Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to se vám povedlo!!R^R^R^

0 0
možnosti

Stále stejná jména, ať se jedná o festival, podporu divnosexuálů, nebo rendez-vous na Letné.

3 1
možnosti
Foto

Mnohem důležitější je, zda vůbec ministerstvo kultury, a tedy i ministra, potřebujeme. Ctěný čtenář si jistě vzpomene, kolik uměleckých děl všeho druhu vzniklo, aniž v dané době a dané zemi nějaké takové ministerstvo bylo. Stačil moudrý panovník či mecenáš.

Však také dříve se k té kultuře přilepilo školství, později životní prostředí. Za socíku mělo možná za úkol bdít, aby nebylo vytvořeno něco, co je silně protisocialistické či protilidové (!).

Ovšem v době, kdy do kumštu vtrhla neviditelná ruka trhu - co má za úkol? Jestli je tam pár užitečných odborů, třeba památkáři, tak ti se snadno schovají jinde. Totéž platí i o nějakých technických oborech (např. výzkum hudebních nástrojů). ATD.

A když jsme u toho peněžního toku, nechci hádat, kolik peněz (ze státní kasy a pod.) přijde na chod ministerstva a kolik na skutečnou podporu umělecké tvorby. A k tomu, zda činnost ministerstva uměleckou tvorbu podporuje nebo brzdí.

Pan autor se opět rozohnil nad jakousi prkotinou, aniž by se pokusil jít věci na kloub. A tak mi vlastně ona zdánlivě směšná petice připadá docela na místě. Uvedení kumštýři se vesměs dokáží uživit sami, kdežto šmíra, která se na nich přiživuje (včetně toho baráku), může jít do - třeba do řepky. ;-D

2 0
možnosti

No, objevily se nějaké informace (netuším, nakolik pravdivé), že zbrojovka obchodovala i s poněkud pochybnými zeměmi (nebo prostředníky, nevím, jak to funguje), ačkoli neporušila naše směrnice; pokud by to tak bylo, pak by se zas mohlo psát, že "banda opilců a hochštaplerů" má plná ústa lidských práv, přitom jim nevadí kalit za peníze, které nemají zrovna čistý původ. Nemyslíte?

1 0
možnosti
Foto

A musejí opravdu kalit za cizí peníze? Nebylo by lepší, kdyby si každý svou kalbu sám platil? Nebyl by pak v ohrožení z nařeční ani z jedné strany...

7 0
možnosti

Holt umělecký mozek a logický mozek nebyly nikdy v rovnováze. ;-D

Proto klidně podepíšu petici, že by se umělci měli věnovat tomu, čemu rozumí, tj. umělecké tvorbě. Kam bychom došli, kdyby si ještě příjemci dotací vybírali, které peníze páchnou a které nikoliv?

8 0
možnosti

Pan Kroupa ovšem správně poznamenal, že i v dotacích "státu" (= daňového polatníka) jsou peníze z daní zbrojního průmyslu. A z daní jeho zaměstnanců (včetně úspory podpory v nezaměstnanosti) a plteb obou na sociální a zdravotní pojištění. Zřejmě by se tedy útlocitní umělci měli vzdát i těchto dotací.

3 0
možnosti

R^ ;-D (úsměv patří formě, obsah je umazán odporným názvem zbrojovky)

3 0
možnosti

Tihle "umělci" mají prokazatelně roupy:-)

3 0
možnosti
Foto

Ovšem havraní škrkavky jsou teprve brbrbr. ;-D

1 1
možnosti

Naše umělecká fronta nechce sponzorské peníze od Agrofertu a spol., teď ani do České zbrojovky.. tak pojďme překopat rozpočet, který je i z daní od skupiny Agrofert, Česká zbrojovka a podobně, a pokrátit kapitolu ministerstva kultury o ty nečisté kačky, ať umělci mohou klidně spát, že neberou "špinavé" peníze. Jak chvályhodné, můžeme ty peníze dát třeba na opravu dálnic. Děkujeme, umělci :)

9 0
možnosti

A seznam by se určitě mohl rozšířit - neekologické automobilky, atomový ČEZ atd.

8 0
možnosti
Foto

Aňa Geislerová Vám prošla, ale tentokrát jste to schytal.

Zřejmě už přišly ty správné noty.

2 0
možnosti
Foto

Neschytal. Jako schytání bych bral nějaké relevantní argumenty, které by dávaly signatářům za pravdu, že to, co podepsali, dobře podepsali. Místo toho čtu jen od jednoho člověka, který je s nimi na jedné lodi - pan Valiček pracuje pro film, poznámky o tom, jak jsem asi neměl psát o něčem, co napsali a podepsali jiní...:-)

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS