Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Máme práva, jednoho se, autore, dovoláváte, ale zároveň i povinnosti.

Jak v tomto případě naplnit tento úzus? :-)

Dobrý článek, nutí k zamyšlení i k reakcím.

2 0
možnosti

Kriminalizace emocí je něco, na co nepřišli ani nacisté či komunisté.

Velká karmaR^.

3 1
možnosti

Ale jděte. A co jiného byly hospodské nadávky na Husáka a na socialismus, nebo schvalování atentátu na Heydricha, než projevy emocí? Nevím nic o tom, že by to nebylo trestné.:-P

3 0
možnosti
Foto

Vladimíre, nenávidím jen jednoho jediného člověka. Protože ho znám.

Ale nenávidět cizí lidi? Můžu k nim mít výhrady, stranit se jim, protože mi nejsou sympatičtí, ale nenávidět? Na mě je to příliš silné slovo. Nemůžu přece někoho nenávidět, jen protože dělá něco jinak. Nenávidět předem je asi hloupé . Při setkání člověk často zjistí, že nenávist předem byla zbytečná.

Napsal si svou úvahu velmi dobře R^

1 0
možnosti
PC

R^Jak už jsem psal, nenávist je vždycky špatně, je to výraz celkové nevyrovnanosti člověka, který tak ventiluje své vlastní problémy a projikuje je do druhých.

A nenávidět cizí lidi, které vůbec neznáme, to už je naprosto vyhrocená patologie.

1 0
možnosti
ZH

Mírně falšujete podstatu problému. Právo na představy vám přirozeně nikdo vzít nemůže, ani to technicky normálně nejde. Ale současně není svobodou projevit vše veřejně, protože to bychom se vraceli někam do dětského anarchismu. Když použiji vaši otázku na postoj k ženě, která odmítne vaše dvoření, máte právo ji z nenávisti uškrtit, pomluvit, znásilnit? Odpovězte si sám, co je svoboda. Proto dospělí lidé pracují na svém sebeovládání, aby ubližovali ostatním jen v minimální míře, ale vy to prostě nehodláte asi nikdy pochopit. ;-D

2 0
možnosti
HV

H57o98n65z85a 20V40r65á76n78a

21. 12. 2019 7:01

Na žádný provedený skutek (z důvodů jakékoliv emoce) jak popisujete samozřejmě právo být nemůže, ale právo na to, veřejně prohlásit že tu ženu nenávidím (nebo miluji) být musí, pokud použiji situaci vašeho příkladu. Možná by vzhledem ke společenským normám byla ta žena (nebo vyhlašovatel emoce) stavěna do trapné situace, ale kriminalizovat to?

4 0
možnosti
Foto

Můžete nenávidět, ale jenom ty správné lidi.

8 0
možnosti
BG

A kteří to jsou? Například z politiků..., který je ten správný?

0 0
možnosti
RM

Možná že se mýlím, ale přesto bych si dovolil jeden praktický příklad . Zdejší bloger pan D. Póč zahrnul čtenáře několika desítkami blogů o hejtmanu Čunkovi a dnes ve vánoční čas v tom opět pokračuje. Je zde prakticky vidět že ho opravdu má hodně nerad. Že mu to na zdraví nepřispívá je zřejmé z jeho zatrpklého výrazu. Pane D. vezměte zpátečku alespoň o vánocích a pusťte do svého srdce pokoj.

2 0
možnosti
SN

:-)......Roberte, super! Toho ta nenávist zabije. NKepovoluje diskusi, tomu se musí v noci o Čunkovi zdát! Přitom...hejtman, oblíbený, stará se, lidé ho mají rádi! R^R^R^

0 0
možnosti
BG

To je zajímavá myšlenka. Možná jde spíš ale o to, jakým způsobem se s tou nenávistí člověk vyrovnává. Taky nenávidím pár věcí, okamžiků, lidí. Snažím se na ně nemyslet, nepřipomínat si je a nemít k nim nic osobního. Pokud mě to chtě nechtě popadne, snažím se od toho utéct, protože mě to ničí a brzdí. Navíc ani nemám páky nebo způsob, jak zdroje té nenávisti eliminovat, protože prostě existují. S tím jsem se smířil. Jen jim nechodím naproti.

Tady jsme ale u konkrétního případu, který se týká LGBT. Vy sám jste napsal modelový příklad "...zvedá se mi žaludek při představách o tom, co asi dělá s nějakým jiným chlapem v posteli,..." Mě vždycky zajímalo, proč si lidé představují něco, z čeho se jim zvedá žaludek. Já nesnáším brokolici a rajčata, tak si taky nepředstavuju, jak je někdo jí, když je uvidím v krámě. Nepředstavuju si ani Eltona Johna na jeho koncertě, jak si užívá intimní chvíle se svým manželem. V intimních chvílích jsem si nepředstavoval ani svoje kolegyně ani své kolegy ani učitelky na střední škole. Řekl bych, že psychika takového člověka, který si představuje sex mezi osobami stejného pohlaví, asi nebude v dobré kondici.

2 0
možnosti
ML

M16a45r85t62i64n 43L43a76c61o

20. 12. 2019 17:53

Ak neznášate brokolicu a rajčata, necítite pri pohľade na ne tú ich nechutnosť? To by bolo zvláštne, pretože práve pre tú ich nechutnosť ich neznášate.

2 0
možnosti
Foto

Kdesi v jakési sci-fi jsem četl, že hrdina měl lehký záchvat euforie. Ale díky pilulkám se z toho už vyléčil.

Tak tohle je, bohužel, budoucnost...

Stíháni jsme za emoce, za myšlení, za názory...

2 0
možnosti
JL

Nonsens. Člověk nemá pouze emoce ale také rozum, který musí některé emoce držet na uzdě. Jinak to ve společnosti nejde.

1 0
možnosti
KL

Samozřejmě, že máš právo nenávidět, Vlaďo. Ale jen toho správného. Teda vlastně špatného. Respektive jen toho, kdo je uznán těmi "správnými" za "špatného".

13 0
možnosti
Foto

A vy jste ta "správná", že?:-/

0 1
možnosti
JK

J58i42r71k83a 36K51o91r44n

20. 12. 2019 16:45

Jelikož to byl recividista s množstvím jiných přestupků a vlajku pálil v plném klubu pomocí většiho množství hořlaviny, tak asi....

1 0
možnosti
VS

Podle USA Today palil vlajku pred vchodem do clubu!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám