Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tedy asi urcite bylo moralne lepsi, kdyz jsme byli ve spolku se SSSR ve Varsavske smlouve.

0 0
možnosti
Foto

Tady máte video

https://www.youtube.com/watch?v=RHkd4t8or9w

Odkazuje se tam na článek, který bych si docela rád přečetl

0 0
možnosti

Kurdský problém by som by som nechcel riešiť, aj keby som bol akýkoľvek významný svetový politik.

Kurdi sú najväčší národ na svete, ktorý nemá vlastný štát. Sídlia na území Turecka, Sýrie aj Iraku, a všade sú v tom najlepšom prípade len trpení. Ich prekliatím je totiž ropa, ktorá sa nachádza na ich území. Kvôli nej žiadny z týchto 3 štátov ani len neuvažuje, že by sa vzdal časti svojho územia v prospech Kurdov.

Určitú nádej vidím v obnoviteľných zdrojoch, keď v budúcnosti ropa prestane byť taká super dôležitá a lukratívna komodita.

Zaujímavý je aj ten kurdský terorizmus. Z histórie vieme, že bez občasného či dočasného násilia sa vlastná nezávislosť buduje ťažko. Veď aj pri vzniku Spojených štátov stáli "teroristi" ako George Washington či ďalší, z ktorých sa logicky po získaní samostatnosti od Británie stali národní hrdinovia.

Podobná situácia bola aj pred vznikom Izraela, kedy miestni organizovaní Židia (vtedy ešte bez vlastného štátu) podnikali ozbrojené útoky na jednotky Veľkej Británie, ktorej vtedy Izrael "patril" .

7 0
možnosti
Foto

Hagana... Jinak s Vámi souhlas R^

0 0
možnosti

Dle směrů postupu tureckých a protureckých jednotek je už jasné že prvním cílem operace je úplné obklíčení všech kurdských sil dislokovaných v pohraničních městech Tal Abyad a Ras Al Ayn. Je už jen otázkou času, kdy budou obkličovací kotle definitivně uzavřeny.

0 0
možnosti

Ono je vůbec úsměvné, když se vytáhne něco z druhé světové, aby se tím nějak obhájilo jednání současné, ale když je výročí Mnichovské dohody, nebo den vtržení Německa do Československa, tak se mlčí, i opěvovaná Čaputová při výročí II. světové vyzdvihla do nebes SNP, ale na chování Slovenského státu v té době úplně zapomněla. V takovém případě je snad lepší o tom nehovořit vůbec, než takhle.

Jinak si myslím, že bychom měli ctít hodnoty dnešní a dnes a pokud dojde k agresi jednoho státu vůči jinému, tak bychom měli být razantní, ať je to kdokoli. Když byly jen nepodložené domněnky, tak se bombardovalo Sýrii, bombardoval se Bělehrad, dobyl se Irák, bombardovala se Libye a nyní, kdy zde máme opět jasnou agresi, tak se najednou neví co dělat, protože je to Turecko, nevím čím si zrovna Turecko zasloužilo jednání v rukavičkách, když historicky s ním byly vždy jen problémy. Na Rusko i Sýrii jsme uvalili sankce bez chvilky zaváhání a vůči Turecku jen bezzubé řečiRv.

Pokud toto jsou ty evropské hodnoty, tak opravdu nejsem z těch, který by je chtěl sdílet.

11 0
možnosti

J33a62n 76B26a71r78t45o62ň

10. 10. 2019 19:03

Rv

bohužel, pane Kroupo, ta nenávist k Trumpovi z článku čiší, on ale skutečně nemůže za všechny průšvihy tohoto světa

2 9
možnosti

A82l40e81š 26F33r88ý77b84a

10. 10. 2019 18:24

1) Myslel jsem, že Trump je chytřejší. Ale tohle bylo určené snad pro ty Američany, kde je to jedno protože tolik nemyslí.

2) Vypadá to, že Američani a nejen oni, s chutí vyvolávají války, a to jim nevadí vůbec. Ale pak nevědí co s tím dělat, když se všechno zničilo.

2 1
možnosti

Tyto konflikty akorát ukazují, že papaláši v OSN, NATO a dalších organizacích berou peníze za tlachání, ale když se něco děje, neumí zastavit nic.

Můžeme se těšit na třetí světovou, až se přestanou ukrajovat bezbranné státy a začnou se rvát giganti mezi sebou. Prozatím se do toho nikomu nechce, nikdo Turecku nevyhlásil válku kvůli Kurdům. Časy Ferdinanda a pevných přátelství jsou pryč.

2 0
možnosti

Bohužel, nevypadá to dobře, jsou tu už první pozemní úspěchy turků a protureckých band. Obsazeny Tal Fandar, Al Yabisah, Abu Qabr, Isawi. Hlavní údery jsou vedeny na Tal Abyad a Ras Al Ayn.

2 0
možnosti

A28d64a68m 53Š11k50a31c94h

10. 10. 2019 22:11

Vy jste čekal něco jiného? Neubránili ani Afrin, který je obklopený horama. Tam kde se útočí teď je to víceméně rovná poušť.

0 0
možnosti

Přesně. Tohle je jeden z případů, kdy se člověk stydí za to, do jakého pochybného vojenského spolku jsme to zase vlezly. Hnus velebnosti. Rv

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS