Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

>>problémy s klimatem nejsou ničím novým<<

Vy snad máte, pane autore, pocit, že zde byly "odnepaměti"? Opravdu jste nezaregistroval, že se člověk stal faktorem, který je klima schopen ovlivnit - a bohužel ho i negativně ovlivňuje? Jestlipak víte kolikrát se zvýšil obsah CO2 v atmosféře od dob průmyslové revoluce? Co kdybyste si nejdříve pozjišťoval informace a pak teprve o změnách klimatu něco napsal?

0 0
možnosti
Foto

To víte že jo, žádná doba ledová, žádné období mnohem teplejšího podnebí, než je dnes, nic takového se nikdy nestalo. To až potvora člověk tohle všechno rozhýbal...;-D

1 1
možnosti

Oni nás nechtějí poslat zpátky, oni nás chtějí oškubat.

1 0
možnosti

Já protestuji!! Slovo fantasmagorie je moje útočné nenávistné slovo. Vida, chodíte mne kritizovat, abyste se inspiroval. Měl jste mne s tím šampaňským předběhnout, ne mne pak kulhavě dobíhat. ;-D

0 3
možnosti
Foto

Já vás nemohl a ani nechtěl dobíhat, šáňo jsem měl jen jedno na přípitek, pak už jsem pil jednu dvojku bílého vína, vodu a pak jedno pivko k tataráku.

0 0
možnosti

Skutečnost je daleko hlubší, ale váš článek je poctivý, tím neříkám, ze jde úplně správným směrem, ale rozumím vám s držím palce v další snaze o prohloubení vašeho poznání; upřímně.

0 0
možnosti

Těžiště ekologického chování už se dávno přesunulo z Evropy do Číny, Indie, Indonésie, USA. Evropa už nemá těžký a ocelářský průmysl, jen zbytky, je zde velmi rozvinutá plynofikace, průmyslové zdroje spalin mají velmi drahé a několikanásobné čištění, výroba se přesunula do zemí třetího světa, už od 20 let fabriky, mlýny, používají vodní zdroje k výrobě elektřiny, jsou zde jaderné elektrárny, od 70 let jsou postupné zákazy nebezpečných látek ve výrobcích, dále je zde důraz na odpadové hospodářství, čištění odpadních vod, výrobky musí splňovat ekologii a ekologickou likvidaci ... Je zde velmi přísná legislativa. Velmi už zatěžujeme naši světovou konkurenceschopnost a rodinné rozpočty. Včera bylo ve zprávách informace o zdražování tepla, tím že zdražily emisní povolenky jež zavedla EU,jaký mají dopad na náš průmysl, dále úvaha zdanění lokálních topenišť, v elektřině platíme solární výpalné ... Evropa nemůže obětovat svoji budoucnost a nemá takovou ekonomickou a politickou, vojenskou sílu aby donutila země které vlastně od 70 let, procházejí přechodem ze zemí třetího světa na rozvinuté průmyslové ekonomiky. Čína a Indie ještě nedávno byla plná kol a rikš a dnes jsou zde x proudé ucpané dálnice, mnohamilionové aglomerace, Peking je pořád ve smogu, Čína vyrábí většinu elektřiny z uhlí, které se dováží z Austrálie a Ruska. Čína navíc má polovojenské jednotky jež zajišťují umělý déšť ... Mladé generace si musí uvědomit, že nemají žádné právo rozdávat to, co vlastně nevytvořili a co je odkazem i dřinou předchozích generací ...Je potřeba aby evropská mladá generace komunikovala s vrstevníky světových velmocí jako je Čína, Indie Indonésie, USA, tak aby tlačili na místní vlády a vytvořili určitou světovou platformu jež by měla vliv a finance na řešení krizí ... Mám za to že je potřeba už v Evropě přibrzdit, neboť nemůžeme dotovat celý svět, a zničit si vlastní prosperitu a budoucnost.

1 0
možnosti

Lamentovat již nestačí, je třeba alarmentovat. Jinak alarmetastázujeme. Neklímejme, klimatejme. Neskládejme ruce do klíma. Drahý vůdče, Klim Čon-une, nezklameme tě.

0 0
možnosti
Foto

Klid. Již před časem jakýsi šikula nabízel adaptér do zástrčky, který dokázal odfiltrovat elektrony z jaderných elektráren (tedy radioaktivní). Teď čekám, až to zdokonalí - pomocí přidaného přepínače si budete moct zvolit, které elektrony chcete odfiltrovat a které používat. Takže přátelé solárů si budou do domácnosti pouštět jen solární elektrony, jiní jen větrné elektrony, jiný zase hydroelektrony, ti zaostalí uhloelekktrony atd.

A co s tím potvorným CO2? Totéž. Adaptér propustí z daného zdroje jen ty molekuly, které papají rostliny, kdežto ty skleníkové zadrží. ;-D

Božská Gréta by měla zajet do Ruska, Číny, Indie, Pákistánu, do Afrických států a tam je trochu vystrašit.

R^

5 0
možnosti

Tentokrát nesouhlasím 100%, protože vyústění myšlenky je: "ono to nejde". Jenže ono to jde, akorát ekologie jsou extra náklady tam, kde by se dalo bezuzdně vydělávat. Díky tlaku na životní prostředí máme filtry na továrnách a netoxické materiály. Bez snahy zlepšovat by Pražáci jezdili v čadícím parním metru.

Samozřejmě nemůžeme začít odstavováním elektráren jako v Německu nebo rušením dopravy. Ale i malé věci pomohou. Musíme jíst hovězí 5x týdně? Musíme vozit zboží sem tam po republice? Potřebujeme jet autem tam, kde se dostaneme MHD o 10 minut později?

2 0
možnosti
Foto

Vy jíte hovězí 5x týdně8-o. Já ani 5x do měsíce. A ano, souhlasím, že šetrný přístup k prostředí je na místě, vždyť také v článku píšu, že jsme v Evropě co se ekologie týká, daleko před ostatním světem. Ale všeho s mírou a hlavně - bez současné hysterie, ta nikam nevede.

8 0
možnosti

Jako vždy... pracná snaha přesvědčit, že něco o tématu víte, nulový přínos, pro mne zábavné čtení, díky! R^

Mimochodem, když důležitě zmiňujete brexit, mohl byste uvést, jaké důsledky pro Evropu bude mít? Teď a z hlavy? To je řečnická otázka, je skoro jisté, že nemohl. :-)

5 1
možnosti
Foto

Tak jen tak namátkou, představte si situaci, za nějaký rok - dva - tři, kdy se třeba ukáže, že to rozhodnutí VB odejít z EU bylo skutečně přínosem pro ostrovy. Co by se asi v mnoha zemích EU, plných už dnes nespokojených občanů s tím, co se v EU děje, začalo dít...? O tom současní lídři mluví sotva mezi sebou a když, tak jen šeptem. Mohlo by se pak stát, že by celá slavná EU padla, jako domeček z karet, znáte to - příklady táhnou. Tak to byl jen tak namátkou jeden příklad důsledku, jaký by mohl Brexit mít na Evropu. Přeju vám, abyste se i nadále u čtení mých článků jen a jen bavil, vy pracná snaho...:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám