Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem asmatik, tedy rouška není pro mě to pravé ořechové, nosím ji a neremcám. Je to jediné, co mohu já udělat, nosit roušku, používat desinfekci, omezit osobní kontakty a čekat. Čekat na to, až se situace zlepší a život pomalu přijde do starých kolejí. Je to málo, ale když všichni toto základní budeme dodržovat, máme šanci, že to nebude tak dlouho trvat.

Reakce občanů byla příkladná, dokázali jsme se vypořádat s nedostatkem roušek pomocí vlastních výrobků a mladí lidé vyvinuli technologie pro ochranný materiál. Jsem hrdá na to, jak šikovní jsou lidé v našem státě, jak rychle pochopili co je důležité a teď by se mělo vše, zbytečným politickým soupeřením pokazit.

Opozice by měla vzíti rozum do hrsti a uvědomit si, že tady nejde o žabomyšší války, ale o důležité rozhodnutí, na kterém závisí další průběh této koronavirové invaze a podle toho zítra hlasovat.

0 0
možnosti
ŠF

Skvělý článek. Dávám karmu.

0 0
možnosti
JP

Autor má to štěstí, že ho karanténa již ohrozit nemůže.

0 0
možnosti
JP
Foto

Zajímalo by mne, kdybys byl třeba o něco mladší, šikovnější a chytřejší, měl bys podnik, hospodu, malou firmu, zaměstnával třeba 1-2 lidi, měl úvěr, splátky, nájem, doma ženu, která je na mateřské, a další dvě děti - taky by jsi mluvil o natahování rukou ke státu, o hloupnutí, taky by si chválil vládu, za úplně stejné kroky, a žádal prodloužení všech drastických opatření? Zkus si to jen představit, ... ty chytrolíne. :-/RvRv

3 1
možnosti
JS

Jednoznačně karmaR^.

Jen si dovolím podotknout, že určit míru opatření tak akorát je velice těžké, protože jde o úplně nový virus a nové informace o něm stále přicházejí a mnohdy vyvracejí informace předešlé.

Přestřelené restrikce mohou naopak zase ochromit zdravotnictví na tolik, že budou umírat lidé na jiné nemoci, na které by umřít nemuseli a totéž ovšem může způsobit i opačný extrém žádných opatření a teď babo raď.

Rozhodně opozice tady svou konstruktivní roli poněkud nezvládla a valí na vládu jen kritiku a její populistické návrhy bez toho aniž by nesla odpovědnost jsou také hodně za hranou únosnosti.

3 3
možnosti
VN

Dnes zde máme dva tábory. Lidi, kteří jsou si vědomi toho, že coronavirus zde zůstane a my s ním a kteří se na problematiku dívají rozumně a kteří jsou pro postupné uvolňování všeho, protože jsou si vědomi toho, že dnešní stav český stát dlouho ekonomicky neustojí . No a pak druhou skupinu, které se dnešní doba obrovsky líbí. Řadě lidí vyhovuje, že jsou doma za 60-80% průměrné mzdy, že mohou spát do deseti, každý den chodit do lesa , x hodin za den se věnovat rodině , mimo svůj domov nic nedělat. A ti si nepřejí žádné rozvolnění. Ve své naivitě a tuposti jsou přesvědčení o tom, že takto to lze praktikovat do nekonečna.

No, zajímalo by mne , jaké názory na coronavirus a s tím spojenou hysterii by měl člověk , dnešní zastánce vlády a vládních opatření , kdyby přišel o práci, jinou nenašel a byl by nucen třeba rok živořit s několika tisícovkami měsíčně.

6 0
možnosti
JS

Poněkud jste vynechal fakt, že naše otevřená ekonomika je navázána na státy, které jsou také zasažené koronavirem a mají svá opatření a že i v těchto státech ekonomika silně zpomalila a tedy i kdyby naše vláda nezavedla vůbec žádná opatření a my jen vozili mrtvoly jako Italové, tak i tak by spousta lidí o tu práci přišla.

1 0
možnosti
Foto

Nepanikařte. "Jenom" 3,77 % z testovaných bylo infikovaných a z infikovaných zemřelo 2,9 %. Oficiálně na koronavir zemřelo zatím 204 osob, přičemž je zřejmé, že nejméně polovina z nich měla další závažné problémy (tj. nezemřeli NA koronu, ale S koronou). Každoročně v sezoně u nás zemře 1.500 lidí na chřipku. Nepanikařte.

10 0
možnosti
VN

I mladí a zdraví umírají na nejrůznější příčiny. Znal jsem 3 lid, ani jim nebylo čtyřicet , seklo to s nimi a byli po smrti. Mrtvice totéž. Jiné nemoci totéž. Tady nikdo nehysterčí a všichni to berou jako smutný fakt. Ale jak jde o koronavirus, tak už se pomalu všichni křižují...

1 0
možnosti
JR

J84a14n 72R10i95c72h39t69e82r

22. 4. 2020 13:47

Skvělý článek!

Jen se domnívám, že na Vaše poměry málo hysterický, umíte to i lépe...;-)

0 0
možnosti
JR

J51a45n 33R48i92c44h59t14e93r

22. 4. 2020 14:01

Mimochodem, podle Dr. Ludvíka, ředitele nemocnice Motol, u nás za první tři měsíce zemřelo na chřipku cca 700 lidí. A nikdo nešílí.

4 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno,o čem píšete ale podstatné je si hlavně rýpnout do Trumpa a USA.To už je nějaká nemoc,kdy se někdo neumí ovládnout.

3 2
možnosti
Foto

Rýpu vždy do toho, kdo si to podle mého názoru zaslouží. Nemůžu za to, že mi pan americký prezident dává tolik důvodů.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS