Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Jak poznáte "FakeNews"?

2) Jak chcete posuzovat dokumenty, nad kterými se vám zastavil rozum?

0 0
možnosti

Nikdy bych nevěřil, že se téměř po 30 letech relativně svobodného přístupu k informacím dočkám volání po znovuzavedení cenzury / ono se to samozřejmě bude jmenovat jinak / - čili bdělý soudruh bude sledovat televizi, noviny, rozhlas a určovat, která informace může být šířena mezi prostý lid a která ne, aby ho tím chránil ode všeho zlého. Věřte jen prověřeným soudruhům. Ale protože informačních zdrojů je dnes velmi mnoho a navíc ještě ten zatracený internet, bude potřeba hodně soudruhů a to bude velmi nákladné. To si může dovolit jenom stále bohatnoucí Čína. U nás bych doporučoval metodu, která se osvědčila posledních 20 let bolševické vlády - tzv autocenzuru strachu. Jednoho zavřeme a ostatní si dají pozor. Nerad bych se toho dočkal.My, kteří jsme prožili mládí a nejlepší léta svého života v komunismu, který svobodu slova potíral víme, že to nebylo jednoduché se pravdy dopátrat. Ale stálo to za to - dnes víme, že lžou skoro všichni, narozdíl od generace, která už komunismus v "plné síle" nezažila. Dnes je přesvědčována, že lže jenom jedna strana a ta druhá je vzor pravdy a lásky. Už několikrát jsem viděl film Miloše Formana - "Lid vs Larry Flint" podle mě jeden z jeho nejlepších. Pro ty co ho neviděli - film je nejenom o životě vydavatele pornočasopisu " Hustler", ale o svobodě, zejména svobodě slova. Jen krátce - známý náboženský kazatel, vzor všech cností brojí proti časopisu "Hustler" a žádá jeho zákaz, protože kazí morálku. Hustler odpoví - na první pohled zcela smyšleným rozhovorem uvedeného kazatele, který se přizná k incestu s vlastní matkou v dřevéné kadibudce. Každý soudný člověk pozná na první pohled, že jedná o smyšlenku, lež , nebo jak je dnes moderní " fake news". Kazatel žaluje a na první pohled banální spor skončí u Nejvyššího soudu USA. Výrok soudu je pozoruhodný - každá informace, každý článek na první pohled sebe vylhanější má právo, aby veřejně zazněla a každý člověk má sám právo posoudit zda je to pravda nebo lež.

6 1
možnosti
Foto

Doufám, že stále zatím máme svobodu slova.

Stále doufám platí Listina základním práv a svobod:

(3) Cenzura je nepřípustná.

3 0
možnosti

P94e32t69r 97B76u25r42i48a70n

15. 5. 2019 15:46

Cenzura má jiné podoby, než kritika a omezování fake news.

2 2
možnosti

No nevím, pokud jde o fake news netřeba pracně hledat jen na nějakých obskurních kanálech, často stačí ty veřejnoprávní:-)

10 3
možnosti

Vy abyste si nekopl do ČT.:-P

4 4
možnosti

CTHH by melo dost inspirace a duvodu pro svoji cinnost i tady na blogu

ani moc nemusi sledovat KinoSvet

podle popisu Vaseho zazitku z pokoukani vypada takovy tv kanal jako zdroj pro nektere psavce odsud

....proc se na takovy koniny vlastne divate, Vladimire?

5 1
možnosti
Foto

Pane Valičku,

Myslíte, že Vy dokážete objektivně posoudit, co je konina a co ne?

2 6
možnosti
Foto

V čem vidíte problém, přece se každý měl mít možnost seznámit s tím, jak a co mohou už vidět jiní. Je to jako očkování proti tubeře.

2 0
možnosti

P75e52t18r 70B61u97r41i18a60n

15. 5. 2019 11:06

...každý měl mít možnost seznámit s tím, jak a co mohou už vidět jiní.

Tak to opravdu nefunguje. Extrémní názory, lži, pomluvy, demagogie a manipulace jsou zakázány, nebo postihovány.

3 0
možnosti

Víte, je to jako s jakoukoli jinou publikační činností: Pokud neporušuje zákon, nelze jí bránit.

Kinosvět je opravdu sbírka dokumentů různé úrovně, od průměrné po katastrofy, které jste popsal - myslím, že jsem kousek toho také sám viděl. Už v minulosti si pamatuji, že jsem začal na té stanici sledovat pořad, jehož název zněl zajímavě, ale byla to jen nekonečná řada výmyslů a nesmyslů.

Možná něco z toho zákon porušuje, možná je na místě se na to podívat. Ovšem to bychom museli lustrovat všechny možné pořady, včetně pořadů České televize, kde snad Rusko nebo Čína nemají šanci zaznít v pozitivních konotacích.

Patrně nejlepším lékem je takové hovadiny nesledovat a držet si od nich odstup.

9 0
možnosti
Foto

Cenzura není řešení.

2 0
možnosti
Foto

,,Kino svět" je česká dokumentární televizní stanice. Provozuje ji Československá (!)filmová společnost, s.r.o., kterou většinově vlastnil ostravský podnikatel Leoš Pohl. Jedná se o jeho první neplacený kanál, který je hrazen výhradně z reklamy. Od března 2019 je vlastníkem Slovenská produkčná s.r.o. ze slovenské mediální skupiny JOJ GROUP.(etc.);-)

2 0
možnosti
Foto

Fake news je zcela něco jiného. Tváří se jako něco jiného než je. Je to jako falšovaný podpis.

Ale mám problém, viděl jsem někdy na počátku 90. let v rámci své rekreace v Chorvatsku v tamní TV dokument o WWII. Už si vůbec nic z něj nepamatuji, ale vím, že to bylo zcela něco odlišného od toho, co jsem viděl do té doby a poté. Šlo tedy o fake news?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám