Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ozbrojena konfrotace, pane Kroupo nastane, jestli Iran bude chtit docilit vyroby atomove pumy. To prezident Trump rekl jasne. Druha osbrojena konfrontace muze byt, kdyz Iran se bude podilet na zabiti jednoho nebo vice obcanu /vojaku USA. Tento druhy postoj je take urcen vsem na Blizskem vychode. Jinak do "mydleni " mezi sebou se nebudou michat. (v Iraku shiites do sunnys a do Kurdu)

0 0
možnosti

Oceňuji věcné uvažování. R^

1 1
možnosti

Nesnáším konspirační teorie, ale tady si dovoluji trochu podezírat Trumpa, že jeho cílem je vyvolat útok Íránu na USA (resp. na základny USA v zahraničí), což stmelí Američany pod svým prezidentem, který pak vyhraje volby.

0 0
možnosti
Foto

Zřejmě se asi nikdy nedozvíme, jak to s cestou Sulejmáního do Iráku vlastně bylo - kdo jej pozval a s kým tam měl jednat. Verze, že tam byl vylákán samotnými Američany pod záminkou jednání se mi zdá být přitažená za vlasy. Spíše bych ji považoval za fake news, která má poškodit Američany. Každopádně asi měla tato cesta Sulejmáního do Iráku zůstat utajena - ostatně to tak u tohoto pána bývalo obvyklé. Za nejvěrohodnější považuji verzi, že tam měl jednat s představiteli místních šítských milicí o koordinaci dalších akcí - spolu s ním tam byli zabiti i někteří jejich představitelé, kteří jej přijeli na letiště přivítat. Je docela možné, že se tato návštěva nemusela líbit ani některým představitelům iráckých úřadů a ti pak o ní mohli informovat Američany. Každopádně se tato návštěva asi ještě stane předmětem propagandistické války.

1 0
možnosti

Cesta Sulejmáního, kdo jej pozval a s kým se měl setkat, to je přece už dávno známo.

0 0
možnosti

Pokud se zaměříte na samotný raketový útok tak z čistě vojenského hlediska a ze zatím dostupných zpráv tak asi spis nic moc. Pokud se nemýlím tak došlo k odpálení 22 raket na 2 cíle. Na základnu s velitelstvím Kurdů jich bylo 5, na leteckou základnu 15. 2 nedoletěly. Kolik jich zasáhlo přímo vytyčený cíl je další neznámá. Zatím jsem nikde nečetl o nějakých mrtvých nebo vážně raněných. Nějací ranění jsou ale jediné škody budou asi materiální. Navíc ani jedna z napadených základen není strategickým opěrným bodem americké armády v oblasti s převažující přítomností amerických jednotek. Spíš jsou to "sekundární" cíle. Celá akce mi přijde směřovaná více pro iranské domácí publikum, kde jsou prezentovány jiné zprávy o totální likvidaci nepřítele... Pokud se pletu a opravdu to měla být odveta za zabití jednoho z jejich nejlepších generálů, jehož post byl někde mezi náčelníkem generálního štábu a ministrem obrany, pak je taková "odveta" mizerná. Pokud bylo cílem způsobit materiální škody americké armádě a nikoliv personální, které tak moc slibovali, tak samozřejmě škody napáchany byly ale nikoliv natolik fatální. A reciprocičně případný další útok / odveta ze strany američanů bude zaměřena rovněž na materiální cíle a tedy nejcitlivější místo iránské ekonomiky. Vrty budou hořet a Greta si z té uhlíkové stopy hodí mašli.

1 0
možnosti

Vy jste opravdu bývalý voják?

Jinak jste hodně pomýlený, machometáni dostali přes držku a dostanou ještě více a to je potřeba! !

2 0
možnosti
Foto

Kdyby bylo všechno na světe tak jednoduché, jako je podle všeho vaše myšlení...

3 0
možnosti

Generál Soleiman je podle muslimů v ráji a užívá si spolubojovníky, tak o co jde? Všechno je v pohodě.

1 0
možnosti

J93a53k75u81b 52H70o98z90a

8. 1. 2020 15:00

Užívá si spolubojovníky... to je nejakej upgrade těch 72 panen? ;-D

0 0
možnosti

Ano, ale Peršani se netrefili. Vypadá to, že Američani mají lepší GPS.

1 0
možnosti

Jak to říkal major Terazky: "Keby byla vojna, nechal by som vás bez milosti odstreliť! Ale že máme, čo sa dá robiť, len ten mír..." Pro válečné jestřábi z USA jsou typické dvě věci: své ozbrojené akce organizují vždy mimo své území a na každém větším konfliktu dokázal jejich průmysl (potažmo několik jedinců) nechutně vydělat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS