Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Vaše přirovnání k potápějící se lodi je trochu demagogické...loď totiž nemá jednu trhlinu, trhliny jsou v každé z komor, větší či menší. Když bylo v začátcích doporučováno lidem, aby necestovali do rizikových oblastí, pociťovali to jako odebrání osobní svobody a hrdinně si cestovali za zimními radovánkami ostošest. V tu dobu měla mít vláda koule a nekompromisně uzavřít hranice. Ale to jsme po bitvě každý generál. Nikdo neměl a stále nemá přesný patent na to, jak postupovat. A hlavně, chyba je v nás, v samotných lidech. Už jenom bezohledným chováním některých z nás. A vždyť to vezměte, čeho jsme svědky teď, jedni chtějí nezištně pomáhat, druzí zase na neštěstí vydělávat za každou cenu....

0 0
možnosti
DP

D51a57v64i57d 76P48e58t21r

22. 3. 2020 8:09

Ještěže vláda ČR uzavřela hranice jako jedna z prvních. Mimochodem jak jste reagoval na SP v biatlonu bez diváků (sám jsem tehdy myslel, že se zbytečně panikaří).

Pokud budou naši lidé vše dodržovat, tak tipuji, že se to u nás v polovině dubna zastaví. Také s časem bude růst dostupnost roušek, filtrů FP3 budou plicní ventilátory, vyškolení lékaři a sestry,........

Třeba to pohne mnoho zaměstnavatelů k tomu, aby tam kde je to možné více využívali home office. Prostě svět se změní.

0 0
možnosti
SB

Vláďo, karma!

I když někdo třeba nemůže něco ovlivnit, jde i o to, jak se k věci postaví.

Já jsem v jiné souvislosti (tedy v té souvislosti, že jsem za prezidenta volil Zemana) schytal tady často kritiku. Netajím se tím, že hlavní důvod, proč jsem jej volil, byl jeho postoj k migraci. Je jejím rozhodným odpůrcem, což já jsem také. Spousta lidí mi oponovala tím, že prozident nemá v pravomoci migraci nějak ovlivňovat, a že tudíž volit podle tohoto kritéria je nelogické.

Ale to je to, co píšeš přímo v nadpisu tohoto svého blogui : I když to třeba nemůže ovlivnit, tak i postoj je důležitý.

2 0
možnosti
Foto

Když už jsme u prezidenta Zemana, tak to jsi slyšel, jak volal do Číny čínskému prezidentovi a jak ho sprdnul? - "... hele, kámo, já chtěl do Prahy pandu, ne pandemii!!!":-)

2 0
možnosti
Foto

Nedivte se paní Ursule von der Leyenové. Ona řeší daleko důležitější problémy, jako je například dosažení uhlíkové neutrality v zemích EU. :-)

6 0
možnosti
JR

J17a40n 51R66á62ž

18. 3. 2020 12:48

R^

Von der Leyen je v tom nevině. Když euro Mutti Merkel prohlásila, že nepovažuje uzavření hranic za účinný prostředek proti šíření koronaviru, nemohla Ursula říci něco jiného. Až když Německo se leklo prudkého nárůstu nakažených a rostoucího počtu úmrtí a zavřelo hranice také, Merkelová i von der Leyen otočily o 180 stupňů, což u Merkelové není nic neobvyklého, tak von Leyen změnila taktiku svých prohlášení, aby nebyla s celou svou komisí za úplné hlupáky.

6 0
možnosti
Foto

Což už ale nemůže narovnat...

2 0
možnosti
Foto

Vladimíre,za mě karma.R^

Jen budu opakovat, co jsem už napsal:

Myslím, že paní předsedkyni Ursule křivdíte. Někde jsem asi před týdnem četl její vyjádření, že "zvažuje zadat vypracování strategie" jak na koronavir. Takže sestaví komisi, ta si najme poradce, ti pak své asistenty, ti samozřejmě budou potřebovat také poradce .... a hupky hupky ... Ursula to bude mít na stole tak v půlce dubna.

Prosím? Co jste se ptali? Aha, No samozřejmě dubna 2023.EU Rv!

2 0
možnosti
PS

Už jsem to shrnul jinde ale pro oživení:

EU ukazuje svou neschopnost hodně dlouho ale eurohujeři dál vše vesele přehlížejí. Kritika od předsedkyně Evropské komise že jednotlivé státy uzavírají hranice (což bylo logické a pro každého s IQ nad 80 zcela pochopitelné) byl hřebíček do rakve EU. Říkal jsem si teď už zůstanou jen skalní fandové EU protože taková hloupost jakou EU předvedla musí otevřít oči všem.

Ale to byl jen hřebíček. Pak přišel hřebík co hřebík 100 hřebíků. A to když se ten vysněný superstát Evropa začal rozpadat na jednotlivé národní státy. Evropské hodnoty už nikoho nezajímají každý sám za sebe. Silnější vyhrává. Ty desítky let co tu euhujeři sní o rozpuštění národů do jednoho super národu jsou pryč. Jen a pouze státy dokáží reagovat včas a hlavně smysluplně EU měla priority zcela mimo realitu. A pokud se potvrdí že Němci opravdu zadržují zdravotnický materiál tak to musí otevřít oči opravdu všem. Ti co budou stále plácat o Evropských hodnotách jsou beznadějné případy hluboko zalezlé v xxxxx EU těm není pomoci.

5 0
možnosti
Foto

každý stát si zalezl do své ulity a jak píšeš, uzavárají přepážky v lodi Evropa. Z Číny jsme dovezli miliony roušek a představitelé EU nemají ani pro sebe, tak raději mlčí.

2 0
možnosti
JR

J43a78n 60R40á25ž

18. 3. 2020 12:41

Dne jsem si přečetl, že bez Zemana a jeho kontaktů by to nešlo (Hamáček) a největší zásluhu na tom, že dodávky do Česka dostaly v Číně prioritu mají "vlastizrádci" Tvrdík a Kellner, které by za to měl dát Hřib do klatby.

4 0
možnosti
Foto

R^

P. S. Ta Vaše včerejší kukla mi nedovolila včera usnout, tak mi to šrotovalo v hlavě. Ale vymyslela jsem, že opráším pletací jehlice a za den dva bude krásná ochranná pomůcka na světě. Jupí!

1 0
možnosti
Foto

To jsem rád, že jsem tak inspirativní...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám