Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Do té vaší "teorie" tak nějak nezapadají katastrofální povodně u nás v letech 1997 a 2002. Na současných extrémech počasí se daleko více podílí globální oteplování už jen z toho prostého důvodu, že kvůli tajícím ledovcům a stoupající oceánské hladině je v atmosféře mnohem více vodních par.

0 0
možnosti
Foto

A proto je na světě největším problémem sucho... bravo :-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal, že kvůli posunutí osy zeměkoule se naše planeta musí i čím dál rychleji točit, protože tak nějak od té doby je týden pryč, co by dup.

2 0
možnosti

Planeta je prostě nesmírně dynamická a lidský život je statický a tady a teď a nepoměrný geologickému času a procesům, jež vlastně generuje přesun energie z jádra, až do dynamiky pohybu kontinentů a pohyb kontinentů generuje další vrstvu dějů, ať je to vulkanická činnost, zemětřesení, změny povrchu a ty další vrstvu, zde sám život a život si zase upravuje samu planetu, do toho další dynamika slunce a gravitace ve sluneční soustavě.

Díky našemu krátkému životnímu času, tak vnímáme a máme pocit stability, ... Navíc je zajímavé že za minulé století, nebyla naše planeta tak geologicky aktivní jak by měla být, čímž nám vlastně dala čas, rozvinout naše civilizace.

To co je pro Evropu směrodatné tak je obrovský radiátor, jež má pod zadkem a tím je Sahara, stačí použít aplikaci windy a podívat se na teploty. Když je Sahara a Blízký východ zelený, planý jezer a vody, tak Evropa je pod ledem, pokud je Sahara plná písku tak Evropa má zase tropy.

2 0
možnosti

Zajímavé. Člověka napadne ledasco a asi nejste jediný, kdo má v hlavě podobné "konspirační" teorie.

Já si třeba i vzpomněl na tenkrát zmiňovaný systém HAARP. Uznávám, že by mě s tím člověk znalý poslal kamsi.

Ale přesto nikdo nevysvětlí, co že se vlastně s tou planetou děje a asi každý, rozumně uvažující z nás ví, že něco rozhodně není v pořádku.

A asi to nebude jen tím, že lidstvo přírodu stále více ničí.

Dávám karmu byť respektuji, že článek tak trochu plave na vodě.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím. Já třeba chápu, že k jistým změnám v klimatu dochází co svět světem stojí, docházelo k nim i v dobách, kdy člověk ještě neexistoval. Jen mi nějak přijde, že v těchto posledních letech jde všechno nějak moc rychle, možná je to normální, ale mně to tak nepřijde. Ale mohu se mýlit - vědec nejsem, jak jsem podotkl.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS