Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezké myšlenky, ale naprosto naivní a odtržené od reality. Vláda ANO je byznysový projekt jednoho slovenského mafiána a koronavirus mu seslalo samo nebo, takže nepřipadá v úvahu, aby místo byznysových zájmů Agrofertu najednou začal hájit zájmy České republiky a jejich občanů. A u opozice je tomu bohužel podobně...:-(

0 0
možnosti
JL

Ale ano, já to chápu, že je to průšvih a podle mě dlouhodobý, protože sice Česko roste v nakaženosti pomalu, ale malé přírůstky jako my vykazují i obrovské země v Asii či Africe. Jenomže i tam na ně dojde. A až se to rozjede, bude se to těžko zastavovat. Do toho budou prudit západní Zelení s tím, že je potřeba všechno změnit za biliony euro...černá labuť se povedla docela rychle.

0 0
možnosti
ŠF

Ekonomiky všech zemí budou podlomeny. Část lidí přestane utrácet peníze, protože prostě "jen" přijdou o práci nebo byznys. Jiní přestanou utrácet peníze, protože se budou "jen" více držet doma. Někteří přestanou podnikat úplně a zabalí to. Atd., atd...

0 0
možnosti
JK

Tenhle "Čínský virus" je problematický ve své nakažlivosti a dlouhé inkubační době. V případě rychlého rozšíření nákazy se prostě zahltí zdravotní systém, takže se zdá, že cesta je v protažení času promořování populace tak, aby to zdravotnictví zvládlo. Menší problém je v procentu úmrtí, a to i přesto, že dosud není cílený lék. Zatím se nepočítá s druhotným úmrtím, například pro pozdní vyšetření na rakovinu a pod., nebo delší zásahy při akutních stavech selhání organismu na které "Čínský virus" neměl vliv. Pak je tu také rychlejší rozvoj psychických poruch (neordinuje se), a sociální problémy (rozvody, násilí a pod.) to má velký dopad na společnost a jde to hodně do peněz.

Váš zjednodušený pohled, stylem "zatněme zuby, ono to přejde" je převzat z vládní propagandy, které náramně vyhovuje uzemnění opozice, krizový stav a volná ruka ve všem, nikdo jim nemůže říct co hodlají dělat blbě, nic dopředu neříkají a mohou se vždy vymluvit na krizi, bylo prý nutné jednat rychle i když to bylo úplně blbě.

Vše se podřídilo hrstce nakažených a většinová společnost, která si nutně potřebuje vydělat na živobytí je odsouzena do domácího vězení, do bezmocnosti, do nejistoty, do frustrace. Pomoc státu je znemožněna neuvěřitelnou byrokracií za stavu, kdy je činnost úřadů omezena na minimum, takže se jí dostane ani ne 10% potřebných.

Vidím to jinak, roušky jsou psychologické šidítko na davy a fakticky zabrání šíření jen málo, je nutné oddělit na určitý čas, shodný s dnešním národním lágrem, rizikové osoby a nakažené tím, že se bude masivně testovat. Nevyhazovat prachy za respirátory a zajistit dostatek testů, podpořit vlastní český výzkum a objednat to co už je vyvinuto a zaplatit rozjetí výroby. Všechny otestované pustit do práce a to okamžitě.

2 0
možnosti
BH

Přesné. K čemu nám bude o procento méně nakažených, když bude totálně rozvrácené hospodářství na léta dopředu. Pro citelné ztráty úplně stačí výpadek turistů. Proč to ještě eskalovat nuceným zastavením výroby, obchodu a služeb na dobu větší než nezbytně nutnou? Klidně si zavřete ziskovky, divadla, sport, koncerty, školy a masové hurá akce, ale výrobu a obchod nechte běžet. Samozřejmě s nezbytným opatřením pro ochranu před zbytečným přenosem viru.

1 0
možnosti
MS

M10a69r94c96e44l 97S22u41p

18. 4. 2020 17:04

Mluvíte o spolupráci a táhnutí za jeden provaz a o zakopání válečných seker.

To jsou velmi hezká slova, ale trochu se podívejte, co se kolem děje ! Máte pocit, že všechny země se snaží vzájemně spolupracovat - byť třeba ty v EU ? Není to náhodou tak, že právě v této těžké době se nám země nějak atomizovaly a každá si hrabe na svém vlastním písečku ? Ono už jenom tahle "nespolupráce" nás bude stát další "zlé body".

Mám velkou obavu, že apelujete na nacionální uvědomění a sounáležitost, která moc dobře zní, ale v praxi těžce selhává. Dle mého se bez spolupráce zcela určitě neobejdeme, ale tím nemyslím spolupráci, kterou musím "pochopit" jako základní axiom a víru, ale takovou, která je výhodná a nezbytná a pochopitelná pro všechny strany.

3 0
možnosti
Foto

Trojí "i" - inspirativní, inteligentní, imponující. Tedy R^.

4 0
možnosti
AN

A45l70e77š 42N87o11v43á15k

17. 4. 2020 17:35

Nekoukejte tolik na televizi...

0 0
možnosti
JS

J95o94s96e72f 84S86u80k

17. 4. 2020 8:29

myslím si, že se ohledně rozhodovacích pravomocí - dělbě moci - máme držet nastavených pravidel. V situaci, kdy bylo zle /resp. nejasno/ opozice zjevně zjednodušení, resp. rozšíření pravomocí vládě schválila. Na další prodlužování to ale nevidím, spíše bych chtěl vidět účet a poučení se smysluplnými závěry promítnutými do budoucnosti.

0 0
možnosti
VD

Každý režim potřebuje své "užitečné idioty", kteří jej v dobré víře slepě podporují a drží při životě.

:-)

1 0
možnosti
JS

takže se hlásíte?

1 0
možnosti
MH

Pane Kroupo, byly časy, kdy jsem Vás rád četl a fandil Vám... paradoxně to bylo v dobách, na které určitě nerad vzpomínáte, když jste byl naháněn snad všemi trolly, co jich tady bylo... Dneska mi připadáte, jak hlásná trouba té jediné pravdy... jasně, opozice zakope sekery, které jsou už stejně dávno tupé, společně porazíme na hlavu ten strašlivý koronavirus a pak už navždy jen pravda, láska a sociální jistoty... Krize - nekrize, on to někdo zaplatí, vždyť i jen jeden lidský život za to stojí, že?? Promiňte mi, možná se Vám takto lépe existuje na IDnesu i v životě, ale Váš hrot pera je otupen a vyměkl jste velmi znatelně... Po pravdě, když jsem dříve chtěl číst něco zajímavého, často jsem si přečetl Kroupu, dneska si místo Vás můžu pustit ČT a vyjde to nastejno... Hezký den M.H.

5 2
možnosti
Foto

Díky Vám za Vaši bývalou přízeň...:-) Víte, já si myslím, že válečné sekyry by měla zakopat NEJEN opozice, ale i vládní koalice se všemi svými loutkovodiči z jiných stran, které je drží u moci. Asi víte, které strany mám na mysli... Mně jde o to, že ta situace, které dnes čelí doslova celý svět, bychom měli společně využít k POKUSU o smysluplnou spolupráci. Já přeci vůbec netvrdím, ani v článku, že vláda v čele s Babišem jsou neomylní. Naopak, jsem si vědom velikých rezerv, které v opatřeních ještě stále jsou. Píšete o mě, že jsem vyměkl, z Vašeho pohledu to tak může být. Já osobně se spíše vidím krapet "moudřejší", protože jsem došel k názoru, že velikost mužů nezávisí na počtu poražených nepřátel, ale na počtu přesvědčených spojenců... Jinými slovy, co Vy považujete asi za slabost, to já nyní považuju za sílu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám