Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úplně poprvé jsem navštívila multikino při promítání pohádky pro děti. Každá kapitola pohádky končila zatemnenim a začínala kokrhanim kohouta. Byl to děs. Nechodime tam nijak pravidelně, právě kvůli tomu řevu!!! A... Kvůli mlaskajicim lidem kolem. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. Přijde mi, že dnešní mladší generace je silně nahluchlá. Mám osobní zkušenost. Partou o 10-15 mladších kluků jsem nějakou dobu jezdil na montáže. Cokoliv, autorádio, televize nebo audio systém nepřetržitě řvalo, pokud se mi je podařilo přesvědčit k tomu, aby to ztišili, zpravidla si narvali do uší sluchátka walkmanů či MP3 a klidně s nimi spali po celou noc.

U sci-fi nebo hororů se přepjatý zvuk v některých chvílích dá pochopit a pokud to není pořád, tak i tolerovat, ale můj poslední zážitek byl třeba film vlastníci (mimořádně vtipný), který se celý odehrává v jedné místnosti na schůzi SVJ, kde se v jednom kuse mluví. Přečkat to bylo utrpení, které do značné míry mazalo jinak vzácně dobrý dojem z filmu české provenience.

0 0
možnosti
Foto

Vlastníci - název vždycky s velkým, omluva:-).

0 0
možnosti

R^. Postupně jsem se v multikině naučil dvě věci: nesedět proti aparatuře a používat lehké špunty do uší:-).

0 0
možnosti
JK

A což třeba ta opožděná vykládka vagónů... nákladních...

0 0
možnosti
VK

Lálo sepiš otevřený dopis :-P

0 0
možnosti

U nás je jen klasické kino. Ale je pravda, že když tam dají upoutávky na chystané (zejména akční) filmy, je jejich hlasitost hodně předimenzována.

1 0
možnosti
MN

Ozvučení je všeobecný problém. Stačí navštívit nějaký koncert nebo nedej bože festak. Velice často je to totální diletantství, přitom zvuk je u takové akce naprosto zásadní, ale pořadatele to netankuje. Důvod? Většina lidí má sluch na baterky, mozek jim nebere nuance, zkreslení, dynamiku, vysokou hlasitost, prostě nic. Takže se nemůžeme divit, že jsou přeřvané koncerty i kina. Prostě není poptávka po kvalitním zvuku.

7 0
možnosti
PD

P35e87t98r 69D84r59a89p68a48l

3. 12. 2019 14:16

když on ten zvuk musí přehlušit šustění sáčků, chroustání popkornu, pípání mobilů a vtipné komentáře zleva zprava

7 0
možnosti
EH

Nejsou jenom filmy akční, kde hudba řve na plné koule a do toho ještě střílení a efekty. :-)

1 0
možnosti
Foto

I64v27a47n 53M85a86r46e10k

3. 12. 2019 14:09

Míte pravdu pane Kroupo. Není to ale jen záležitost multikin. Všechny společenské akce, ať už se konají v interiéru a nebo na volném prostranství, musí vždy provázet neskutečný randál, navíc doprovázený moderátorem akce, který se samozřejmě navíc snaží, tuto směsici zvuků překřičet. Takže "naprostá pohoda a zážitek" . . . . Nejhorší ale je, že akce s takovou zvukovou kulisou se pořádají i pro malé děti. ;-(RvRvRv

9 1
možnosti
DH

D15a46v68i63d 27H24o34r80á12k

3. 12. 2019 14:00

A to kvůli vám dvěma mají ti návštěvníci multikina, co mají horší a slabší sluch přijít o zvukový zážitek z filmu na který si zaplatili vstupné?

1 7
možnosti
Foto

A kolik těch s horším a slabším sluchem v tom sále asi tak v jednu chvíli je, když kvůli nim musí ohluchnout i ti všichni další...?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám