Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Už dávno som sa tak nezasmial, ten preklad je skvelý!! Aj bez tých polárnych medveďov.

0 0
možnosti
PB

P15e85t98r 15B69u22r28i71a69n

25. 9. 2019 13:07

;-D To je herečka...ovšem ten závěr simultánního překladu je excelentní...

2 0
možnosti
Foto

Chudáci polární medvědi...:-)

0 0
možnosti
MV

Jak tak poslední týdny sleduju blog, je mi smutno. Furt dokola ty samy témata a pořád dokola chut se povysovat nad ostatní, vč. tohoto blogu, Vladimíre. Je opravdu nutné psát, že Greta nedesi, ale že Vás děsí její publikum? To abysme z Vasi klávesnice poznali, jak je jsou ti, kteří nesouhlasí s názory "antigretanu ", hloupí a desici všechny ty "chytré"?

0 3
možnosti
Foto

A nedělají snad příznivci Grety totéž...?

4 0
možnosti
JK

Pokládat vědecký nebo technologický pokrok za záruku stability civilizace je projev moulovitosti, ale u vás je to v pořádku, k vám to tak nějak patří. :-)

0 3
možnosti
Foto

Aniž bych se Vás chtěl dotknout, pokud si myslíte opak, tak jste tady za moulu spíše Vy...

9 0
možnosti
PT

P59e52t63r 18T21o69m48e67k

24. 9. 2019 18:59

Vůbec nevím jak slušnými slovy tuhle nemocnou .........hodnotit. A to, že ji někde v OSN tleskají ti, do kterých se naváží, je šílené. Jsou to odporné zrůdy.

0 0
možnosti
JT

J42i37r73i 52T35i15c20h61y

24. 9. 2019 17:44

Skvele jste to vyjadril, ale musim vas doplnit, politikove vseho druhu jasaji nad nejruznejsimi zrudnymy nazory. na "zapade" - islamofobie, homofobie, kontinuita pohlavi, bily extremismus, take jinde - na priklad islamska ideologie.

0 0
možnosti
Foto

Stejně si myslím, že nejlépe celou situaci popsal Laďa Větvička a nazval toto šílenství Gretenyzmem: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717352

2 0
možnosti
JZ

Pane Kroupo, přiznám se, že až Vy jste byl důvodem k tomu, abych se na ten Gretin projev podíval, protože jsem zase tušil, že když se Vy už v nápisu začnete ostře vymezovat proti něčímu názoru či nějakému publiku, pak se zpravidla jedná zase o projev intolerance, který už z Vašich článků znám. Jinak jsem až doteď viděl to jméno Greta jen v nadpisech článků a nic o ní nečetl.

Nejprve jsem se podíval na samotný projev. tedy na jeho čtyřminutovou verzi, ne na tu zkrácenou minutovou, na kterou odkazujete Vy. A vidím prostě emotivní projev slečny nebo ženy, která hřímá o klimatických změnách, udává nějaká čísla, obviňuje politiky a vyzývá k nápravě. Nebýt toho, že se jedná o slavnou Gretu, nic zvláštního, řekl bych si. Snad jen věk řečnice, který kdybych neznal, nenapadl by mě zkoumat. Je to kritika vlivů zhoršujících klimatické změny či kritika politiky, která takové změny umožňuje. Jedná se jistě o závažné téma, ale konkrétně Gretina kritika nijak nevybočuje od obecně kritického postoje v této otázce.

O to víc jsem zaražen, proč má jistý fotřík a další blogeři takové nutkavé tendence se navážet do osoby, která tento nijak zvláštní projev pronesla. Proč jistí lidé místo obsahu projevu samotného chtějí zveřejňovat své úvahy o zdravotním stavu řečnice (a přirovnávat její výjev ke schizofrenii), vlivu okolí na její dětství, charakterizovat nějak její charakterové nebo psychické prvky či analyzovat její mimiku a neverbální signály a shledávat v nich cosi jako "obludný černý balvan". Šokuje mě považovat projev této řečnice za psychotický výplod duševně chorého člověka, aniž by k tomu byl dodán jediný podklad. A ještě podotýkat, že je to "póza na nabiflovaný text" (jako by tím snad řečnický projev neměl být...).

Druhý aspekt celé věci - Vaše pohoršení nad tím, že Gretu někdo s vážnou tváří vyslechne a dopřeje ji slyšení (což je výsada, která by se asi "duševně nemocným" lidem neměla dopřávat), nebo že jí dokonce zatleská, mě už vlastně ani nešokuje. U Vás ne.

1 7
možnosti
JZ

dokončení:

Ovšem pobavila mě Vaše opravdu naivní a dětinská poznámka, mnohem naivnější než cokoli, co Greta řekla, že "díky pokroku (,,.) stojí náš svět stále pevně na svých základech".

:-)

Tak její teatrálnost nám může připadat poněkud dětinská. Ale když starý chlap, co už by mohl o světě něco vědět, začne vážně mluvit o pokroku a "pevných základech" světa, tak to už je v lepším případem výrazem dědkovské senility.

0 6
možnosti
Foto

P73e25t17r 13H47a90n76n16i66g

24. 9. 2019 15:13

Pozor! Pan neúplatný - Robespierre, Hitler a další podobní v historii, také nebyli zcela normálními lidmi. Síla šílencova je násobena jeho šílenstvím. Je to velice nebezpečné. Velmi dobře a střízlivě o současné situaci mluví skutečný odborník Cílek dnes na ČRo 2. Bude se opakovat ve 20, 30

10 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám