Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bourání soch a památníků je soudem nad minulostí. Každý soud je spravedlivý nebo nespravedlivý. Považuji soud pirátů v Praze za nespravedlivý. Ne proto, že se snad bojím Rusů nebo mě těší jejich imperiální moc, ale protože generálové jsou vojáci, mají ruce od krve. V logice takového soudu je třeba zbourat také památky na západní spojence, ti nám vybombardovali Prahu (počet mrtvých byl jistě přes 100), USA vraždili ve Vietnamu aj. Zbořit je třeba také Žižkův památník, je to vrah dětí a žen, kolik jich upálil a ubil ... V USA bourají také sochy generálů jižanů a španělští socialisti chtějí znesvětit Frankův hrob...

Dnešní doba je hodně slepá. Málo vnímáme pravdu, ale také realitu. Solženicinovými slovy: "Nevážíme si svobody, kterou naši předkové vybojovaji svou odvahou a vytrvalostí". Odvážná svoboda opilce, který rozkopá co se mu zachce, toho se nebudeme přece zastávat.

Piráti jsou divná strana, která vznikla "shodou náhod" po celé Evropě. Mají své vlastní úkoly, patří k nim vrtat do všech citlivých míst mezinárodních vztahů?

0 0
možnosti

J88a70n 44Z57í35m98a

18. 5. 2020 9:58

Vladimire, hlozpe vlastenectvi nikdy nikam nevedlo. Srovnavat dnesni Rusko se Sssr je taky trochu mimo.

2 10
možnosti

Naopak to sedi celkem slusne...

9 1
možnosti

Smlouva o přátelství a spolupráci mezi Českou republikou a Ruskou federací:

čl. 21

"Každá smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské P O M N í K Y druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim."

Myslíte pane Kroupa, že na pomník Koněva se to nevztahuje, protože byl maršál a né vojín?

2 6
možnosti
Foto

Myslíte, že každý pomník, kde je nějaký voják je vojenský? Např. taková socha generalissima Stalina, nebo desátníka Hitlera? :-)

7 2
možnosti

Já osobně se domnívám, že člověk si nemá dělat zbytečně nepřátele, protože jich má i tak dost. To, že jsme strhli sochu Koněva a postavili pomník vlasovcům, jsme si v ničem nepomohli, k ničemu nám to nebylo dobré - možná se pouze zviditelnili dva naši bezvýznamní pseudopolitici. Na druhou stranu jsme se dotkli stále velmi citlivého místa jedné z velmocí, která silně vnímá nevděk národů, za jejichž osvobození sovětští vojáci položili miliony životů. Na mysli mám životy těch mladých kluků, ne velmocenské zájmy jejich vlády. A dělat ramena, že teď to těm Rusům ukážeme, jak se jich nebojíme, je velmi naivní a velmi hloupé.

Takže žádná karma, ta se za naivitu a hloupost nedává.

5 14
možnosti

Co má co společného socha generála z 80.let s oběťmi řadových vojáků, navíc když na místě má vzniknout právě památník obětem těchto řadových vojáků ?

5 0
možnosti

Rétorika Lavrova dost trapná, pokud tedy je překlad přesný a nejedná se o další humanitární bombardování;-) Na samotném záměru vyjasnit si výklad platné smlouvy ale nic pohoršujícího neshledávám.

0 0
možnosti

Vážený pane Kroupo, stejně jako dnes s Vámi víceméně souhlasím. Z pohledu hrdého českého člověka si musíme zachovat tvář. Nicméně, pokouším se věci pochopit z vyššího nadhledu. K čemu nám je zapotřebí vystrkovat holý zadek směrem na východ s hlavou až po ramena vraženou do zadku západního Helmuta. Ano, jsem zcela přesvědčen, že naše orientace k euroatlantické civilizaci je veskrze správná. Jenže i tan náš vzor na západě zná mapu a hledá cesty, jak proniknout na obrovské ruské trhy. A nebo jak jejich ropu a plyn koupit levnější a kratší cestou. I když naši kamarádi z EU navenek dělají antiruské pózy, skrytě dělají vše pro to, aby tam pronikli. Zatímco pražáci se pokoušejí o marnou studenou válku s Ruskem, věřte že za (užitečné) hlupáky zase zůstaneme my. A nikdo se za nás jako obvykle nepostaví.

7 2
možnosti

P43e42t53r 89S44k34á75c85e15l

17. 5. 2020 23:55

Nepostaví se za nás nikdo, jako tomu bylo v min. století třikrát - roky 1938, 1968 a 1990. I M. Allbrichtová přiznala, že se nás USA v roce 1968 nezastaly. Těm kdož namítají, že v roce 1968 USA nebyly našimi spojenci jen připomínám, že i v Kremlu měli červený telefon a ten určitě před 21.8.1968 drnčel a přijímal hovory z USA. Tehdejší mocní světa se shodli na tancích, na jejich příjezdu k nám. Západ si vymínil určitý čas otevřených hranic od nás na Západ. Vyplatilo se jim to, neboť od nás utíkali schopní lidé, vzdělanci a ty oni potřebovali. Z okolí o několika vím, u BMW dodnes pracuje ve vysoké funkci náš člověk, vývojář nových typů vozů. Takže počtvrté se od tzv. "spojenců" (Východ i Západ) nenecháme napálit, od nikoho si nenecháme diktovat...R^

2 0
možnosti

J31i77ř75í 88N29ě36m23e82c

17. 5. 2020 15:00

Krásný příklad, jak se zase podařilo udělat z komára velblouda. Kdyby otázka "Koněva" byla v nějakém volebním programu, či prošla referendem, bylo by to čisté a jasné.

Jenže pan starosta se potřeboval zviditelnit a tak zvoli cestu "na divoko". Lidé o tom živě debatují a světe div se, Rusko si toho všimlo a ohradilo se.

O ničem jiném to není a jakékoliv hysterické reakce jsou zbytečné.

1 4
možnosti

K59a90r19e45l 55J78a77n61d96a

17. 5. 2020 18:17

Rusko se nemá co ohrazovat ohledně českých vnitřních věcí. A ještě k tomu nám nařizovat, co budeme muset udělat.

5 0
možnosti

J86a32n 44R63á95ž

17. 5. 2020 14:46

Mně je sice osud sochy Koněva ukradený pořád, ale dovoluji si připomenout, že na vše, co se týká Velké vlastenecké války, jak druhou světovou v Rusku stále vnímají, jsou Rusové mimořádně citliví. Takže reakci jejich ministerstva zahraničí se divit nelze.

Ovšem na protektorský tón Lavrovovy reakce jsme zase mimořádně citliví my a proto dávám panu Kroupovi karmu!

1 0
možnosti

K čemu ta hysterie? Ta smlouva se netýká výhradně válečných hrobů. Rusko je přesvědčeno, že se vztahuje i na Koněvův památník - pak tedy musí do věci vstoupit naše ministerstvo zahraničí a řešit obsah této smluvy s ruským protějškem - buď dojít ke shodě v interpretaci smlouvy, můžeme smlouvu změnit, případně zrušit a zachovat se podle výsledku. Místní zastupitelstvo není zmocněno k výkladu mezinárodních smluv a nečinnost našeho MZ jen ukazuje nezájme udržovat s Ruskem korektní vztahy.

5 7
možnosti

Rusko se skutečně může jen domnívat. Pokud nechápou, pak by mělo, nebo mohlo přijít vysvětlení. Pokud Rusko přichází s rétorikou Vavrova, pak je to jen důkaz toho, že stále nepochopili, že již nejsme podřízeni jejich vládě a to již téměř 30 let.

4 1
možnosti

J47a47n 53P51o51l35á16k

17. 5. 2020 11:47

Pěkně sepsáno, karma!

Jsem absolutním odpůrcem protekčního spratka Novotného, ale byl demokraticky zvolen a Rusové nám do našich blbců nemají co kecat

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS