Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M38a70r95e62k 46C43o28z23l

6. 8. 2019 13:13

Mně se ta častá potravinová nostalgie moc nelíbí. Nevěřím, že se posunula chuť potravin. Posunulo se to, co je vydáváno za standard. A je naší věcí, jestli to akceptujeme nebo ne.

I v minulosti přece člověk leccos musel podstoupit, aby sehnal to, co je dnes běžně k dostání - třeba pomeranče, když nechtěl ty zelené kubánské. Kvalitní věci měli i tehdy jen někde a třeba se musela stát fronta nebo člověk potřeboval znát vedoucího. Jen dnes lidé čekají, že všechno budou mít u nich v Albertu. Také výběr zboží je neuvěřitelný, ale z nějakého důvodu srovnáváme nejlevnější rohlík s tím jediným typem rohlíku, co se prodával kdysi...

0 0
možnosti

Podobně to mám s gulášovou polévkou, kterou podávali ve všech bufetech. Nebyl to žádný vrchol gastronomie, myslím, že tam dávali nějaké masové granule, ale v konečném důsledku to mělo chuť a konzistenci, jakou jste doma nedocílili. Ideální "sváča" na služebních cestách.

0 0
možnosti

P94e32t14r 65S31k65á44c21e22l

24. 7. 2019 22:33

Jak naivně jsem si s většinou spolu-občanů v roce 1990 představoval, že naše vlády budou mít na starosti především blaho národa. Tedy zdravého národa, který nemůže existovat bez zdravým potravin! A kdo je jim zajistím především? "Osudy národů závisí na způsobu, jak jsou vyživovány" - L.N.Tolstoj. Takže lidé-voliči, o volbách neseďte, nejezděte na chalupy dřív, než-li odvolíte. A dáte hlas správným směrem...R^

0 0
možnosti
Foto

To, co jíte, je jen na Vás, s tím žádné volby ani vlády nic nenadělají. Takže dnes si můžete koupit prakticky cokoliv, co si umanete. A pokud blaho národa závisí na tom, že se vláda postará o špekáčky, luncheon meat, vepřovou konzervu a hospodské knedlíky, tak je to opravdu tristní. Komunisti sice slibovali, že zajistí prostému lidu zdravou výživu, ale to jen proto, aby zakryli svou neschopnost.

0 0
možnosti
Foto

Šiš, tak si ho udělej doma, ne? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Zdravím vás Vladimíre. Gurmánské téma pravděpodobně mnozí zpolitizují a nazvou vás propagátorem socíku, proto raději diskuzi ani nečtu. Jen jsem si při tom líbezném čtení, naštěstí po chutném obědě, vzpomněl na takovou perličku, co říkával můj děda: "Jo, za první republiky, když jsem si koupil 10 dkg salámu, to byl KUS salámu! A dnes, hanba mluvit". :-) Já teď říkám vnukovi, že za mého mládí, tedy v časech ČSR a částečně i ČSSR, bylo těžké potkat škaredou dívku. Všechny dívky v té době byly krásné, mladé, půvabné, voňavé, přitažlivé a žádoucí.

0 0
možnosti

Knedlíky ZÁSADNĚ jen z droždí. Jinak to nemá chuť (pro mě, nikomu nevnucuji, jiným zase ta chuť droždí vadí) . A pár housek do toho, ne jako u karlovarského, ale pár kostiček, opět jen pro chuť. Takové dělám celý život, stejně jako máma a před ní babička, prababička a určitě i nějaká ta prapraprababička před ní ;-)

Mmch, máma byla taky "socialistická" kuchařka (vyučená na kuchyni teplou, studenou i jako provozní, pak ale nejdřív školky a školy, aby nás umístila, nakonec hospody, aby si něco vydělala - a u toho zůstala i po Sametu, i když už to s vyděláváním /"šérováním" dýžek/ bylo dost slabší). Taky si dělala knedlíky sama, houskové i bramborové. Bohužel už jí pár let zdraví nedovolí vařit ve velkém, ale i tak na ni "štamgasti" stále vzpomínají...

1 0
možnosti

Kam zmizely ́plíčky na smetanové omáčce'? Pro někoho nepoživatelné, ale asi pro většinu krom toho že levné, pravá pochoutka.

0 0
možnosti

J55a82n 20S29v47o69b31o93d70a

20. 7. 2019 15:42

Jo, to si z dětství pamatuji, říkali jsme tomu doma fujtajblíci :D

Dovolím si upravit Vaši druhou větu. Pro většinu nepoživatelné, ale pro někoho krom toho že levné, pravá pochoutka. Myslím si, že takto je to přesnější, jinak by to nikam nezmizelo ;)

1 0
možnosti

Mňam, při čtení jsem slintala jak doga :-).

1 0
možnosti

Pravou pochoutkou bylo čínské 'vepřové ve vlastní šťávě', v docela obyčejném balení, plechové konzervě.

2 0
možnosti

I57v19o 38Ž33á16č50e53k

21. 7. 2019 15:45

Nevím, jestli se čínské vepřové ve vlastní šťávě prodávalo před převratem, ale určitě se prodává dnes. V obchodech je vídám. Tak si je zkuste koupit, vždyť Číňané jsou přece pořád stejní borci.

0 0
možnosti

Zkuste jednou nakoupit v Globusu. Vlastní řeznictví s bourarnou a vlastní pekárna, kde maji ty dobré pletené housky za 2.50Kc.

1 1
možnosti
Foto

Jo, pravda, že Globus je dobrý, ale já v jejich mastných výrobcích cítím glutaman, což mi nedělá ani trochu dobře.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS