Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O86t71o 16K15o92s97e56č31e39k

17. 5. 2019 14:58

Po revoluci převzala moc ta menšina, která nebyla KSČ a zjistila, že bez komunistů, kteří byli ve státní správě nejsou schopni vládnout a nezbylo jim nic jiného, než je poprosit, aby za ně pracovali, aby mohli vládnout. Pak byli nemile překvapeni, že někteří odmítli opustit KSČ.Jmenuje se to - Sametová revoluce.

0 0
možnosti
LC

Naši demokraté šli dál. Po posledních volbách udělali všechno pro to, aby se komanči v podstatě dostali k vládnutí. A pokud budou "demokraté" stejně chytří, tak po příštích volbách už budou komanči ve vládě "natvrdo". A to bude potom teprve fičák.

3 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Tzv.pravicové strany pod vlivem sluníčkářské demagogie zcela rezignovaly na pravicovou politiku (resp. pokusy o její náznaky).

1 1
možnosti
MK

Dohodnutý samet měl jednu zásadní podmínku: KONTINUITA PRÁVA! A do toho, jak správně píše p. Harvan "Nejsme jako oni!" - a tak po dobu Havlova panování bylo nemyslitelné postavit komunisty mimo zákon.

Kdyby se to po pár letech porušilo, kdoví co by se o 89. vyvalilo za kal ode dna.

2 0
možnosti
JH

J87a41n 23H14a22r26v42a36n

16. 5. 2019 18:45

"Nejsme jako oni" Havlovi nakukali jeho nejbližší spolupracovníci - komunisti Čalfa a Špaček (vážený soudruh etiketa). Inu když si je vybral ...

0 2
možnosti
Foto

Havlovi? A co ta kakofonie hlasů na náměstích. Jinak platí, že když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

1 2
možnosti
VF

Komunistobijci třicet let s krvavýma očima prahnou po pomstě a věšení na lucerny. Jenže vlak už dávno ujel a za to, že žijeme v rozvojové koloniální gubernii, dnešní reprezentanti dávno mrtvé ideologie můžou jen hodně málo. Kromě toho, nic víc by současným pohrobkům skutečných komunistických zločinců (kteří už dávno shnili na prach) neprospělo, než je opravdu konečně zrušit.

1 1
možnosti
PP

Na tu dobu bylo velmi slušné říci nejsme jako oni. Že ti parchanti jsou ještě horší než jsme si mysleli, to musíme vyřešit dnes.

8 0
možnosti
Foto

Obávám se, že dnes je pozdě bycha honit...

1 0
možnosti
AL

Z článku:

Ježíši, tak už ty komunisty zakažte, nebo ...

A ostatní politici šílí...

.

A kdo by je zakázal a hlavně proč? Že si vycestuje jeden (a více) poslanec do místa na zeměkouli, kterou USA prohlásí za "No-go" zónu a lokajové se přidají? Není ani první, ani poslední a že tam těch poslanců z celé Evropy i jiných částí světa už bylo. :) Ostatní politici šílí? ... Když ty zprávy se tak dobře prodávají a konzumenti to mají rádi.

Pro zajímavost - před čtrnácti dny tam byl politik z CDU/CSU a v médiích ani slovo.

Netřeba hned "konzumovat" vše, co strčí média pod nos.

:)

5 9
možnosti
JK

J97i81r93k34a 77K78o76r62n

16. 5. 2019 16:50

Jen jestli nekecáš, Arnolde Amicusi:-)

7 1
možnosti
Foto

A proč myslíte že tomu tak bylo, protože mnoho těch, kteří zakládali nové strany měli máslo na hlavě. Vše bylo ještě čerstvé a většina z KSČ odešla až v hodině dvanácté a za sebou kariéru dobrého partajníka, to se těžko ukazuje na druhé, spíše se vyčkává, až emoce pohasnou.

.

7 0
možnosti
Foto

Vždyť píšu, že mnozí drželi hubu a partu...;-)

2 0
možnosti
Foto

Ono to je Vladimíre trochu složitější. Lidi je stále voli. A to už není jen věc politiků. Čím dále tím více je slyšet hlasy, že "čo bolo to bolo". Že na minulost by se mělo zapomenout, že komunisti jsou demokratickou stranou. To je nejsmutnější.

13 0
možnosti
Foto

A to je právě následek toho, že jediný, kdo byl po Sametu v teplákách, byl Štěpán. Ostatní nic, ostatní muzikanti. Trvalo jim to dlouho, třicet let, ale dočkali se, znovu je lidé volí, protože mohou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám