Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, tak nějak, stále více se mi na mysl vtírá myšlenka, jestli oni ti hrdlořezové ISIS nejsou tou "demokratickou" opzicí, která měla v Sírii zavést demokracii, ale západ jejich úmysly včas nepochopil a teprve teď procitnul a ve snaze je osvobodit, povolal k nastolení "demokracie", "demokratické" Turecko, které se spojilo s částí "demokratické" opzice, která jistě tyto bojovníky (ISIS) za "demokracii" osvobodí a společně prosadí "demokraci" v celé Kurdské enklávě, jako základ nastolení "demokracie" v celé Sírii. No a ona ta "demokratická" opzice se již projevila znásilněním a vraždou Kurdské ministrině, že to stou "demokrací" myslí vážně. Vždyť i "demokratické" Turecko tento čin oslavuje jako velké vítěztví, 8-o

1 0
možnosti

Pane Kroupo. Kdyz uz neco kritizujete, snazte se rici vse. Trump pred zvolenim slibil volicum ukonceni vsech tech dobrodruzstvi, kterych se USA ucasni. Take prohlasil jeho umysl nebyt policajtem v teto oblasti. Na reseni teto situace mezi Kurdy a umyslem Turecka chtel Eu jako nahradu a to hlavne v reseni tech 10 az 15 tisic zajatcu ISIS to zniceni Kalifatu.(od posledniho listopadu). Mnoho tech zajatcu jsou obcany prave te EU!!!!

Trumpova politika smeruje na znemozneni Iranu vybudovat atomovou zbran. To je snad posledni ohnive stredisko tohoto arealu. Zniceni casti ropne kapacity v Saudske Arabii je toho dukazem, ze je spravne ceste.

0 0
možnosti

Asi tak. Ti, kteří tento konflikt sledují už delší dobu, si o tomto údajném a u nás mediálně propagovaném "boji" USA proti Daesh myslí svoje.

A současnost? Samozřejmě, že se jejich okupační síly nikam nestahují, ale pouze se přesunují o něco jižněji, samozřejmě blíže k bohatým ropným polím u Dejru, příp. na tu jejich výcvikovou základnu v Al-Tanfu.

A nyní tomu dali poslední korunu. Nejen že nechaly kurdy na holičkách, ale dnes dokonce na mostu na dálnici M4 přes Eufrat blokují i vstup SAA do Kobani, který byl s kurdy dohodnut. Prostě "spojenec" jaksepatří. Rv

3 0
možnosti

Pane Rozsivale. Vase pripominka mi pripomina idiota, ktery svym myslenim zapomina na vlastni klidny zivot.

Rozbitim casti saudsko arapskeho komplexu iranskymi raketami a drony, cena vaseho benzinu stouply. Kdyby se podarilo Iranu skutecne zasahnout do dodavky ropy svetu, vase kapsa s penezi by byla v nebezpeci.

Zde v USA jsme ten pocit vubec nemeli. Spojene statu jsou dnes vyvozcem vsech energetickych vyrobku vcetne ropy. Jejich tezba ropy predbehla i tu Saudskou Arabii!!! Jsou po 75 letech zase PLNE sobestacni v energetice. (plyn a ropa)

Moje cena za 1 litr benzinu se zvysila asi 5 centu po tech naletech. To nevim, zda to nebylo zapricineno z prechodu na zimni benzin. To je vice (az 15%) etanolu ve smesi pro zimni obdobi.

0 1
možnosti
Foto

Pane Kroupo,

takto jste si dovolil kritizovat našeho největšího přítele a spojence USA a dokonce mu podsouvat, že dost možná potřebují Islámský stát?

Jen abyste potom nezmizel jako mlíkař (nebo já).

0 0
možnosti

Ježiš pane Kroupa, ještě že to nemyslíte vážně a jde (jak říkáte) pouze o konspirativní teorii. Představte si, že by to někteří brali doopravdy. Možná by ti pomalejší uvěřili, že jste poradcem všech potentátů, sedíte na všech jednáních, u všech telefonů a parafujete všechny dopisy, příkazy a rozhodnutí. Uvěřili by, že víte víc než my běžní smrtelníci, dokonce i počty a vybavení všech armád a že denně provádíte simulace, kdo koho by porazil. Teoreticky by moli být někteří generálové zdrcení, ale nemohou nic dělat proti vašim jasným dedukcím.

Prostě jsem rád, že si hrajete svůj "World et war" a netaháte do toho žádnou realitu.

1 0
možnosti
Foto

A co je dnes realita...?

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^:-) V principu souhlasím. Tato válka však může eskalovat, Rusko podporuje Sýrii, ale i Erdogana, prodává mu zbraně, Irán podporuje Assada, atd.

Někteří Vás tady kritizovali, že jste jen skladník-vedoucí skladu, co zde na vše vyjadřuje svůj názor. Já však říkám: jste nejspíš (všechny skladníky-vedoucí skladu neznám, a tak se vyjadřuji opatrně) nejchytřejší vedoucí skladu na planetě Zemi a v jejím širokém a dalekém okolí. A myslím to vážně. Vaše blogy rád čtu.

2 0
možnosti
Foto

Díky:-), já jsem nebyl vždycky vedoucí skladu, ale dnes jsem jako takový docela spokojený;-)

2 0
možnosti
Foto

Já to všechno mám mnohem jedodušší - takže se do téhle diskuze nehodím. ;-)

Přesto to napíšu. V roce 1981 jsem byla s Čedokem na Kypru na dovolené - čímž jsem jela podél "green line", pak jsem v Nikosii leckams nesměla a rovněž viděla ta řeckými Kypřany opuštěná území po turecké invazi na sever Kypru. No a vod tý doby nemám ráda Turky.

Na Kypru jsem byla ještě párkrát. Výhradně v řecké části. Můj názor na Turecko to tedy fakt nevylepšilo.

Se zdá, že EU má skoro podobný názor, jako já. Byť z malounko jiných důvodů.

No nicméně přede mnou je teď vyúčto vody, tak čert vem zahraniční politiku, mám svejch starostí dost.

0 0
možnosti
Foto

A já jsem, paní Křehotová, do té turecké části vjel. Viděl jsem onu "zelenou" linii, pak jsem ji viděl z obou stran. A také lidi v obou částech, s některými jsem i mluvil. A představte si, že nejčastější odpovědí na to, co se vlastně stalo, že ten krásný ostrov je rozdělen, jsem na obou stranách hranice slyšel odpověď, že příčinou byli "extremists from both sides".

A pokud si přečtete dějiny Kypru (co s tam dělo před invazí Turecka a posléze po ní, možná trochu změníte svůj názor.

Pěkný večer.

0 0
možnosti

No, já si myslím, že to je se souhlasem exekutivy USA. Jak napsala Tereza Spencerová - až s čase se v obryse dovíme, co mezi sebou dohodli Trump a Erdogan. Jistě Turků jde i o ty Kurdy, ale i o dominanci v regionu a hlavně o porážku Assada, což byl a myslím je ten soulad s USA. Jeden důsledek tohohle "dobrodružství" - asi budou další migranti do Evropy.

0 0
možnosti

Pane Spato. Odpovidam vam po deseti dnech od zacatku odchodu americkych sil z uzemi mezi syrskyni Kurdy a Tureckem. Dohoda mezi Trumpem a Erdoganem byla velmi kratka. Turek oznamil Prezidentu USA, ze obsazeni te pohranicni casti uskutecni v pondeli 14.10.2019. Zadal stahnuti tech 1500 americkych vojaku z teto oblasti. Slibil vsak lidske zachazeni s mistnim kurdskym obyvatelstvem.

Americke jednotky nemeli silu zastavit ten nastup sily Turecka. Pro bezpecnost, americane se zacali stahovat. A ve svete nastal poprask pro opusteni USA a nechani Kurdy na pospas Turkum.

Jsem rad postoje Syrie, kdy se zacina starat o sve obcany. Pritahli na jizni stranu teto linie a tvrde brani jejich Kurdske obcany proti Turkum.

0 0
možnosti

Pozadí jednání, která tam musela proběhnout nikdo nezná. A těch 3,5M migrantů v Turecku tam taky nikdo nedostane. Skončí v Evropě. Teď do toho zasáhne syrská armáda (v pozadí Rusko)........pěkný hlavolam....

2 0
možnosti

Jo jo, svatá pravda, asi před týdnem testovali raketu V2 kousek za Mostem. Prý ohňostroj, ale všem v okolí odebrali dalekohledy. A taky doufám, že už konečně odhalí tu jejich útočnou ponorku pod Karlovým mostem.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS