Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a52n 93R63á57ž

11. 3. 2020 9:39

Hodně mne "pobavila" zpráva, jestli to není Fake News, že nějaká dívčina si chtěla odskočit do Itálie, aby měla po návratu 14dni placené volno.

0 0
možnosti
Foto

No, upřímně řečeno, při inteligenci některých našich spoluobčanů bych se ani nedivil... Možná dnes mává údajně prodělanou dovolenou v Itálii i spousta lidí, co ji viděla leda ve filmu...

0 0
možnosti

P60e36t17r 69B82r87o94ž

10. 3. 2020 23:08

Tesat do kamene!

R^R^R^

0 0
možnosti

Vynikající článek, zlatě orámovat!

Stala se z nás (mnohých) konzumní, beztvará masa, postrádající to nejdůležitější - lidství a lidskost. Ty jsme (a tím i sebe samé) ponížili na úroveň čehosi zbytečného, bezcenného a kopili je kamsi mezi staré, nepotřebné harampádí.

Zato jsme si vystavili svoji vlastní modlu - zlaté tele, kterému dáváme absolutní přednost před vším opravdu cenným - nejen tedy před zdravím, ale i před zdravými mezilidskými vztahy.

Jde o tragédii celé společnosti, ale jsem rád za každého, kdo má své priority zcela někde jinde než v penězích, a nepodlehl onomu šílenství, které je dnes o něco více vidět než za běžných okolností.

Přeji všem zdraví a vnitřní pohodu, které si za žádné peníze NIKDO nekoupí!;-)

Vám, pane Kroupo, zasloužená karma R^R^R^ ...a díky za podnětné zamyšlení.

5 0
možnosti

Všichni kteří neresektovali nedívané a včasné doporučení naší vlády nejezdit lyžovat do Itálie a tím naší zemi způsobují vysoké finanční ztráty v souvislosti s jejich nutnou 14 denní karanténou, nebo svoji nákazou by měli nést částečné náklady vynaložené státem.

2 0
možnosti

Naprostý souhlas s Vámi p.Kroupo...

1 0
možnosti
Foto

Všem, kteří mají dosud z koronaviru legraci a z přijatých opatření taky, bych doporučil přečíst si toto...

https://tomastrojan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746947

1 0
možnosti

P69a10v22e82l 32V94é70b39r

10. 3. 2020 12:48

Abych pravdu řekl, tak můj názor je ten, že koronavirus k nám dorazí, kdybychom se na hlavu stavěli a různá omezení pohybu jenom zpomalí jeho příchod, ale nezastaví ho.

Takže lépe, než nějaké zavírání škol a stadiónů je lepší udělat všechno pro to, aby průběh nemoci byl co nejmírnější, tzn. přísun vitamínů, možná otužování, vyvarovat se prochladnutí a jiných věcí oslabujících tělo a imunitní systém.

6 3
možnosti
Foto

Ty restrikce mají hlavně ten význam, aby dopřály čas prvním nemocným se uzdravit, než přijde další vlna a tak stále dál. Umíte si představit, jak by to dopadlo, kdyby žádná omezení nebyla a lidé by se nakazili jaksi živelně, v počtu mnoha a mnoha tisíc třeba za jeden den? To by žádný zdravotnický systém nikde na světě nezvládnul. Aby k tomu nedošlo, musejí se přijímat i nepopulární opatření, poskytující právě to, oč jde nejvíce - čas...

11 0
možnosti
Foto

I79v56a39n 95V21e40s41e29l41ý

10. 3. 2020 12:37

Proč mi to srovnání zdraví a peněz připomělo třicetikorunový poplatek u lékaře? No asi proto, že tehdy příslib jeho zrušení vynesl ČSSD nejvíc poslanců do sněmovny. Někteří voliči prostě dali přednost penězům před zdravím (není to úplně přesné, ale je to přibližně tak). A dnes možná ti samí říkají, že ten kdo zaplatil za dovolenou v Itálii měl prostě zahodit nějakých třicet tisíc a na dlouho dopředu zaplacenou dovolenou neodjet když v čase objevu viru v Itálii (tehdy mimo lyžařská střediska) by storno poplatek činil i sto procent. Není to tak, že když má peníze "vyhodit oknem" někdo jiný má to udělat a když já mám u lékaře zaplatit asi tak jako za jedno pivo v hospodě je to špatně?

Prostě ten kdo odjížděl na devátý týden byl ujišťován o klidu, ten kdo odjížděl na týden desátý již nějaké info měl, ale opět s tím, že horská střediska jsou mimo. Jenže ti z desátého týdne jsou již v karanténě a nesetkají se s námi pokud karanténu budou dodržovat.

To je můj názor, který se asi nesetká s pochopením zdejších diskutérů.

1 0
možnosti

Já mám (měla jsem) termín do Itálie až za měsíc, ale už tak měsíc mi je jasné, že nikam nepojedu. Chce to zvážit i špatné scénáře a ne spoléhat se na štěstí.

3 0
možnosti
Foto

Kdysi jsem četl knihu Mor od A. Camuse. Bohatí se utěšovali, že se jich to netýká, dokud nedorazil i do jejich čtvrtí a začal je kosit. Podobně se utěšujeme i my. My přece v Itálii na lanovkách nemocného nepotkáme. Nebudou ani blízko našeho stolu v horských boudách. V našem hotelu určitě nejsou ubytováni. Čechů tam byly desítky tisíc. U naprosté většiny to tak i dopadlo. Pár jich ale mělo tu příslovečnou smůlu. Ti, které po návratu v Česku obšťastnili koronavirusem, měli pak smůlu tuplovanou. Ač nic neriskovali, k nemoci stejně přišli.

1 0
možnosti

Naši turisté se směle vydali za svými (přece zaplaceným!) radůstkami a pak, aby nemuseli být v karanténě, povinně nařízené od 7.3. 00. hod, se vraceli zpět 6.3. před 00. hod.

A dnes jsou tito lidé (řekl bych to jadrněji) jedněmi z hlavních šiřitelů koronaviru, jak bylo i dnes prokázáno.

Co k tomu říct?!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám