Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D59a53v88i61d 16V57l45k

12. 11. 2019 10:44

Musíme si taky uvědomit, že jsem s tou sametovkou byli taky skoro poslední s Rumunama,skoro všude to prasklo dřív. Nevěřím v žádné spiknutí prostě SSSR bylo ekonomicky v háji, protože ho USA uzbrojilo a naši Komouši neměli z Moskvy podporu,prostě socialismu povolily hliněné nožičky na kterých stál.Na druhou stranu Ministr obrany to chtěl řešit tankovým útokem, naštěstí byli ti staří soudruzi nahoře podělaní až za ušima.

5 0
možnosti
Foto

Vy si mýlíte v jednom, po Helsinkách už Moskva neměla žádnou záminku nás (a my důvod) nějak držet ve svém objetí. Hranice už jsme tím měli vyřešeny.

0 0
možnosti
LT

L37u36d85ě61k 70T28o90n80d67r

12. 11. 2019 10:40

Mám stejné pocity jako vy pane Kroupo. A asi máte pravdu. Jen mě to tak nějak lidsky mrzí, že to dnešní mladé nezajímá a nic o tom nevědí.

Chápu je, ale mrzí to.

2 0
možnosti
VB

Opět spiknutí? Víte, byl jsem 2 měsíce před listopadem 89 v Praze. Přijel jsem zpět do Brna a veřejně prohlásil, že co nevidět přijde změna. Bylo vidět, že lidi se přestali bát a proto se to komoušům tak rychle sesypalo.

3 0
možnosti
Foto

Otázka zní, proč až tehdy?

0 0
možnosti
JR

J65a55n 92R74i73c37h96t82e70r

12. 11. 2019 9:00

90% občanů ČSSR Václava Havla neznala ještě pár měsíců před listopadem, třicet let poté je na tom pořád líp:-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, 90% občanů a pan Richter. ;-D

0 0
možnosti
Foto

To je rozumné stanovisko, davy tehdejších demonstrantů v ulicích 1989, naivně se domnívajíc, že tvoří dějiny, je tvořily asi tak, jako úšastníci prvomájového průvodu 1979 - tedy nijak, v podstatě jen bambulové, dělající někomu stafáž a nerozhodující prakticky o ničem.

0 5
možnosti
VB

A? Jenom vy nejste bambula, protože máte na vše názor. Jenže ten má každý, jako ...... do....

3 0
možnosti
ZB

Pěkný článek a karma. Ano, nejkrásnější na naši svobodě je právě to, že mladá lidé ji ovažují za samozřejmost!

7 0
možnosti
DR

Pravda. Mladí neví absolutně nic o sametu ani o OF ,ale zato o komunistech jsou většinou chytří jak silnice.

4 6
možnosti

To platí i o lidech, co za totáče žili ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mladí lidé si váží takové svobody, jakou jim jejich vládce, demokratický stát, poskytl. Důležitost omezení svobody a přijímání autorit, vztahujících se ke státním funkcím, se vyučuje na školách, což je regulérní indoktrinace.

3 0
možnosti
Foto

Ale stát jsme my.

1 1
možnosti

Myslím si, že dnešní mladí mají úplně jiné starosti a prostě na naši historii kašlou. Například druhá světová válka byla záležitostí generace mých rodičů a přesto jsem měl jako teenager dost jasné povědomí, co pro nás znamenal Mnichov 1938 a jaký byl průběh a konec války.

7 0
možnosti
VB

A víte již dnes, co k tomu Mnichovu vedlo? Co začalo 1918?

0 0
možnosti
VB

Kdo víc čte, víc ví. Doporučuji mj. knihu M. Kocába Vabank. Moloch by se nezhroutil během několika dnů, přispěl vývoj v SSSR (soudruzi se mezi sebou prali), v NDR aj. Prali se mezi sebou i naši soudruzi, v r. 89 navíc s hrůzou zjistili, že se jich občané přestávají bát, že se nechají i zmlátit a zavřít, ale nevzdávají protesty. Bez těchto odvážných občanů by Klaus a Zeman ještě nějakou dobu seděli v teple v Prognosťáku. Je chyba rodiny i školy, když jsou mladí lidé bez zásadních znalostí, o to více pak naletí na demagogie a lži.

8 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám