout, že nevěděli koho zatýkají, nemohli v daný okamžik vědět, kdo ten člověk je, jestli recividista či nikoliv. Bylo jich tam dost na to, aby to šlo zvládnout lépe. Nedokázali to. Jako policisté selhali, cílem zatčení má být zadržení. O všem ostatním mají rozhodovat jiní, především soud. A to je to podstatné. Z tohoto hlediska je jedno, kdo byl oběť. Podstatné je, že policisté selhali. Diskuse se má vést kolem této mizerné policejní práce a ne nad minulostí někoho, kdo kvůli špatným policajtům umřel. Přestaňme zaměňovat obět a viníky.

1 4
možnosti

Ne, diskuse se má vést takto: Překročil jsi úmyslně zákon? Potom si poneseš následky. Aktivně se bráníš těm následkům? Potom si nemůžeš už být jistý ničím, ani svým životem ne. Zastavit zločince jakýmikoliv prostředky, a samozřejmě důsledná osvěta v mládí, je cestou, jak postupně omezovat zločinnost. Ne ustupování zločinu, napadání obránců práva a vymlouvání se na kdesi cosi.

2 0
možnosti

Co chcete, když už i naše noviny (aktualne.cz) dají titulek: "

Něžný obr dojal Ameriku. George Floyd nijak nevyčníval, přesto se stal symbolem změn"

Tedy feťák, násilní a kriminálník (zhulený i v době zásahu) je "něžný obr", který "nijak nevyčníval"..8-o

Tady je zcela zřejmé, že i u nás jsou velmi aktivní ze zahraničí podporované vlivové skupiny, které tuto úchylnou kampaň tlačí ze všech sil. :-/

7 1
možnosti

Jeden z mala bloggeru tady, ktery umi prinest na dane tema pohled z ruznych uhlu a snazi se o nejakou objektivitu.

Ja bych mozna oponoval v bodech, jako je zpochybneni Floydovy klaustrofobie; to, ze predtim sedel v jinem aute bez problemu, neznamena, ze nemohl mit problem v aute policejnim, kam neusedl dobrovolne. K tomu by se meli vyjadrit psychiatri, jenze prumerny obcan USA (natoz prumerny cernoch) nema ani praktickeho lekare, natoz psychiatra. V Cesku i v cele EU by takovy clovek byl davno zachycen zdravotnickym systemem a predeslo by se mnohemu zlu. To je prvni oblast, kterou by meli zacit amici reformovat a prestat poslouchat demagogy, kteri prirovnavaji verejne zdravotnictvi ke komunismu a berou za ty sve kecy sponzoring od nejruznejsich zajmovych skupin, ktere ze statusu quo tezi, od soukromych nemocnic a pojistoven az po soukrome veznice.

A prirovnani policejni brutality k selhani bagristy, ktery na vas vysype kameni - to je dost povrchni. USA ma policejni system rozdrobeny do nekolika tisic na sobe nezavislych lokalnich policejnich sboru, nad nimiz neni zadna centralni kontrola a zamestnani cloveka, ktery by u nas neprosel psychologickym posudkem, u nich neni zadny ojedinely exces; pokud vas kvuli profesnimu selhani vyhodi z jednoho okrsku, tak se v nekterych statech klidne muzete jit zamestnat do sousedniho, protoze vite, ze si mezi sebou nijak nepredavaji vase udaje. Policista, ktery v roce 2014 zastrelil na hristi v Clevelandu 12-leteho kluka s hrackarskou pistolkou, byl treba predtim propusten od policie v nedalekem meste Independence, kde dostal posudek, ze je pro emocni nevyzralost zcela neschopny plnit zakladni povinnosti. Ten posudek po nem ovsem v Clevelandu nikdo nechtel. A slysel jsem o pripadu, kdy jeden policista v Louisiane za podobnych okolnosti menil okrsek az trikrat rocne po dobu 9 let. V takove zemi se k policii prirozene hlasi sociopati, kteri z toho systemu chteji a umi tezit.

Jinak ale opravdu spousta myslenek, s kterymi souhlasim.

3 1
možnosti

Pane Kroupo, asi tak nějak. Samozřejmě karma.R^

3 0
možnosti

Za mě karma. Jen bych si ale položil otázku .. až se demonstranti odmaskují, což se právě děje a zapálí pár domů, aut, zbijí nevinné atp., kdo z toho vyjde jako vítěz? Já myslím, že Trump, jelikož běžný člověk bude souhlasit s ostrou rétorikou a i s potecionálně tvrdým zásahem.

9 0
možnosti

Popisujete to pěkně, ale zamýšlel jste se někdy nad tím PROČ tato situace vznikla? Kde se v černošském obyvatelstvu USA bere ta obrovská frustrace, která jen čeká na libovolný spouštěč, aby takto vytryskla? To je myslím ta hlavní otázka. Ne co se děje, ale proč se to děje.

1 6
možnosti

Jenže co s tím? Je to něco podobného jako tady s romskou menšinou. Oni mají šanci být jiní než jejich rodiče, ale dokud jim rodiče nepůjdou příkladem, nic se nezmění. Je to začarovaný kruh.

9 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám