Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J34a90n 63H62o69r69n14í15k

12. 5. 2019 22:52

Já bych se toho nebál. Týká se to jen zastupitelstev, ne parlamentu. U nás ve vsi si to dovedu představit, že budou 16 letí volit.

0 0
možnosti

Otázkou je, zda-li má moudrost souvislost s věkem. Po tom co čtu velmi často v diskuzích, o tom začínám těžce pochybovat. Někdo ji nemá ani v důchodu.

1 0
možnosti

L25u90d75ě14k 43T14o20n55d47r

11. 5. 2019 11:19

Je zajímavé, že nikdo nepropaguje, aby volební právo bylo tak, jak to mají v USA: ne v šestnácti, ne v osumnácti jako u nás, ale až v jednadvaceti :-)

3 0
možnosti

Jak říkal Pavel Landovský: ,,V mládí jsem se dovedl zamilovat i do jízdního kola".R^:-)

3 0
možnosti
Foto

Na Vás a mnohých dalších je vidět, že "odžit si to" žádnou moudrost ani rozum nepřineslo.

A jinak-nebyli to mladí kdo vynesli k moci Hitlera, komnisty an jiné diktátory-to je prakticky vždy otázka zblbnutí střední a starší generace-ti mají vespolečnosti větší váhu

1 4
možnosti
Foto

Tak když to říkáte Vy, pane Polický.....

3 1
možnosti
Foto

Nelehké téma.

Můj dojem je, že mladí nedávají takovou váhu nebo význam penězům, kdežto starší mají tohle měřítko úplně obráceně a možná naopak význam peněz přeceňují. A díky tomu se mohou rozhodovat jinak. Starší se snáze mohou nechat koupit a to paradoxně své větší moudrosti navzdory.

Takže tam, kde by člověk očekával onu zmiňovanou moudrost, jí při volbách vůbec najít nemusí a obráceně, mladí se mohou díky své slabší vazbě na peníze ve volbách rozhodovat správněji.

Prostě svět je plný paradoxů, jak už říkával Pavel Landovský, i když maličko jinak.

Netvrdím, že jsem problému přišel na kloub:-)

1 1
možnosti

Zkušenosti obecně člověk většinou získává svými chybami. Moudří se učí i z chyb ostatních. K chybám patří i nenaplněná očekávání při volbách a následné poznání, že to co jsem chtěl nevyšlo - příště musím být opatrnější. Teprve z toho vychází zkušenost - malý pes z panelákového gauče bude tupě zírat na přijíždějící auto zatímco okopávaný oříšek okamžitě zmizí.

Ovlivnit mladé se při minulých presidentských volbách podařilo jednoduchým tvrzením, že kdo volí Zemana je hloupý a inteligence volí Drahoše. V mém okolí všichni mladí - bez rozmyslu - volili ve "studentských volbách" akademika jen aby nevypadali hloupě.

A stavět váhu společenského rozhodování na vztahu k penězům - v kapitalismu - to jste tomu určitě nepřišel na kloub.

3 1
možnosti

On ten nápad není na to udělat děti předčasně dospělými. Již jsem to komentoval. Podle mne je to motivováno děním kolem volby knížete a vzrůstu volebních výsledků Pirátů. Je to chladný kalkul, že vhodně cílenou agitací na internetu tj. velmi levně, lze získat hlasy mladých.

3 2
možnosti

Se snížením věkové hranice z 18 na 16 přišel před měsícem nově zvolený předseda STAN, nikoliv Piráti. Proto nechápu, proč by motivací měly být rostoucí preference Pirátů, případně dění kolem volby knížete.

3 0
možnosti
Foto

Každý ztánce "svobody" ve formě demokracie na sebe ve skutečnosti nastavil past ve formě chronického strachu o "svobodu", ze kterého se nedostane dříve, než si uvědomí, že demokracie je opakem svobody.

Proto se vedou debaty od kdy může mladý člověk volit, aby svou volbou náhodou nepoškodil ty starší "zkušenější".

0 1
možnosti
Foto

Nikoliv, svět patří seniorům! Neb - znáte nějakého šestnáctiletého, co už "vyzískal" nějakou tu miliardu? ;-D

0 0
možnosti

V tomto článku vyjadřujete podle mého zdravé názory. Velmi dobře to měli vymyšlené indiáni. Měli náčelníka přibližně středního věku a radu starších, která měla poradní a respektovaný hlas. Mladí pak byli bojovníci. To celkem hovoří za vše.

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS